adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete / Dulciuri

Bezele cu capsuni

In Dulciuri la 6 Apr 2011

albusurile se bat spuma tare si apoi se incorporeaza zaharul batand intr-una, pana devine o spuma tare si sticloasa... capsunii se taie marunt si se un in mixer u dulceata, se mixeaza pana se fac piure...apoi se amesteca cu albusurile spuma. se pune compozitia in tr-o tava cu hartie de copt cu...

Parfe de ciocolata cu ness si capsuni

In Dulciuri la 6 Apr 2011

galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o spuma apoi se adauga amidonul  nesul si nesquiq ( nu am vrut s apun cacao...mi s-a parut mai ok cu nesquiq...). se amesteca bine apoi se toarna laptele fierbinete, in fir subtire, amestecand mereu. se pune pe foc pana se ingroasa binisor, se...

Mere coapte umplute cu stafide

In Dulciuri la 4 Apr 2011

merele se spala bine apoi se scobesc in mijloc si li se scot cotorul, dar  nu pana jos, sa nu se faca gaura...doar mijlocul...se presara cu zahar si scortisoaa si se lasa sa stea cat timp se pregatesc stafidele... stafidele se pun la foc mic cu laptele si se lasa sa dea un clocot., ca sa...

Tarte cu mar si stafide

In Dulciuri la 2 Apr 2011

Foaia de aluat se decongeleaza la temp camerei , se desface si se lasa pe hartia in care e amblata. Se taie bucati mici, in ce fel de forme doriti sa aiba tartele. Eu le-am taiat patrate, iar marginile le-am folosit pt a face grilajul de deasupra tartelor. Pe fiecare bucatica de tarta...

Lapte de pasare cu stafide

In Dulciuri la 17 Mar 2011

laptele se pune pe foc  cu 3 lg zahar si stafidele. Se lasa pana da in clocot. Se adauga coaja de lamaie si portocala  si se bat albusurile spuma cu alte 3 lg de zahar pana se obtine o compozitie super tare si cremoasa. Se iau cu lg galuste si se pun in lapte , se fierb cate 2 min pe...

Tort "la metru"

In Torturi la 13 Mar 2011

se face blatul astfel: se bat spuma tare albusurile si se adauga zaharul , se bate  foarte  bine, se adauga galbenusurile si se mixeaza bine, apoi se adauga uleiul si 100 ml apa. se toarna faina in ploaie amestecand cu lingura  de lemn, apoi praful de copt stins cu o...

Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose)

In Dulciuri la 13 Mar 2011

ouale le-am batut bine cu zaharul spuma, apoi am adaugat untul topit, esenta si iaurtul, coaja de portocala si lamaie, am amestecat f bine, iar apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu lg de lemn; la sfarsit  am adaugat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. am uns...

Desert" PLACERE DULCE"

In Dulciuri la 13 Mar 2011

am topit ciocolata cu frisca si untul, sa fie mai moale...am lasat la rece. am frecat bine galbenusurile spuma cu zaharul apoi am adaugat crema mascarpone. am luat doua boluri si am asezat astfel: doua piscoturi inmuiate in cafea am pus pe fund, apoi am turnat crema, am pus cate doua lg de...

Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel

In Dulciuri la 7 Mar 2011

mai inatai am facut budinca si am dat-o la rece. am batut trisca spuma tare. am batut si albusurile cu 3 lg zahar , la fel spuma tare cand s-a racit budinca am amestecat-o cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca. am umplut bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua...

Gogosele cu dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 3 Mar 2011

drojdia se dizolva in piutin lapte caldut cu o l-ita de zahar. se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin faina, si se mixeaza fff bine, apoi se adauga faina pe rand , cat cuprinde, ca sa iasa un aluat elastic...se framanta bine pana nu se mai lipeste d emaini si se lasa la dospit....

Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata

In Dulciuri la 2 Mar 2011

mai inatai am facut budinca cu laptele si am dat la racit. untul la temp camerei se freaca cu zaharul pudra fff bine  apoi se amesteca cu budinca racita bine. frisca se bate f tare si se adauga 3 parti din ea in crema. se prepara cafeaua. din crema se ia un sfert si s elasa la...

Tiramisu reţetă la pahar

In Dulciuri la 27 Feb 2011

Tiramisu reţetă la pahar biscuitii si piscoturile se inmoaie bine in cafea ness indulcita apoi se pun in blender si se fac pasta. ouale se separa...galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si vanilia, apoi se incorporeaza mascarpone si se mixeaza bine; albusurile se bat spuma...

Spuma de capsuni si banane cu ciocolata

In Dulciuri la 21 Feb 2011

capsunele si banana se mixeaza impreuna cu o lg de iaurt. albusul se bate spuma cu o lg de zahar apoi se amesteca cu spuma de fructe. se pune in cupe si se toarna deasupra ciocolata topita la bain marie cu 2 lg de lapte si o lg  de unt sau margarina.

Prajitura CABANA

In Prajituri la 20 Feb 2011

toate ingedientele de la foi, mai putin faina se pun impreuna intr-o cratita apoi se pune cratita in alta cu apa fierbinte si se amesteca  pana se topesc toate f bine... se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se continua cam 5 minute fierberea amestecand mereu.  compozitia se va...

Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai)

In Torturi la 13 Feb 2011

Blatul: se face un pandispan obisnuit si se pun in el o jumatate de cutie de coctail de fructe si cateva bucati de kiwi....( coctailul ce l-am avut eu continea piersici, pere, struguri si ananas, de aceea am mai adaugat si kiwi...pt mai multa culoare). se pune in tava si se coace la 180 g in...

Chec cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Feb 2011

se separa ouale...galbenusurile se freaca bine cu uleiul si apoi se adauga untul moale, se mixeaza bine, se pune si praful de copt stins cu suc de lamaie. albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste ....se adauga la albusuri apoi si...

Cornuri cu ciocolata si gem

In Dulciuri la 7 Feb 2011

Drojdia se dizolva in lapte caldut, se presara cu putina faina si se lasa putin la loc cald. Cand a facut basicute se toarna in mijlocul fainii, se pune si margarina, se bate oul cu un praf de sare si se toarna si el , zaharul se dizolva in lapte si se amesteca coca cu mana, apoi se ia la...

Prajitura cappucino delice

In Prajituri la 6 Feb 2011

Blat: ( sper ca nu am gresit....este blatul facut de dia la prajitura cu cafea si portocale..) Untul,zaharul,cacaua,cafeaua , cappucino si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote., Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga...

Tarta cu mere si dulceata de gutui

In Prajituri la 2 Feb 2011

am separat galbenusurile de albus, am frecat galbenusurile cu zahar praf, apoi am adaugat untul si am mai frecat putin , sa iasa spuma. albusurile le-am batut spuma apoi am adaugat zaharul tos si le-am incorporat in galbenusuri. am adaugat faina si apoi praful de copt stins cu o l-ita zeama...

Fructe in glazura de ciocolata

In Dulciuri la 30 Ian 2011

merele le-am curatat si le-am taiat felii mai groase si le-am pus putin pe foc in sirop sa se patrunda, dar numai pe jumatate( in apa cu zahar si scortisoara), portocala am desfacut-o felii, bananele le-am taiat feliute iar ananasul l-am lasat asa cum era in conserva. am topit ciocolata cu...

Tort aniversar Alexandru

In Torturi la 29 Ian 2011

blatul : se bat spuma albusurile  se adauga zaharul apoi praful de ciocolata si vanilia. se coc 2 blaturi intr-o forma rotunda. crema de ciocolata : se topeste ciocolata la foc mic, se da la rece. se face budinca cu laptele si se da la racit. frisca se bate spuma. cand sunt reci toate...

Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu

In Torturi la 13 Ian 2011

galbenusurile se freaca bine cu zaharul pe baie de abur pana devin spuma, apoi se adauga laptele si ciocolata si se lasa pana se topeste, se amesteca mereu  si atentie sa nu cumva sa fiarba...doar la foc mic sa fie .se lasa la racit. se bat spuma albusurile cu zaharul tos ,apoi se bate si...

Cornulete cu spuma de nuca

In Dulciuri la 17 Dec 2010

drojdia se inmoaie in lapte caldut si putin zahar. se lasa sa creasca putin.  faina se amesteca cu untul moale, galbenusurile de ou si laptele ramas, apoi se adauga drojdia si coaja de lamaie si portocala , plus un praf de sare si restul de zahar. se framanta bine si se lasa o jumatate de...

Tort BICA GETA

In Torturi la 11 Dec 2010

ciocolata amaruie se topeste cu 50 ml frisca, se amesteca bine si se da la racit. se procedeaza la fel cu cea de lapte. se fac budincile pe rand, fiecare cu 300 ml lapte, pt a iesi mai tari. se lasa sa se raceasca ff bine. se bate frisca fff tare . jumatate din frisca se amesteca cu ciocolata...

Tort de mere

In Torturi la 30 Oct 2010

intai se pregatesc merele: se curata si se taie in jumatati, scotandu-se cotoarele cu grija sa nu se rupa. se ia o tava sau un vas unde se va coace tortul, se caramelizeaza 4-5 lg de zahar si se pun merele deasupra, cu partea curatata de cotor in jos. se adauga un paharel de apa si se dau la...

Prajitura Ada

In Prajituri la 18 Oct 2010

intai se face blatul astfel: cele 6 galbenusuri se freaca spuma cu 150  gr zahar pudra. albusurile se bat spuma cu restull de zahar, se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o lg de lemn, apoi se pune faina, praful de crema si praful de copt stins cu o l-ita de suc de lamaie. se...

Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane

In Dulciuri la 11 Oct 2010

se topeste ciocolata cu untul (sau margarina) si se lasa la racit. fulgii de porumb se pun la inmuita cu 50 ml lapte si cand s-au inmuita bine se amesteca cu ciocolata. oulae se separa, galbenusurile s efraca cu 2 lg de zahar praf apoi se adauga o banana mixata bine in robot. albusurile se...

Clatite "Rococo"

In Dulciuri la 7 Oct 2010

intai am facut aluatul pt clatite mixand toate ingredientele impreuna ffff bine. consistenat clatitelor o face fiecare cum vrea...apoi am lasat-o jumatae d eora la cald sa se odihneasca. am facut o crema cu ce am gasit prin frigider astfel: am frecat un galbenus cu zaharul spuma, am adaugat...

Extasy

In Dulciuri la 6 Oct 2010

ciocolata se pune la topit cu o 2 lg de lapte sau un cubulet de margarina....se lasa la racit se bate frisca spuma tare. galbenusul se freaca spuma cu zaharul pudra, se adauga 1 l-ita de ness diluata, apoi ciocolata topita si se mixeaza toate imreuna, se adauga o lg cogniac, dar nu e...

Gem de smochine

In Dulceata / Gem la 5 Oct 2010

se pune o oala la foc sa clocoteasca. smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min. se scot si se scurg. se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic....

Afisate 121 - 150 din 161 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]