Se fierbe cam 10 minute homarul, il decorticam, scoatem carnea si restul homarului il prajim 10 minute in ulei. Apoi il fierbem la foc mic cam 40 minute amestecand din cand in cand, la final strecuram si pastram sucul rezultat.
Prajim ceapa taiata marunt in putin ulei, adaugam orezul, il calim...
Ciupercile se taie in felii si se pun la calit in unt.Carnea se taie in felii subtiri se trece prin faina si se rumenesc cam 2 minute pe fiecare parte in ulei se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se stinge cu vin,se adauga mustarul,smantana si ciupercile calite si se lasa pe foc pana...
Maruntim bine banana, adaugam ouale, esenta de vanilie (se poate si fara sau putem folosi scortisoara).
Batem bine totul cu telul pana obtinem o pasta omogena, luam din compozitie cate putin, punem in tigaia incinsa unsa cu ulei si prajim clatitele pe ambele parti.
Conopida si brocolii le spalam bine si le rupem in buchetele mici, morcovii si telina le dam pe razatoarea mare, ardeiul il taiem fideluta.
Punem ardeiul la calit in ulei si cand este gata pe jumatate adaugam celelalte ingrediente, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem capacul si lasam...
Camembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte.
Se serveste impreuna cu dulceata de afine.
Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar.
Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se imparte in 8 si se intinde in 8 foi de circa 1 cm.
Albusurile se amesteca cu nuca si zaharul si se...
Pastravii se curata se spala bine si se condimenteaza dupa gust si se dau prin faina.
Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit circa 5 minute pe fiecare parte.
se servesc cu garnitura de orez,legume sau cartofi
Se incinge intr-o tigaie untul si se adauga usturoiul zdrobit si dupa un minut adaugam crevetii si ii prajim circa 3 minute. Ii condimentam dupa gust. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri si salate.
Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute.Legumele se spala si conopida si brocoli se rup in buchetele mici ardeiul se taie marunt iar morcovul si telina se dau pe razatoarea mare.
Se pune la calit in ulei conopida si brocoli si cand sunt pe jumatate calite se adauga si restul legumelor...
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj si le scurgem de apa.
Carnea o taiem in cubulete si o punem la prajit in ulei cand este aproape gata adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca impreuna apoi adaugam sosul de rosii si condimentam dupa gust si amestecam cu...
Ghebele se spala si se pun la fiert 10 minute dupa care se spala in jet de apa rece si se lasa la scurs si se toaca marunt.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei apoi adaugam carnea tocata si ghebele si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Taiem foaia de placinta in doua si...
Curatam bine rata se condimenteaza cu sare,piper atat pe exterior cat si pe interior se aseaza in tava si se introduce la cuptor circa 2 ore pana se rumeneste bine pe toate partile.Cand este gata turnam grasimea rezultata intr-o oala in care punem la calit varza taiata julien si condimentata dupa...
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mica,se amesteca cu faina un varf de cutit de sare si se framanta bine apoi se intinde cu facaletul pe o planseta intr-o foaie de circa 1 centimetru si se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar.
Prunele se spala se scot samburii...
Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust.
Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem si o dam prin faina, ou batut si pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc si le scoatem pe...
Amestecam toate ingredientele cu mixerul apoi prajim clatitele americane in tigaia unsa cu un strop de ulei.
Separat amestecam zmeura cu zaharul si lepunem la fiert pana cand se dizolva tot zaharul si se ingroase putin.
Punem peste fiecare clatita cam doua linguri de zmeura.
Morcovul,ceapa,patrunjelul se taie marunt si se pune la calit impreuna cu fasolea pastai rupta in bucati.Cand incepe sa se inmoaie adaugam apa si sare si lasam la fiert circa 30 de minute.
Cand este aproape fiarta adaugam rosiile decosite si taiate marunt si frunzele de patrunjel si le mai...
Rosiile se scobesc,ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga miezul de la rosii pasat si orezul si se mai laca circa 10 minute apoi se adauga carnea tocata si se condimenteaza dupa gust.Amestecam bine aceasta compozitie si umplem rosiile cu ea.
Asezam rosiile umplute intr-o...
Carnea de porc se taie in asa fel incat sa obtinem o felie cat mai mare pe care o batem cu ciocanul de snitele.
Curatam si oparim spanacul, taiem 1 morcov si 1/2 din telina in betisoare subtiri.
Se condimenteaza carnea de porc cu sare si piper si se intinde deasupra spanacul oparit si...
Ciupercile se spala bine si li se scot cozile care se taie marunt,creierul se lasa 10 minute in apa rece apoi se curata de pielite si se taie si el marunt.
Calim in ulei ceapa si cozile de la ciuperci taiate marunt cand sunt aproape gata adaugam creierul si il mai lasam 2-3 minute la calit...
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri si se bate spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa,uleiul,galbenusurile de ou si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor.Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor 40 minute apoi se taie in trei...
Pentru blat
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la urma faina si amoniacul amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute.
Crema...
Se pun la fiert aripile de pui si se lasa sa fiarba pe jumatate,se taie legumele marunt,conopida se rupe in buchetele mici si se adauga la fiert impreuna cu concentratul de pui.
Cand conopida este fiarta se opreste si se poate adauga patrunjel verde si smantana.
Pentru chiftele tocam carnea impreuna cu usturoiul si feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si scurse bine,aceasta compozitie o amestecam bine cu doua oua crude si condimentam dupa gust cu sare si piper.Cu mainile ude formam chiftelutele si le prajim in ulei incins.
Pentru sosul de rosii...
Pentru blat
Batem albusurile spuma adaugam zaharul treptat pana devine o bezea tare. Adaugam pe rand nuca de cocos, macul si faina amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dap la cuptor circa 30 de minute (facem testul cu scobitoarea)
Pentru crema
Frecam...
Se curata bine pestele,se unge cu ulei si se condimenteaza.In interior se introduc felii de morcov si telina.Se pune pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga felii de lamaie si se da la cuptor circa 40 minute.
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.Se adauga mazarea si pasta de rosii dizolvata in apa cat sa acopere putin toata mazarea si se potriveste de sare,Se lasa la fiert pana mazarea devine moale si se adauga mararul taiat marunt.
Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe...
Morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare,varza se taie julien,se pun toate la calit in ulei incins cam 3 minute apoi se adauga apa si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru.se lasa la fiert cam 20 minute pana se inmoaie varza.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei,cand devine sticloasa adaugam si carnea tocata si continuam calirea,cand este aproape gata o condimentam cu sare si piper dupa gust.
Asezam carnea pe fiecare foaie de clatita si o impaturim,apoi trecem fiecare clatita prin faina,ou batut si...
Se spala orezul si se amesteca cu porumbul,mazarea,ardeiul gras taiat marunt.
Se pune in tava se adauga uleiul,o cana de apa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Deasupra se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30 minute.
Din cand in cand se amesteca si se mai adauga...
Homar cu orez
Se fierbe cam 10 minute homarul, il decorticam, scoatem carnea si restul homarului il prajim 10 minute in ulei. Apoi il fierbem la foc mic cam 40 minute amestecand din cand in cand, la final strecuram si pastram sucul rezultat. Prajim ceapa taiata marunt in putin ulei, adaugam orezul, il calim...
Sos de ciuperci cu carne
Ciupercile se taie in felii si se pun la calit in unt.Carnea se taie in felii subtiri se trece prin faina si se rumenesc cam 2 minute pe fiecare parte in ulei se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se stinge cu vin,se adauga mustarul,smantana si ciupercile calite si se lasa pe foc pana...
Clatite simple
Maruntim bine banana, adaugam ouale, esenta de vanilie (se poate si fara sau putem folosi scortisoara). Batem bine totul cu telul pana obtinem o pasta omogena, luam din compozitie cate putin, punem in tigaia incinsa unsa cu ulei si prajim clatitele pe ambele parti.
Garnitura de legume
Conopida si brocolii le spalam bine si le rupem in buchetele mici, morcovii si telina le dam pe razatoarea mare, ardeiul il taiem fideluta. Punem ardeiul la calit in ulei si cand este gata pe jumatate adaugam celelalte ingrediente, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem capacul si lasam...
Camembert cu dulceata de afine
Camembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine.
Cozonac unguresc
Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se imparte in 8 si se intinde in 8 foi de circa 1 cm. Albusurile se amesteca cu nuca si zaharul si se...
Pastrav la tigaie
Pastravii se curata se spala bine si se condimenteaza dupa gust si se dau prin faina. Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit circa 5 minute pe fiecare parte. se servesc cu garnitura de orez,legume sau cartofi
Creveti simpli
Se incinge intr-o tigaie untul si se adauga usturoiul zdrobit si dupa un minut adaugam crevetii si ii prajim circa 3 minute. Ii condimentam dupa gust. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri si salate.
Paste cu legume
Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute.Legumele se spala si conopida si brocoli se rup in buchetele mici ardeiul se taie marunt iar morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pune la calit in ulei conopida si brocoli si cand sunt pe jumatate calite se adauga si restul legumelor...
Fusilli cu carne
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj si le scurgem de apa. Carnea o taiem in cubulete si o punem la prajit in ulei cand este aproape gata adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca impreuna apoi adaugam sosul de rosii si condimentam dupa gust si amestecam cu...
Placinta cu ghebe si carne
Ghebele se spala si se pun la fiert 10 minute dupa care se spala in jet de apa rece si se lasa la scurs si se toaca marunt. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei apoi adaugam carnea tocata si ghebele si condimentam cu sare si piper dupa gust. Taiem foaia de placinta in doua si...
Rata cu varza
Curatam bine rata se condimenteaza cu sare,piper atat pe exterior cat si pe interior se aseaza in tava si se introduce la cuptor circa 2 ore pana se rumeneste bine pe toate partile.Cand este gata turnam grasimea rezultata intr-o oala in care punem la calit varza taiata julien si condimentata dupa...
Galuste cu prune
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mica,se amesteca cu faina un varf de cutit de sare si se framanta bine apoi se intinde cu facaletul pe o planseta intr-o foaie de circa 1 centimetru si se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Prunele se spala se scot samburii...
Cordon bleu cu vinete
Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust. Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem si o dam prin faina, ou batut si pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc si le scoatem pe...
Pancakes cu zmeura
Amestecam toate ingredientele cu mixerul apoi prajim clatitele americane in tigaia unsa cu un strop de ulei. Separat amestecam zmeura cu zaharul si lepunem la fiert pana cand se dizolva tot zaharul si se ingroase putin. Punem peste fiecare clatita cam doua linguri de zmeura.
Ciorba de fasole pastai
Morcovul,ceapa,patrunjelul se taie marunt si se pune la calit impreuna cu fasolea pastai rupta in bucati.Cand incepe sa se inmoaie adaugam apa si sare si lasam la fiert circa 30 de minute. Cand este aproape fiarta adaugam rosiile decosite si taiate marunt si frunzele de patrunjel si le mai...
Rosii umplute
Rosiile se scobesc,ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga miezul de la rosii pasat si orezul si se mai laca circa 10 minute apoi se adauga carnea tocata si se condimenteaza dupa gust.Amestecam bine aceasta compozitie si umplem rosiile cu ea. Asezam rosiile umplute intr-o...
Rulada de porc
Carnea de porc se taie in asa fel incat sa obtinem o felie cat mai mare pe care o batem cu ciocanul de snitele. Curatam si oparim spanacul, taiem 1 morcov si 1/2 din telina in betisoare subtiri. Se condimenteaza carnea de porc cu sare si piper si se intinde deasupra spanacul oparit si...
Ciuperci cu creier
Ciupercile se spala bine si li se scot cozile care se taie marunt,creierul se lasa 10 minute in apa rece apoi se curata de pielite si se taie si el marunt. Calim in ulei ceapa si cozile de la ciuperci taiate marunt cand sunt aproape gata adaugam creierul si il mai lasam 2-3 minute la calit...
Tort capsuni
Blatul Se separa albusurile de galbenusuri si se bate spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa,uleiul,galbenusurile de ou si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor.Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor 40 minute apoi se taie in trei...
Cafelina
Pentru blat Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la urma faina si amoniacul amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute. Crema...
Ciorba de conopida
Se pun la fiert aripile de pui si se lasa sa fiarba pe jumatate,se taie legumele marunt,conopida se rupe in buchetele mici si se adauga la fiert impreuna cu concentratul de pui. Cand conopida este fiarta se opreste si se poate adauga patrunjel verde si smantana.
Chiftele cu sos de rosii
Pentru chiftele tocam carnea impreuna cu usturoiul si feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si scurse bine,aceasta compozitie o amestecam bine cu doua oua crude si condimentam dupa gust cu sare si piper.Cu mainile ude formam chiftelutele si le prajim in ulei incins. Pentru sosul de rosii...
Prajitura Tosca
Pentru blat Batem albusurile spuma adaugam zaharul treptat pana devine o bezea tare. Adaugam pe rand nuca de cocos, macul si faina amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dap la cuptor circa 30 de minute (facem testul cu scobitoarea) Pentru crema Frecam...
Salau la cuptor
Se curata bine pestele,se unge cu ulei si se condimenteaza.In interior se introduc felii de morcov si telina.Se pune pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga felii de lamaie si se da la cuptor circa 40 minute.
Mancare de mazare
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.Se adauga mazarea si pasta de rosii dizolvata in apa cat sa acopere putin toata mazarea si se potriveste de sare,Se lasa la fiert pana mazarea devine moale si se adauga mararul taiat marunt.
Cozonac cu rahat
Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe...
Supa de varza
Morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare,varza se taie julien,se pun toate la calit in ulei incins cam 3 minute apoi se adauga apa si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru.se lasa la fiert cam 20 minute pana se inmoaie varza.
Clatite cu carne
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei,cand devine sticloasa adaugam si carnea tocata si continuam calirea,cand este aproape gata o condimentam cu sare si piper dupa gust. Asezam carnea pe fiecare foaie de clatita si o impaturim,apoi trecem fiecare clatita prin faina,ou batut si...
Orez cu legume
Se spala orezul si se amesteca cu porumbul,mazarea,ardeiul gras taiat marunt. Se pune in tava se adauga uleiul,o cana de apa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Deasupra se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30 minute. Din cand in cand se amesteca si se mai adauga...