adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete / Dulciuri

Clatite cu nuca si crema de alune

In Dulciuri la 11 Noi 2012

Ouale se bat cu zaharul si vanilia bine, se adauga praful de copt stins cu apa minerala, coaja de vanilie si scortisoara, apoi 3 lg de faina. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga laptele si alte 3 lg de faina, se subtiaza treptat cu apa minerala si se adauga si restul de faina. La...

Foietaj cu prune

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom, cam 15 minute, sa se hidrateze. Prunele se spala, li se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara si se lasa si ele asa 15 minute.  Se desface aluatul cu grija...

Reteta de preparare a papanasilor ca la mama acasa

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine. Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in clocot se formeaza cu mana papanasii si se dau la fiert, nu prea multi deodata sa nu stea lipiti. Se...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 30 Oct 2012

Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita  marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, scortisoara, sarea  si  grisul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se adauga faina si se amesteca iar pana se omogenizeaza bine totul. Se...

Tarta Caprese

In Prajituri la 30 Oct 2012

Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine. Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in...

Prajitura la minut

In Prajituri la 13 Iul 2012

Blatul de biscuiti: biscuitii se baga la robot si se maruntesc, se adauga margarina topita la temperatura camerei, crema de alune, zaharul si esenta de rom. Se omogenizeaza totul foarte bine. Se pune blatul intr-o tava sau o cutie de plastic, cum am facut eu, din lipsa se tava cu cerc care se...

Crostata cu ricotta

In Prajituri la 2 Iul 2012

Intai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva. Facem apoi aluatul : eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura camerei sau se pune la microunde la temperatura mica sa se inmoaie, apoi se freaca bine cu zaharul si...

Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune

In Dulciuri la 2 Iul 2012

Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul. Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir  subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune...

Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat

In Dulciuri la 23 Iun 2012

caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta. se amesteca cu 2 lg de zahar, frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa, se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele...

Tort aniversar pentru Bia

In Torturi la 22 Iun 2012

Blatul e un pandispan obisnuit: am copt pe rand doua blaturi, fiecare din 7 oua. Ouale se separa, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Jumatate din compozitie am amestecat-o cu cacao. Compozitia am turnat-o in tava...

Desert cu orez in lapte, fructe si caramel

In Dulciuri la 19 Iun 2012

Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf de nucsoara, vanilia si se lasa la foc mic pana fierbe. 2 linguri de zahar se caramelizeaza, apoi...

Foietaj umplut cu sos de banane si crema de alune

In Dulciuri la 19 Iun 2012

Foietajul se decongeleaza la temperatura camerei (pe caldura asta, pana am ajuns acasa s-a decongelat deja...) si se intinde usor pe masa. Se lasa cu hartia in care este, se taie in forma dorita (eu am facut cateva trigoane si cateva dreptunghiuri) si se umplu cu crema de alune si sos de banane....

Inghetata de mango

In Dulciuri la 1 Iun 2012

Am curatat fructul de coaja si l-am taiat de pe cotor...daca exista o modalitate anume de a curata mango, va rog sa-mi spuneti...eu m-am cam chinuit sa-i scot imensul sambure... Bucatelele de mango le-am pus in blender si le-am facut pasta. Le-am lasat intr-o sita mai deasa sa se scurga...

Iinghetata de capsuni si smochine

In Dulciuri la 13 Mai 2012

frisca se bate cam pe jumatate. se iau 2  treimi din ea si se amesteca cu iaurtul( sa fie cremos). capsunele  se baga la robot si se fac pasta, dupa ce au fost lasate cateva ore bune cu zahar la rece. sucul lasat se scurge apoi se zdrobesc capsunile se pastreaza 100 g,...

Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

In Prajituri la 10 Mai 2012

untul si margarina, la temperatura  camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat). apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar  bine. se stoarce sucul de la portocala si se adauga mai mixam...

Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare

In Dulciuri la 9 Mai 2012

Amidonul se dilueaza in lapte si se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se ingroasa. Se da la rece. Frisca se bate cam pe jumatate, sa fie asa ca o ciulama  doar, nu foarte tare. In laptele racit se adauga pe rand iaurturile si se amesteca bie, apoi dulceata si pe urma frisca. Se pune...

Prajitura " 1 MAI ! "

In Prajituri la 2 Mai 2012

Blatul: Ouale se separa. galbenusurile se freaca spuma cu 6 lg de zahar , pana se topeste zaharul si ouale devin albicioase. Albusurile se bat spuma cu alte 3 lg de zahar. In galbenusurile frecate se adauga uleiul si se mai freaca putin , apoi cacao, apoi iaurtul si mai apoi...

Tiramisu reţetă reinterpretata

In Prajituri la 28 Apr 2012

Tiramisu reţetă reinterpretata Mai intai am facut cafeluta si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am pus esenta de rom in ea. Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat in frigider. Astfel se topeste fff repede, imediat ce se incalzeste nitel. Stafidele le-am pus in apa calduta sa se...

Placinta cu ricotta, mere si stafide

In Dulciuri la 26 Apr 2012

Drojdia se inmoaie in 50 ml lapte caldut si se amesteca cu o limgura de zahar, apoi se adauga 3-4 lingurite de faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. In max 45 min dospeste . Intr-un vas mai mare se pune faina  si in mijloc se toarna maiaua, se adauga putina sare, ouale la temperatura...

Sufleu de mere

In Dulciuri la 20 Feb 2012

Mai intai alegeti tava in care vreti sa faceti sufleul. Curatati merele si apoi le taiati in doua, curatati casuta de seminte. Asezati merele cu scobitura in sus in tava. Daca va intra 5 mere asa, mai curatati unul, fiindca la fiert se vor inmuia si devin mai mici. Eu am folosit vas cu diametrul...

Tort Diplomat aniversar

In Torturi la 16 Feb 2012

blatul: ouale se bat f bine cu zaharul si vanilia , se adauga apoi amidonul , uleiul si cacao. Se omogenizeaza bine si la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade, cam 20 minute, cand...

Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune

In Dulciuri la 15 Feb 2012

Aluatul: se dizolva drojdia in lapte caldut si o lg de zahar si se lasa 5 minute la dospit. Se pune faina intr-un vas larg, in mijloc se toarna maiaua dospita, restul de zahar ,coaja de lamaie, un praf de sare si ouale. Se omogenizeaza si se transfera aluatul pe masa, unde se framanta fff bine,...

Tort diplomat cu mascarpone - pentru ALEXANDRU!

In Torturi la 29 Ian 2012

Galbenusurile se freaca spuma cu 10 lg zahar si o vanilie apoi se adauga crema mascarpone si se omogenizeaza bine. Se transfera vasul la bain-marie. laptele se incalzeste binisor cu o vaniliesi si se toarna fir subtire peste galbenusuri, amestecand  mereu. Se lasa la bain-marie pana...

Brownies cu nuca

In Prajituri la 23 Ian 2012

Ouale se bat cu un praf de sare, vanilia  si zaharul pana isi dubleaza volumul. Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu margarina si laptele sau frisca, se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. Eu neavand decat o ciocolata, am completat cu 2 lg crema de alune, pe care am...

Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel

In Dulciuri la 19 Ian 2012

Bananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm. Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in ulei incins, de preferat cel de porumb, este foarte usor. Se scot pe un servetel absorbant ...dar nu e...

Cozonacei cu nuca si gem de cirese amare

In Dulciuri la 17 Ian 2012

initai vroiam sa faca un aluat sarat..dar mi-a venit apoi brusc pofta de cozonac... deci...drojdia se lasa la cald putin apoi se dizolva intr-un pahar  pe jumatate  cu lapte caldut si o lg-ita de zahar. se adauga apoi o lg de faina si se lasa la loc cald, sa cresca. eu mai nou...

Banana in sos caramel si frisca

In Dulciuri la 14 Ian 2012

zaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine bananele se curata si se rup  in doua( ale mele au fost marisoare, daca sunt mititele se pot lasa intregi), se pun...

Ciocolatina cu blat de biscuiti

In Prajituri la 12 Ian 2012

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si laptele praf si crema de alune. Se amesteca bine totul. Se ia o forma de tort sau ce aveti la indemana...

Tort spirala - pentru tripla aniversare

In Torturi la 20 Dec 2011

Blatul: ouale intregi se bat spuma cu zaharul si mierea.  Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si se amesteca usor cu lingura, dupa fiecare lingura de faina adaugata, pe rand. Se ia o tava cu latime de 20 cm ( a mea a avut 23...putin inalt a iesit tortul, era buna si o tava de 18 cm...

Tarta cu fructe de padure

In Prajituri la 19 Dec 2011

Mai intai am pus fructele de padure scurse de surplusul de suc ( am scurs cam 200 ml pe care l-am folosit la jeleu) cu 6 linguri zahar pe foc  si am lasat sa fiarba cam 10 minute, pana s-au legat frumos ca un gem. Am lasat la rece. Am pregatit apoi tarta: am amestecat faina cu praful de...

Afisate 31 - 60 din 161 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Retete preferate
Paste la cuptor

Voturi:9

Lapte condensat

Voturi:15

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]