publicat la 25.01.2021
publicat la 12.02.2020
publicat la 09.02.2020
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Cochilii cu lapte si scortisoara
Punem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai fierbem vreo 5-6 minute. Servim fierbinte sau rece, cu scortisoara sau fara.
Pilaf cu praz si ciuperci
Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo! Lasam sa...
Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval
Incepem cu chiflele, la care taiem un capacel, apoi le scobim de miez si le asezam intr-o tava. Punem in interior putina ceapa, putin ardei, bacon, sunca si carnat - cate putin din fiecare; adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi punem cu atentie oul in interior, cu grija ca sa un curga...
Omleta cu praz
Prazul curatat si spalat il tocam rondele si il punem in tigaia cu ulei incins. Il claim 2-3 minute. Ouale le spargem intrun castron, punem sare si piper, adaugam laptele si le batem cu o furculita,apoi le turnam in tigaie peste praz. Rumenim frumos pe ambele parti, apoi servim....
Gris cu lapte
Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul, esenta si coaja de la 1 lamaie. Cand incepe sa fiarba, turnam in ploaie grisul si merstecam energic ca sa nu se prinda. Tinem pe foc cateva clocote, apoi il punem in castronele. Pentru decor am creat un Smilyface din scortisoara.