publicat la 07.01.2014
publicat la 03.01.2014
publicat la 25.12.2013
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Dolce senza nome
intai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta. crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul am batut si frisca. jumatate din frisca am amestecat-o cu crema si 2 lingurite de dulceata...a rezultat un gust...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine. Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se...
Gem portocale cu nuci
portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc. se pune apoi la foc mic si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand; dupa 20 min se adauga o lamaie taiata felii ( sau doar...
Profiterol la minut
se prepara crema la rece, cu lapte de la frigider, conform instructiunilor.( se paote folosi orice tip de crema doriti). eu am luat cu preparare la rece ca sa fie mai rapida. frisca se bate bine. fiindca am avut inghetata alba, m-am gandit ca n-o sa dea bine sa fie cam totul alb, asa ca am...
Budinca de ciocolata fructata
mai intai se prepara budinca dupa reteta...eu nu pun niciodata 500 ml lapte fiindca nu se intareste suficient. in timpul fierberii budincii se adauga si fulgii de cocos. se lasa sa stea vreo 5 min macar, s ase domoleasca putin. se toarna apoi in forme cate doua linguri de budinca, se...
Ciambella cu ananas
se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul, sucul de ananas, sarea si mai apoi faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza f bine sa se amestece . se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( sau poate fi si unsa si tapetata cu faina) sau in forme speciale de gogosi,...
Schiacciata cu struguri
se freaca bine galbenusurile cu zahar pudra si se adauga treptat uleiul, amestecandu-se bine. se adauga apoi laptele si se omogenizeaza. se bat spuma albusurile cu 2 lg de zahar si se incorporeaza in compozitie. s e adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt si se amesteca bine sa...
Desert tort Diplomat cu piscoturi
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se topeasca, dar sa nu dea in clocot, doar pana se ingroasa putin, ca o ciulama. Se ia craticioara de pe foc si se da la rece, iar cand e...
Clatite cu budinca de ciocolata si piersici garnistite cu frisca si crema caramel
la compozitia pt clatite nu mai am ce sa adaug...cum am mai spus, e reteta postata de MIHa- o gasiti la ea( multumesc Miha pt idee, mi-a placut aluatul) se face budinca de ciocolata cu 400 ml lapte si o piersica taiata cubulete, se da la rece si se umplu clatitele. se asaza in forma in care...
Chec de cacao fructe
Se incinge in prealabil cuptorul la 180 grade. 1.Margarina se freaca spuma pana ce zaharul s-a topit ( eu am pus zahar pudra) si se adauga pe rand ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.stins cu lamaie( eu am facut gresala sa pun ouale intregi...
Chec cu cacao
se bat ouale ca la tort. galbenusurile se freaca cu uleiul si parfuld e copt stins cu o lingurita otet. se adauga in albusurile batute cu zaharul si vanilia apoi se incorporeaza faina invartind incet se ia putin din compozitie si se amesteca cu cacao apoi se pune in tava...