adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete / Dulciuri

Dulceata de kaki

In Dulceata / Gem la 17 Dec 2011

Pe  cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki Se spala si se curata fructele de coaja foarte  subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si mari deci se aleg usor.,se adauga zaharul si se pun la foc . Se fierbe ca orice dulceata. La...

Briose cu ananas

In Prajituri la 15 Dec 2011

Ouale se freaca spuma cu zaharul vreo 10 minute. Se adauga apoi iaurtul, zaharul vanilat si uleiul si se omogenizeaza bine. Praful de copt se stinge cu apa minerala si se adauga si el la compozitie. La sfarsit punem faina cu lingura, pe rand, amestecand dupa fiecare lingura. Adaugam si ananasul,...

Budinca de ciocolata cu nuci si sos de nuci verzi

In Dulciuri la 14 Dec 2011

Cica ies 4 portii...da mie numai 3 mi-au iesit si nu au fost prea mari...daca puneam 4  nu era nici pe-o masea o portie.... Deci: budinca se face cu laptele si cu zaharul, ca orice budinca. doar ca se adauga si condimentele aromate. Se ia de pe foc cand e gata, se adauga nucile maruntite...

Macedonia

In Dulciuri la 12 Dec 2011

Fructele se taie bucatele, se amesteca, se pune suc de la ananas si piersici si cateva picaturi de esenta de rom. Se portioneaza in cupe, se pun cate 2 piscoturi in fiecare cupa, injumatatite, deasupra putina frisca si un praf de nesquik.  Se serveste cu placere!

Eclere cu crema de patiserie

In Prajituri la 11 Dec 2011

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere. Se toarna apoi toata faina  odata si se amesteca  energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se  strange coca frumos, apoi se  da la rece . Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale...

Tarta cu lamaita si kiwi

In Prajituri la 10 Dec 2011

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea , se adauga oul si untul si se framanta  pana devine un aluat omogen. Se unge forma de tarta  cu unt si se  tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se intinde cu mainile direct in tava, intinzandu-se pana sus pe...

Briose cu cafea si stafide

In Dulciuri la 9 Dec 2011

 Mai intai punem stafidele la inmuiat  in apa fierbinte., cam 15 min. Intre timp pregatim  compozitia: Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma densa, se adauga apoi iaurtul si uleiul, sarea, ness-ul, praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza apoi faina in...

Dulceata de pepene galben, ananas si mar

In Dulceata / Gem la 7 Dec 2011

Ananasul se curata de coaja, la fel si pepenele si merele. Toate se taie bucatele mici mici si se pune jumatate de kg de zahar...Este suficent de dulce, zic eu...oricum n-o sa stea prea mult in camara...Se pun toate la foc mediu si dupa ce dau in clocot se face focul mic si se lasa sa fiarba, cam...

Mar pane cu caramel

In Dulciuri la 2 Dec 2011

Mai intai punem la foc o oala cu 1 l de apa, coaja de portocala, 2 linguri de zahar si scortisoara si lasam sa dea in clocot cateva minute. Merele le curatam si le taiem felii in 4-5, depinde de mar cat de mare e. Dupa ce apa da cateva clocote se pun feliile de mar si se lasa 4-5 minute, nu mai...

Trandafiri aromati cu nuca

In Dulciuri la 1 Dec 2011

Mai intai se incalzeste putin laptele si se dizolva in el drojdia si apoi cele 4 linguri de zahar. Intr-un vas  inalt se cerne faina si se face in mijloc o gaurica, unde se toarna maiaua. Se lasa la loc cald pana dospeste maiaua, cam  20 minute, la mine au fost suficiente, dar...

Tarte mici cu ciocolata

In Prajituri la 28 Noi 2011

Ciocolata se topeste pe baie de abur sau la foc foarte mic. Se adauga untul facut bucatele si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa deoparte la racit . Intr-un castron sau robot, cine are, se pun ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilina si se bat foarte bine, pana devin...

Tort de ciocolata cu nuca si aroma de portocale

In Torturi la 20 Noi 2011

Blatul: se separa ouale, iar galbenusurile se freaca spuma cu 12 linguri de zahaa brun, cam 5-6 minute. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu lingura de lemn, apoi se adauga si crema de alune si se omogenizeaza. Se rade coaja de portocala si se adauga si ea, apoi se stoarce sucul si se...

Minitarte cu crema de patiserie si ananas

In Prajituri la 18 Noi 2011

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, oul si untul rece taiat cubulete. Se amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza si se imparte apoi coca in 10 bucatele. Se pregatesc formele , se ung cu ulei si se infaineaza, apoi se pune in fiecare cate o biluta de aluat si se intinde...

Crostata (tarta) cu mere si panna cotta

In Prajituri la 18 Noi 2011

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face aluatul o bila rotunda, se pune in folie si se da la rece pt o ora Se incalzeste cuptorul la 180...

Clatite umplute cu banane si crema de alune

In Dulciuri la 16 Noi 2011

Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele de mai sus...nici o filosofie....Se coc clatitele toate si se lasa sa stea cateva minute, timp in care se prepara crema. Bananele se maruntesc  cu furculita...fiind bine coapte nu e nevoie de blender...Se adauga crema de alune...

Desert cu piscoturi si budinca de ciocolata cu ananas

In Dulciuri la 15 Noi 2011

Se prepara budinca  cu laptele conform instructiunilor de pe pachet.( daca are nevoie de zahar adaugati...eu folosesc gata indulcita). Se adauga in ea bucatile de ciocolata si crema de alune si se amesteca bine. Se lasa putin sa se domoleasca. Se face un sirop din apa indulcita si se...

Budinca de paste cu ricotta si stafide

In Dulciuri la 15 Noi 2011

Se pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele. Intr-un bol se amesteca ricotta cu zaharul si vanilia, se adauga coaja de lamaie si portocala si ouale, se omogenizaza totul foarte...

Tarta cu crema mascarpone si aroma de mure

In Prajituri la 18 Oct 2011

Faina se  amesteca cu untul rece, taiat cubulete, cu mana. Se adauga apoi zaharul, oul, iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca bine toate si se face o coca, se infoliaza si se da la frigider pana se incinge cuptorul, la 180 grade. Se scoate coca de la frigider si se intinde la...

Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata

In Dulciuri la 15 Oct 2011

Mai intai se fac clatitele si se coc  mai grosute ca de obicei...eu am facut 7 clatite, dar mergeau si mai multe. Nici prea groase sa nu fie ca nu le mai puteti rula. Se pregateste crema, amestecand toate ingredientele. Se pune si amidon fiindca iese mai subtire, si sa se lege bine astfel...

Briose cu mere si dulceata de prune

In Prajituri la 13 Oct 2011

Mai intai pregatim umplutura : curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le punem pe foc pana se inmoaie frumos. Adaugam si dulceata de prune (daca aveti prune proaspete si mai...

Prajitura semiparfe

In Prajituri la 9 Oct 2011

Aprindem cuptorul la 180 grade. 1. Facem blatul, care este unul absolut delicios datorita nucii: se separa ouale...galbenusurile se freaca spuma cu zaharul praf, apoi se adauga nutella si se amesteca bine. ( reteta prevede aici cacao, dar eu m-am gandit ca ar fi mai cremos blatul si mai gustos...

Mere coapte aromate

In Dulciuri la 7 Oct 2011

Mai intai trec stafidele sub jet de apa rece, apoi se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom, sa se imbine cu aroma romului. Merele se spala si li se scot cotoarele, cu grija sa nu  faramitam prea tare marul...eu nu am dispozitiv de scos cotorul, asa ca m-am folosit de cutit si...

Bomboane de zahar ars

In Dulciuri la 5 Oct 2011

Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si apoi repede repede cu ajutorul unei linguri de asemenea unsa Se fac bilute si se asaza pe o...

Tarta cu fructe si ricotta

In Dulciuri la 1 Oct 2011

Mai intai se lasa foaia de tarta sa se decongeleze la temperatura  camerei apoi se pune asa cu hartie cu tot in tava. Se incalzeste cuptorul la 180 g si se coace tarta 20 min....se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Ricotta se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si...

Briose cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 29 Sep 2011

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se  dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn. Formele de...

Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise

In Prajituri la 27 Sep 2011

Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma. Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la oua, mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura,...

Sirop de smochine

In Sirop / Compot la 26 Sep 2011

Smochinele se taie jumatati. Apa se pune la foc si cand clocoteste se adauga si smochinele. Se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine o sa se desprinda partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa asa cateva ore, pana la racirea completa. Se strecoara apoi apa printr-o...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 26 Sep 2011

Petalele de trandafiri se pun intr-un vas si se presara peste ele sarea de lamaie. Se freaca  bine petalele pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Se toarna apa peste ele si se lasa pana a doua zi. A doua zi se strecoara apa de pe petale si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba se...

Negresa cu nuttela si alune de padure

In Prajituri la 24 Sep 2011

Ouale se bat cu zaharul foarte  bine, pana devin o spuma cleioasa. Untul moale ( 50 gr) se amesteca cu  3 gl nuttella si apoi se adauga la compozitia de oua. Se mixeaza bine. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, lingura cu lingura, amestecandu-se  dupa fiecare...

Pachetele cu mar si stafide

In Prajituri la 23 Sep 2011

Aluatul se face framantand toate ingredientele, mai putin untul, exact ca la paine. Se lasa la loc cald sa dospeasca vreo 2 ore. Se intinde o foaie pe masa si se unge cu o parte din untul moale, la temperatura camerei. Se ruleaza apoi strans aluatul sul, se rasuceste ca o cochilie de melc si se...

Afisate 61 - 90 din 161 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Retete preferate
Amandine II

Voturi:23

Oua Benedict

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]