Caponata siciliana

de Toamna07 in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 9261 vizualizari

 

Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 vanata mare taiata bucati
  • 4 tulpini de telina Apio taiate
  • 1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa taiata mare
  • 5 rosii mari tocate cuburi
  • 3-4 catei de usturoi,tocati
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
  • 50 g capere scurse
  • 2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
  • 2 linguri zahar tos
  • busuioc verde (eu nu ma avut)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana:

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.

Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.

Grozava !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline