amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI114
Retete

Salata indragostita

In Salate la 24 Feb 2018

Legumele le speli si le tai felii. Procedezi la fel si cu telemeaua. Amesteci ingredientele, adaugi zeama de lamaie si pufurile de ulei , presari semintele si servesti alaturi de un sarut dulce.

Aperitiv omleta cu dragoste...de dieta

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2018

Ouale le speli si apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute. Untul il pui intr-o tigaie wok si torni amestecul. Lasi la foc mic sa se omogenizeze si sa se...

Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica

In Prajituri la 21 Ian 2018

Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi, in aceasta ordine: uleiul, iaurtul, laptele, malaiul, grisul si faina, mixand continuu la viteza...

Desert cheesecake Raffaello

In Torturi la 20 Ian 2018

  Biscuitii ii sfarami. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi. Compozitia astfel obtinuta o asezi intr-o forma circulara cu pereti detasabili si o uniformizezi bine cu ajutorul unei linguri si dai la rece. Crema mascarpone o bati cu mixerul...

Crema de somon

In Somon la 4 Ian 2018

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi condimentezi cu piperul alb. Umpli cosuletele cu crema astfel obtinuta si decorezi.

Aperitiv bulete de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2017

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul, mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie sa obtii un "aluat" usor de modelat pentru a forma bilute de marimea unei cirese. Uleiul...

Desert prajitura Inghetata falsa

In Prajituri la 27 Dec 2017

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Timpul depinde de cuptor. Cel mai bine...

Desert gogosi cu scortisoara

In Dulciuri la 19 Noi 2017

Faina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana dospeste ( cca 15 minute). Incepi sa framanti usor aluatul, adaugand treptat si restul ingredientelor...

Penne gigante Amaliatta

In Penne la 16 Noi 2017

Pastele le fierbi in multa apa cu sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca, pentru 8 minute (trebuie sa ramana suficient de tari pentru a le putea umple). Intre timp pornesti cuptorul. Cascavalul il tai bastonase si rulezi cate unul intr-o felie de muschiulet. Ouale le bati cu smantana,...

Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

In Fructe de mare la 8 Noi 2017

Preparare Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute. Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca. Cand untul este topit, rastorni midiile, adaugi un praf de...

Dulceata picanta

In Dulceata / Gem la 27 Sep 2017

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat, cat mai marunt. Daca vrei, poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de...

Desert tarta dulce

In Dulciuri la 23 Sep 2017

  Aluatul:   Ouale le bati cu ajutorul mixerului impreuna cu apa si zaharul pana cand devin spuma. Adaugi pe rand faina si cacaua, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava de tort cu pereti detasabili tapetata cu ulei si faina si dai la cuptorul...

Pizza fetelor

In Pizza la 23 Sep 2017

Aluatul de pizza il asezi in tava unsa cu ulei. Asezi bobitele de mozzarella pe marginea aluatului si acoperi bine. Ungi aluatul cu ketchup, apoi asezi restul ingredientelor. Dai la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute si apoi servesti cu mare pofta.

Crostini cu piure de mazare si ceva fin

In Mancare copii la 22 Sep 2017

Feliile de paine le stropesti cu uleiul aromatizat si la prajesti in tigaia fierbinte, pe ambele parti, pana cand devin usor crocante. Mazarea o scurgi de zeama si o pui in blender. Adaugi condimentele si usturoiul si blendezi bine, pana cand se transforma intr-o pasta foarte fina. Pe feliile...

Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

In Dulceata / Gem la 15 Sep 2017

      Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.    Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.    Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și...

Bulion cu oregano

In Bulion la 7 Sep 2017

Culegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii. Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc. Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic. Lasi sa fiarba cca 90 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dispare spuma.  ...

Peste copt cu ierburi aromate

In Salau la 22 Aug 2017

Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute. Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.  Condimentezi...

Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

In Torturi la 3 Aug 2017

Blatul:    Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei,...

Desert inghetata straciatella pe bat

In Dulciuri la 24 Iul 2017

Smantana o bati cu mixerul impreuna cu zaharul vanilat, la viteza medie ( treapta 3), timp de 1 minut, pana cand devine spumoasa. Adaugi ciocolata rasa ( cat vrei tu) si omogenizezi cu o spatula. Umezesti formele pentru inghetata si le umpli cu crema. Din cand in cand, le bati de masa...

Desert inghetata Paradis cu fructe de padure si ciocolata

In Dulciuri la 22 Iul 2017

Bati frisca, apoi adaugi treptat laptele condensat, mixand continuu. Cand compozitia este cremoasa, o imparti in doua. In jumatate, adaugi ciocolata rasa si omogenizezi cu o spatula. In cealalta jumatate, adaugi fructele pasate cu ajutorul unei furculite.  Pentru inghetata eu...

Dulceata de zarzare cu pepene galben

In Dulceata / Gem la 18 Iul 2017

Zarzarele le speli si le scoti samburii. Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete. Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene. Lasi la rece peste noapte. Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana...

Desert sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

In Dulciuri la 16 Iul 2017

Miezul de pepene galben il tai cubulete si il pui intr-un bol/ intr-o tava la congelator pana cand se intareste ( cca 45 minute). Pui miezul in robot impreuna cu mierea si mixezi pana cand obtii o crema fina si delicioasa. Servesti totul imediat, cu ciocolata rasa deasupra, frunzulita de...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 28 Iun 2017

In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic. Cand zarzavatul este fiert, il scoti usor cu o paleta si adaugi burta si usturoiul tocat marunt....

Bors de salata verde

In Ciorbe la 28 Iun 2017

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa. Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul...

Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate

In Torturi la 27 Mai 2017

Pe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel. Crema se pregateste in acelasi mod pentru toate tipurile de ciocolata: Ciocolata o rupi bucatele si o pui la...

Ciorba de ied cu leustean

In Ciorbe la 27 Apr 2017

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic. Cand toate sunt...

Orez copt

In Mancaruri de post la 3 Apr 2017

Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust) Cand este fiert,  acoperi vasul si il lasi asa 15 minute. Legumele le pui intr-o cratita impreuna cu 1 lg de ulei, oregano si un praf de sare, lasandu-le la foc iute, 5...

Fasole pargalita

In Mancaruri de post la 29 Mar 2017

   Fasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare.     Strecori boabele si pastrezi...

Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)

In Mancaruri de post la 16 Mar 2017

Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele.  Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt. Ciupercile la scurgi de zeama si le tai marunt. Pasatul il speli in apa rece. Pentru inceput, pui ceapa sa se caleasca 5 minute in ulei....

Desert tort Negresa de post

In Torturi la 12 Mar 2017

  Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat. Torni compozitia in tava si lasi la cuptor,...

Afisate 61 - 90 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]