adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete / Dulciuri

Gem de prune cu nuci

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2011

Prunele se spala bine, li se scot samburii si se pun intr-un vas cu zahar, in straturi. Se lasa la rece peste noapte. Dimineata se pun la foc mic impreuna cu condimentele si se lasa sa fiarba pana se leaga bine, cam 3 ore si ceva le-am fiert eu. Se taie lamaia felii si se adauga la gem. Se...

Tort cu crema de lamaie si caramel

In Torturi la 20 Sep 2011

Blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se pune apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina pe rand, amestecand usor cu lingura, apoi praful de budinca. Praful de copt se stinge cu apa minerala si se adauga la compozitie. Se pune apoi nuca...

Crostata cu mar ( TARTA)

In Dulciuri la 18 Sep 2011

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine. Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora intr-o folie. Intre timp se curata merele si se rad, se pune zaharul peste ele si se lasa pe foc...

Raffaello

In Prajituri la 27 Aug 2011

zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei si se freaca spuma, apoi se adauga laptele praf si se omogenizeaza bine. se pune apoi vanilina, zeama ce lamaie si cocosul si se amesteca, de acum cu mana, fiindca devine prea vartos. jumatate din compozitie se amesteca cu cacao si sosul...

Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness

In Dulciuri la 26 Aug 2011

Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se toarna foarte incet peste galbenusuri si se mixeaza mereu. Se pune...

Tarta cu ciocolata si struguri

In Prajituri la 23 Aug 2011

Ouale se bat bine cu zaharul, cu mixerul, pana devin spuma, apoi se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Ciocolata de topeste impreuna cu frisca si se adauga si cacaua in ea, apoi dupa ce se raceste putin, se toarna peste compozitie si se mixeaza. Se adauga si praful de copt stins cu sucul de...

Tort pentru Bia - la 2 luni

In Torturi la 21 Aug 2011

Blatul l-am facut ca un pandispan obisnuit...nu insist, toata lumea stie.... Crema de banane : bananele le-am dat la blender  si le-am facut terci, am adaugat iaurtul, gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am pus la topit la foc mic...am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat...

Smochine in sirop

In Sirop / Compot la 11 Aug 2011

Smochinele se spala, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se pun intr-o oala cu apa sa dea cateva clocote. Se scot apoi, se taie surplusul de la codite, dar nu de tot. Se lasa din apa cam 2,5 -3 l  si se toarna zaharul si lamaia taiata felii...Se lasa sa fiarba putin pane se ingroasa...

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

In Prajituri la 10 Aug 2011

Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise Blat : biscuitii se faramiteaza cat mai bine, ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste biscuiti. Untul si margarina se topesc la microunde si se toarna si astea peste  biscuiti. Se amesteca bine....Amestecul...

Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

In Prajituri la 7 Aug 2011

Va descriu acum reteta mea de Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu am batut ouale cu zaharul si esenta pana s-au facut spuma; am adaugat pe rand uleiul, margarina topita, praful de copt stins cu apa minerala, coaja de lamaie, mixand totul foarte bine. la sfarsit  am...

Savarine( by Nadina73)

In Dulciuri la 5 Aug 2011

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas. Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.Se ung formele de savarina ,se pune din...

Biscuiti cu cocos si ness

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Se freaca oul cu zaharul si laptele bine bine, cu mixerul apoi se adauga untul moale si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi esenta .La sfarsit se adauga faina, amestecand cu o lingura de lemn.. Eu initial masurasem 200 g faina, ca am consultat niste retete inainte si cam asa dadeau...

Prajitura-tarta, by Corina33

In Prajituri la 3 Aug 2011

Mai intai am facut blatul exact ca in reteta corinei, doar ca am mai adaugat si ulei...( adica am mixat ouale cu zaharul, am adaugat apa si uleiul, apoi cu o lg am incorporat faina). Am turnat compozitia in forma unsa si tapetata cu faina( acu' sa va spun un secret:eu nu am tava de prajitura, ca...

Prajitura cu nectarine si iaurt - reteta cu numarul 200!!!

In Prajituri la 30 Iul 2011

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul, iar galbenusurile le-am frecat cu uleiul, apoi le-am amestecat . Am adaugat iaurtul si am amestecat bine apoi praful de copt stins cu apa minerala si vanilina, apoi faina, cate putin, amestecand cu lingura de lemn usor. Am luat...

Desert cu ciocolata si cafea

In Prajituri la 28 Iul 2011

biscuitii mei fiind foarte sfaramiciosi i-am zdrobit cu mana, apoi i-am amestecat cu untul topit, cacao si cafea ...am intins blatul apoi in tava  cu mana si am dat la rece. crema: am frecat spuma untul cu zaharaul si mascarpone impreuna, apoi am adaugat ness-ul. Am pus ciocolata cu...

Briose cu iaurt si dulceata de pepene rosu

In Dulciuri la 27 Iul 2011

Am pus toate ingredientele in bol si le-am amestecat cu lingura...faina  se pune ultima data.... In lipsa formelor de briose le-am folosit pe acestea, am pus compozitia in forme si deasupa cate o lg-ita de dulceata si am dat la cuptorul preincalzit la 180 gr cam jumate de ora, max 40 min....

Inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 22 Iul 2011

Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si vanilina. Frisca se bate spuma si se adauga la galbenusuri, amestecand cu o lingura de lemn. Albusurile se bat si ele spuma tare cu zaharul tos si se se adauga si ele in compozitie, amestecand usor. Ciocolata se topeste cu...

Rulada cu cirese

In Torturi la 17 Iul 2011

Se face un blat obisnuit si se toarna in forma, deasupra se presara cirese intregi, dupa ce au fost scosi samburii si stoarse putin. Se coace la 200 grade ca orice blat de tort...nu insist aici. Crema se prepara la rece cu laptele, apoi se bate frisca spuma si se adauga apoi ciresele date...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 15 Iul 2011

Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in continuare. Piersicile se taie in 4 si se scot samburii, se curata de eventualele impuritati, apoi se...

Inghetata de caise cu Nesquik

In Dulciuri la 14 Iul 2011

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul . Laptele se incalzeste, dar nu se fierbe, si asa caldut se toarna fir subtire peste galbenusuri, mixand  in continuare. Se pun apoi la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama. Se da la racit. Frisca se bate  spuma  tare si apoi se ...

Briose cu banane si gem

In Dulciuri la 12 Iul 2011

Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu  zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am...

Tarte cu fructe si dulceata

In Prajituri la 11 Iul 2011

Am intins pasta pe masa putin mai subtire de cat era initial, apoi cu ajutorul formelor am taiat tartele si le-am asezat in formele unse si tapetate cu faina. Le-am presat putin, sa ia forma tavitelor, apoi am pus in fiecare  dulceata de caise si de prune. Am taiat fructele cubulete. In...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 10 Iul 2011

Caisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar si le-am lasat cateva ore, timp in care aproape s-a topit tot zaharul Le-am pus apoi la foc...

Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)

In Dulceata / Gem la 10 Iul 2011

Prunele le-am cojit si le-am scos samburele, apoi le-am presarat cu zaharul si le-am lasat vreo 2 ore, pana s-a topit aproape de tot zaharul. Le-am pus apoi la foc iute cam 15 minute  pana au inceput sa fiarba si a facut spuma, apoi am dat focul mic si le-am fiert pana s-au legat bine...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare , scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi cu ciocolata.Se bat albusurile spuma si se adauga peste aluat,amestecand usor.Si faina la...

Tort Bianca

In Torturi la 4 Iul 2011

Am facut un blat de tort obisnuit, am impartit compozitia in doua,  iar intr-o parte am adaugat si nessquick, pt iesi maro. Am turnat in tava tapetata cu unt si faina cate doua linguri alternativ din fiecare compozitie, pt a iesi acel aspect dungat pe care l-am vazut la Gabitzu...a iesit...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 4 Iul 2011

Merele se curata si se dau pe razatoare apoi se adauga zaharul, aroma de vanilie si coaja de portocala si lamaie si o lingurita de condimente pudra. Se pun pe foc pana scade sucul Aluatul: se framanta toate ingredientele impreuna si se intinde apoi pe masa de lucru folosind faina. Se unge cu...

Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata

In Dulciuri la 18 Iun 2011

Am separat ouale iar galbenusurile le-am frecat spuma cu zaharul fff bine. Am batut frisca bine( eu folosesc gata indulcita) si apoi am incorporat-o in galbenusuri. Albusurile le-am batut cu restul de 50 g zahar si le-am incrporat si pe ele in compozitie. Am topit ciocolata  cu...

Dulceata de pepene rosu

In Dulceata / Gem la 16 Iun 2011

Am pus miezul la fiert intr-o oala ,cu samburi cu tot, fiindca nu a fost chip sa le aleg, dat fiind ca era necopt. Cam dupa o ora au inceput  sa iasa singuri la suprafata si i-am adunat pe rand cu o sita. Am reusit sa-i scot cam pe toti, ce a mai ramas e nesemnificativ... Am adugat...

Inghetata de pere si iaurt de capsuni

In Dulciuri la 11 Apr 2011

perele le-am curatat si taiat cubulete, apoi le-am pus in robot cu mierea si iaurtul si le-am mixat pasta frisca am batut-o fff bine si apoi am amestecat-o usor cu perele , am pus in cutie de inghetata si am dat la congelator peste noapte. in primele 4 ore am amestecat-o din ora in ora pt a nu...

Afisate 91 - 120 din 161 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]