aziz

1

Bucataras
incepator

Tg Neamt

Bucataras din 07.09.2010

RETETE294
PRIETENI116
Retete

Ciorbica cu bobite de naut

In Ciorbe la 2 Mar 2012

Daca o sa vreti sa puneti in ciorba oasele cu ele vom incepe toata treaba asadar punem oasele intr-o oala la fiert si avem grija sa spumuim supa bine. Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei calim ceapa taiata cubulete adaugam morcovul ,ardeiul gras si acoperim cu un capac mai mult la inabuseala...

Burgul in sos de rosii

In Mancaruri de post la 2 Mar 2012

Deci taiam ceapa cat mai fin si o calim in cateva linguri de ulei .Adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba punem cele 200 gr de burgul.Punem supa instant, sare ,piper si lasam la fiert nu dureaza mult aproximativ 20 minute.Fasolea pastai se caleste cu ceapa si usturoiul in cateva linguri...

Chifle cu surprize

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2012

Facem un aluat din ingredientele de mai sus potrivit, adica nici prea moale, nici prea tare, pe care il lasam la dospit cam 40-60 minute. Scoatem aluatul pe masa infainata si il portionam, apoi intindem foi ca pentru placinta. Punem umplutura (amesctecam toate ingredientele mai sus mentionate) in...

Taitei chinezesti cu pui(sau aproape chinezesti:))

In Pui la 26 Feb 2012

Pregatim mai intaii legumele.Taiem ceapa pestisori si o punem la calit cu putin ulei, adaugam carnita fasii si restul de legume. Lasam la inabusit cu capacul deasupra. Condimentam dupa gust, adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate cescuta de apa calda. Lasam impreuna sa se intrepatrunda si...

Gogosele cu miere de albine

In Dulciuri la 24 Feb 2012

Facem un aluat din ingredietele de mai sus si-l lasam la crescut 40 minute, dupa care formam bilute pe care le lasam din nou sa creasca si apoi le prajim in ulei incins. Scoatem pe hartie absorbanta si turnam peste ele mierea de albine cat sant calde (sau siropul cu aroma de trandafiri sau...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Facem aluatul mai intai din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute la loc caldut sa-i priasca. Spanacul se curata bine si se clateste in multe ape, se pune apoi la fiert cam 10 minute. Scoatem pe tocator, desigur dupa ce l-am scurs de apa si-l tocam nu chiar marunt. Calim...

Tort savarina

In Torturi la 24 Feb 2012

Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt, apoi se incorporeza in spuma de oua. Amestecul obtinut se toarna...

Marea vitaminizare

In Bauturi la 12 Feb 2012

Se mixeaza bananele cu jumatate din capsuni si pepenele galben adaugam si portocala ,lasam cateva feliute de portocala si cateva capsuni pentru a adauga la final.In crema obtinuta se adauga compotul de ananas suc si bucatele intregi +bucatele de capsuni si portocala .Se serveste in coaja de la...

Sandwich cu sfecla rosie si telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2012

Mai intai punem sfecla invelita in folie de aluminium la cuptor. Eu pun temperatura maxima si in 30-40 minute treaba-i gata :)) Booon ...curatam  sfecla, uleiul il incingem in tigaie, taiem felii de sfecla le dam prin faina de porumb amestecata cu un picut de sare si punem la prajit. Cand...

Millefeuille

In Prajituri la 8 Feb 2012

Mare smecheie nu-i, dar daca esti nepriceput ca mine ti-o iei ce sa mai vorbim. Impartim aluatul in trei in functie de tava pe care o aveti desigur, ideea e sa avem 2 tavi care sa intre una in alta pentru a putea coace foaia dreapta si neumflata. In tava se pune hartie de copt atat sub foaie...

Tarta sarata cu conopida si dovleac

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2012

Aluatul dupa pregatire se tine la frigider cel putin jumatate de ora. Scoatem intindem foaie punem in tava pentru tarta intepam cu furculita si dam iar la frigider 10 minute. Prajm ceapa pestisori, buchetelele de conopida si dovlecelul felii. Se bat ouale spuma se amesteca cu amidonul,...

Tort pentru prieteni

In Torturi la 17 Ian 2012

 Albusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma.Incorporam apa si apoi galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza in spuma de oua lingura cu lingura cu ajutorul unei spatule.Turnam compozitia in tava pentru tort tapetata cu...

Patratele de ciocolata

In Prajituri la 11 Ian 2012

Sfaramam biscuitii, ii linsam cu sucitorul sau ciocanul pentru snitele ..da da stiu o sa ma intrebati daca n-am blender...ei bine n-am ca l-am stricat cand am facut gem ...da nu ma deranjeaza sa primesc cadou unul:))). Bun deci avem biscuitii macinati cat mai fin, adaugam laptele, untul topit si...

Pate din ficat de pasare

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

Punem ficatelul sa dea cateva clocote cu lingura de otet. Ceapa se taie si se caleste in putin ulei, iar la sfarsit se adauga si pasta de tomate. Intr-un castron se pun ficateii fierti cu ceapa calita, untul la temperatura camerei + condimentele preferate si cu blenderul amestecam pana obtinem o...

Tort ciocolatos

In Torturi la 8 Dec 2011

Este cel mai simplu cu putinta de preparat si anume intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate iar in alt castron ingedientele lichide.Apoi adaugam ingredientele lichide peste cele uscate amestecam bine cu o paleta si turnam in tava rotunda pentru tort tapetata cu hartie cerata sau...

Briose

In Prajituri la 7 Dec 2011

Amestecam ouale cu zaharul pana devin crema. Incorporam uleiul si laptele apoi. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in amestecul precedent.Turnam jumatate din compozitie in alt castron si asdaugam uneia din ele nessquik-ul, iar la cea alba ciocolata rasa sau sfaramata....

Felii de mar in aluat de clatite

In Prajituri la 30 Noi 2011

Facem un aluat de clatite mai consistent asa ca o smantana.Merele se curata se scot casutele cu samburei si se taie felii care se stropesc cu suc de lamaie si se pudreaza cu scortisoara.Incingem uleiul dam feliile de mar prin compozitia de clatite si prajim la foc mic. Scoatem pe hartie...

Bombone cu ciocolata ,orez si...caramel!!!---pentru Crisulina

In Prajituri la 27 Noi 2011

  Se pune untul sau margarina la topit impreuna cu ciocolata.Adaugam in acest sirop cald fulgii de orez ,alunele sau nuci sau ce va place,caramelul desigur si lasam la racorit dupa care formam bilute pe care le rostogolim prin cocos sau fulgi de orez .Asta a fost ..nu-i asa ca nu e greu?!!

Negresa de post sau nu...:))

In Mancaruri de post la 27 Noi 2011

Amestecam zaharul cu uleiul si apa adaugam gemul ,nucile ,rahatul taiat cubulete( in cazul meu:)) pastrati cateva cubulete si pt pus deasupra si apoi ingredientele uscate, faina, praf de copt si cacaua amestecate in prealabil eventual date prin sita. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam...

Meniu de post delicios

In Mancaruri de post la 24 Noi 2011

Se curata si se taie cartofii cubulete si se pun la prajit. Scoatem pe hartie absorbanta. In acelasi ulei punem ciupercile la prajit, iar dupa 5 minute adaugam si ceapa. Lasam la calit impreuna si cand ceapa da a se carameliza adaugam cartofii prajiti, usturoiul si patrunjelul (eu am o problema...

Gogosari in sos tomat by Ina

In Conserve la 22 Noi 2011

  Se curata si se taie ardeii sau gogosarii Ina zice felii eu am incercat felii prima data cand am facut si a doua oara cubulete.Ingredientele pentru sos se pun intr-o oala mai incapatoare si se lasa la fiert cam 15-20-30 minute depinde cat uitati de ei:))))nu se intampla nimic chiar de...

Ciuperci prajite

In Mancaruri de post la 22 Noi 2011

    Se taie ceapa marunt si caleste in putin ulei (unt 50 gr daca nu este de post) adaugam usturoiul si apoi ciupercile taiate.Ciupercile nu trebuie sa le spalati ci doar le stergeti cu un prosop ud si curatati cu cutitul daca nevoie coditele.Se sareaza se pipereaza si se mai...

Gem de fructe asortate

In Dulceata / Gem la 22 Noi 2011

   Fructele se cantaresc dupa curatare ,cum zice DiaMar in reteta de marmelada ,fructele spalate si curatate se pun la fiert cu apa.Cand fructele sant fierte se pun la blender pana devin pasta.Si apoi din nou la fiert cu zahar.Lasam sa fiarba pana scade mai bine de jumatate la foc...

Gem de prune cu menta si scortisoara

In Dulceata / Gem la 22 Noi 2011

 Curatam prunele de samburi si le taiem in 4 sau cum doriti.Punem zaharul peste ele astfel incat sa cuprinda bine fructele si dam la frigider o noapte.Adoua zi se pun intr-o oala de preferinta cu fund dublu si punem la fiert la foc mic.Cand ajung asaca ca la compot fierte bagam blenderul...

Supa cu orez

In Supe la 17 Noi 2011

Calim ceapa si morcovul dat pe razatoarea mica in unt. Adaugam orezul spalat si lasam impreuna 10 minute cu grija sa nu se arda ceapa si morcovul. Adaugam supa de pasare sau de legume si lasam sa fiarba. La sfarsit se adauga patrunjel verde, iar daca nu avem copii ceva fulgi de chilli. Simplu...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 17 Noi 2011

Se curata perele de coaja si cotoare si se taie cubulete, apoi se pun intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie. Punem cele doua linguri de caramel intr-o tigaie sa se topeasca si adaugam perele scurse de apa cu lamaie. Lasam perele sa se caleasca in caramel cam 15 minute pana incep sa...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 17 Noi 2011

Punem fasolea din cutie intr-un castron cu doar jumatate din sosul tomat.Cu ajutorul blenderului se face totul pasta.Ceapa se taie pestisori se caleste si se adauga in pasta de fasole la fel si usturoiul si iar se pune la blender ,pastram o lingura de ceapa pentru decor.Uleiul de masline se pune...

Clatite banatene

In Prajituri la 15 Noi 2011

 Facem compozitia pentru clatite amestecand ingredientele de mai sus si incingem tigaia unsa cu putin unt sau ulei. Luam cu un polonic din compozitie si prajim clatitele pe ambele parti. Branza se amesteca cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Eu am facut intr-o tava de cozonac toata...

Tort cu frisca si caramel

In Torturi la 4 Noi 2011

Facem blatul mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusul se mixeaza spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi cu o paleta le incorporam in albusul spuma. Faina, cornflour-ul sau amidonul si praful de copt...

Clatite cu crema de branza si gem de prune

In Dulciuri la 31 Oct 2011

Preparam compozitia pentru clatite amestecand ouale cu zaharul ,zaharul vanilat ,sarea si laptele;adaugam apoi faina iar la sfarsit untul topit.Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii pentru frisca. Incingem tigaia(de preferinta teflon) o ungem cu un penson cu niscai ulei si adaugam cate...

Afisate 31 - 60 din 294 retete    

Postari recente

publicat la 21.06.2012

Sambusek cu carne tocata

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Retete preferate
Telemea de vaca

Voturi:19

Paine sarbeasca

Voturi:23

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]