Gem de prune cu menta si scortisoara

de aziz in Dulceata / Gem, 22 Noi 2011 | 5013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune (eu nu cataresc ci le fac din ochi:))
  • zahar cat sa cuprinda bine fructele
  • 1 betisor de scortisoara 
  • 3-4 fire de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu menta si scortisoara:

 Curatam prunele de samburi si le taiem in 4 sau cum doriti.Punem zaharul peste ele astfel incat sa cuprinda bine fructele si dam la frigider o noapte.Adoua zi se pun intr-o oala de preferinta cu fund dublu si punem la fiert la foc mic.Cand ajung asaca ca la compot fierte bagam blenderul manual si le facem pasta .Si din nou la fiert pana scade considerabil sau atat cat doriti dumneavoastra sa fie de inchegat sa zicem.Cu jumatate de ora inainte de a inchide aragazul punem scortisoara si menta proaspata.Se pune in borcane cat este calda se acopera cu folie de plastic si se pun capacele .Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu menta si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise si piersici