adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete

Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

In Curcan la 12 Dec 2011

Carnea se pune la fiert si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine, cam 10 minute. Se strecoara, apoi se taie bucatele. Se pune ulei intr-o cratita si se toaca marunt ceapa, se pune la calit usor, se taie si ardeiul si se adauga la ceapa. Se continua calirea pana se inmoaie bine si...

Macedonia

In Dulciuri la 12 Dec 2011

Fructele se taie bucatele, se amesteca, se pune suc de la ananas si piersici si cateva picaturi de esenta de rom. Se portioneaza in cupe, se pun cate 2 piscoturi in fiecare cupa, injumatatite, deasupra putina frisca si un praf de nesquik.  Se serveste cu placere!

Eclere cu crema de patiserie

In Prajituri la 11 Dec 2011

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere. Se toarna apoi toata faina  odata si se amesteca  energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se  strange coca frumos, apoi se  da la rece . Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale...

Tarta cu lamaita si kiwi

In Prajituri la 10 Dec 2011

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea , se adauga oul si untul si se framanta  pana devine un aluat omogen. Se unge forma de tarta  cu unt si se  tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se intinde cu mainile direct in tava, intinzandu-se pana sus pe...

Tortellini cu prosciutto crudo si mazare

In Tortellini la 10 Dec 2011

Tortellini se fierb in apa sarata, bine, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp se pregateste sosul : ceapa se taie marunt si se inmoaie in ulei , nu se prajeste doar se inmoaie usor,  se adauga smantana si se lasa inca 4 min, invartinde-se mereu in sos. Se scurge mazarea si...

Bors cu carne de porc

In Supe/Ciorbe la 10 Dec 2011

Mai intai se pune carnea la fiert si se spumeaza foarte bine dupa ce incepe sa dea in clocot. Se lasa vreo 15 min timp in care se tot spumeaza, pana ramane curata. Se sareaza si se lasa apoi sa mai fiarba cam 20 min . Intre timp se curata si taie zarzavatul, toate legumele marunt. Se...

Briose cu cafea si stafide

In Dulciuri la 9 Dec 2011

 Mai intai punem stafidele la inmuiat  in apa fierbinte., cam 15 min. Intre timp pregatim  compozitia: Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma densa, se adauga apoi iaurtul si uleiul, sarea, ness-ul, praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza apoi faina in...

Coaja de portocala confiata

In Conserve la 9 Dec 2011

Am spalat  bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi  mi se pare ca cea cumparata e cu partea alba cu tot....). Am pus pe foc o craticioara cu apa si cand a dat in clocot am pus cojile si am...

Dulceata de pepene galben, ananas si mar

In Dulceata / Gem la 7 Dec 2011

Ananasul se curata de coaja, la fel si pepenele si merele. Toate se taie bucatele mici mici si se pune jumatate de kg de zahar...Este suficent de dulce, zic eu...oricum n-o sa stea prea mult in camara...Se pun toate la foc mediu si dupa ce dau in clocot se face focul mic si se lasa sa fiarba, cam...

PAINE CU ULEI DE MASLINE SI FAINA MANITOBA

In Piine la 7 Dec 2011

Am amestecat cele doua tipuri de faina si am pus intr-un castron incalzit bine. Am dizolvat drojdia cu zaharul si laptele caldut  si am amestecat foarte bine, apoi am turnat in mijlocul fainii, unde am facut o gaurica. Am lasat la loc cald pana drojdia a inceput sa dospeasca, cam jumatate de...

Placinta cu mix de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2011

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se amesteca bine cu zaharul apoi se lasa putin la dospit la loc cald. Faina se pune intr-un castron, se adauga in mijloc drojdia dospita, se adauga sare, ulei si laptele amestecat cu apa , calduta.se framanta bine de tot  aluatul, apoi se lasa...

Iaurt cu banane pentru copii

In Mancare copii la 5 Dec 2011

Amidonul se dizolva in 2 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la foc mic si cand se infierbanta bine se adauga si amidonul, apoi zaharul si se amesteca pana se ingroasa bine. Se da deoparte. Banana se mixeaza cu ricotta foarte fin, apoi se amesteca cu laptele rece. Se pune in pahare si...

Varza creata umpluta

In Mancaruri cu carne la 4 Dec 2011

Varza se opareste in apa sarata, cam 2-3 min ( nu o lasati ca mine aproape 10....:D)...se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.  nu scoateti cotorul Ceapa se taie marunt cu ardeiul si se calesc in 2 lg de ulei, se adauga carnea , foile de dafin si orezul, se mai calesc putin apoi se...

Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza

In Curcan la 3 Dec 2011

Carnea eu am pus-o la marinat de seara  si am lasat pana dimineata. Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat foarte  bine si am dat punga la frigider. A doua zi  am pus gratarul  cu cratita pe aragaz,...

Mar pane cu caramel

In Dulciuri la 2 Dec 2011

Mai intai punem la foc o oala cu 1 l de apa, coaja de portocala, 2 linguri de zahar si scortisoara si lasam sa dea in clocot cateva minute. Merele le curatam si le taiem felii in 4-5, depinde de mar cat de mare e. Dupa ce apa da cateva clocote se pun feliile de mar si se lasa 4-5 minute, nu mai...

Trandafiri aromati cu nuca

In Dulciuri la 1 Dec 2011

Mai intai se incalzeste putin laptele si se dizolva in el drojdia si apoi cele 4 linguri de zahar. Intr-un vas  inalt se cerne faina si se face in mijloc o gaurica, unde se toarna maiaua. Se lasa la loc cald pana dospeste maiaua, cam  20 minute, la mine au fost suficiente, dar...

Omleta de cartofi cu pui

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2011

Cartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost in prealabil fiarta ( mie mi-a ramas mai multa carnita de la supica de ieri...). Dupa ce s-a prajit...

Risotto cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2011

Se taie ceapa si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. Se pun ciupercile si se calesc vreo 5-6 minute cu ceapa impreuna, se adauga sare...Vor lasa apa asa ca nu e problema ca nu se ard, totusi invartiti in cratita mereu...Lasati focul...

Cotlet de porc rulat

In Porc la 29 Noi 2011

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile feliate si se continua calirea cam 10 minute. Se sareaza putin si se pipereaza. Se adauga si maslinele taiate in sferturi. Se da la o parte. Se fierb ouale tari, cam 7-8 minute. Se lasa in apa rece 3-4...

Tarte mici cu ciocolata

In Prajituri la 28 Noi 2011

Ciocolata se topeste pe baie de abur sau la foc foarte mic. Se adauga untul facut bucatele si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa deoparte la racit . Intr-un castron sau robot, cine are, se pun ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilina si se bat foarte bine, pana devin...

Ciucurei

In Pizza la 26 Noi 2011

Se amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald. Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline sau arahide, in care se vor coace ciucureii. Uleiul trebuie sa acopere...

Schiacciata cu ulei de masline la tigaie

In Pizza la 26 Noi 2011

deci: drojdia se dizolva in laptele caldut, se pune sarea, uleiul de masline si apoi se toarna peste faina, amestecandu-se  si  adaugand apa calduta. Se framanta bine compozitia pana devine moale si elastica, se formeaza o pala, se cresteaza in forma de cruce si se lasa la dospit o...

SALATA ORIENTALA CU TON

In Salate la 23 Noi 2011

cartofii se fierb in coaja, ouale se fierb tari, 7-8 min. se curata cartofii si se taie cubulete, ouale se curata si se taie in 4-6 felii. intr-un castron s epune conserva cu ulei cu tot si se piseaza putin cu o furculita, se adauga cartofii reci, rosia taiata felii, castravetele tocat marunt,...

MANCARE DE OVAZ-SIMPLA SAU CU CARNITA

In Mancaruri de post la 21 Noi 2011

deci eu am facut papita asta in 15 min....buna si sanatoasa. ovazul se trece sub un jet de apa rece, se scurge. intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se caleste ceapa pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca tare. se pune ovazul scurs si se amesteca doua-trei minute , sa se...

Tort de ciocolata cu nuca si aroma de portocale

In Torturi la 20 Noi 2011

Blatul: se separa ouale, iar galbenusurile se freaca spuma cu 12 linguri de zahaa brun, cam 5-6 minute. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu lingura de lemn, apoi se adauga si crema de alune si se omogenizeaza. Se rade coaja de portocala si se adauga si ea, apoi se stoarce sucul si se...

Minitarte cu crema de patiserie si ananas

In Prajituri la 18 Noi 2011

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, oul si untul rece taiat cubulete. Se amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza si se imparte apoi coca in 10 bucatele. Se pregatesc formele , se ung cu ulei si se infaineaza, apoi se pune in fiecare cate o biluta de aluat si se intinde...

Crochete de cartofi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2011

Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se sareaza putin, se pune patrunjel verde tocat si se dau la racit. Peste cartofii razuiti se adauga...

Crostata (tarta) cu mere si panna cotta

In Prajituri la 18 Noi 2011

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face aluatul o bila rotunda, se pune in folie si se da la rece pt o ora Se incalzeste cuptorul la 180...

Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Eu am folosit o bucata de  mozzarella de 125 g pe care am taiat-o in 8 felii, asa ca i-au iesit 4 bucati la final...Numai ca sigur o bucata nu o sa va ajunga, caci este superbuna. Asa deci...mozzarella se feliaza si se presara cu sare si piper. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se taie...

Clatite umplute cu banane si crema de alune

In Dulciuri la 16 Noi 2011

Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele de mai sus...nici o filosofie....Se coc clatitele toate si se lasa sa stea cateva minute, timp in care se prepara crema. Bananele se maruntesc  cu furculita...fiind bine coapte nu e nevoie de blender...Se adauga crema de alune...

Afisate 151 - 180 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]