Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata

de Toamna07 in Porc, 18 Sep 2013 | 3362 vizualizari

 

Eh,s-a dus vacanta ,gata cu leneveala !
Cat de curand o sa revin si cu impresii din locurile strabatute de mine in aceasta vara.
Va salut si ma intorc bucuroasa in locul unde ma simt atat de bine!
Pentru acest inceput de toamna va propun o reteta care aduce aplauze la scena deschisa,mai ales din partea barbatilor!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru jambon :
  • jambon de porc cu os si sorici
  • fulgi de usturoi
  • chilli uscat
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • La garnitura ...niste fasolica verde trasa in unt, cu rosii si mirodenii :
  • 600 de fasole verde,decongelata
  • 2 rosii mici taiate cuburi
  • 2 fire de usturoi verde sau 3 catei
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • sare si piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata:

Prima varianta de gatire (ca in foto) :

Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o intoarcem si o lasam descoperita  la foc mediu 45 de minute - 1 ora,depinde de grosimea feliilor.

A doua varianta de gatire:

Carnea aromata se gateste pe gratarul incins pentru 5 minute,dupa care se continua gatirea la cuptor incins pentru inca 10 minute la 170 de grade

Fasolea verde:

Intr-o tigaie incapatoare,topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt.Il calim putin,adaugam fasolea verde si rosiile .O asezonam cu sare si piper.Acoperim tigaia cu capac si o lasam 8-10 minute.Presaram fulgiii de ardei iute si coaja rasa de lamaie,amestecam usor si servim cu jambonul suculent .

Mai mare bucurie cand pui asa ceva in gura...cand gusturile se aduna....pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

18.09.2013, 19:57

si eu vin cu o serie de -d>

Valclaudia 1

18.09.2013, 19:57

Toamna07 1

30.09.2013, 17:02

Multumesc!

Motan , daca o tin la cuptor incins mai mult de 10 min. se intareste! Bineinteles,dupa ce a fost pe gratar incins - 5 minute!
Imi place carnea suculenta,nu uscata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jambon de porc la cuptor