dantes

5

Bucataras
senzational

Lupeni

Bucataras din 17.05.2011

RETETE263
PRIETENI345
Retete

Prajitura cu lamaie

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Pentru foi, amestecam toate ingredientele si le framantam pana devine o coca elastica, impartin coca in trei bile pe care le intindem in foi subtiri pe care le asezam pe fundul unei tavi intoarsa si unsa cu ulei; le dam la cuptor 15-20 minute pana devin aurii. Pentru crema Amestecam faina,...

Mini cozonacei cu nuca si mac

In Dulciuri la 3 Ian 2017

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umpluturile. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam...

Legume picante

In Mancaruri de post la 23 Dec 2016

Pentru pasta picanta toate ingredientele se  dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de ardei iute,coriandru,turmericul si sare,se amesteca bine si se da focul mic,se adauga cartofi se...

Pak choi cu pui

In Pui la 22 Dec 2016

Pak Choi-ul se spala foarte bine, daca are frunze ingalbenite, acestea se indeparteaza si se taie pe lung, in patru. Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga usturoiul taiat fin si dupa cateva secunde se adauga Pak Choiul si putina apa. Se prajesc pana ce frunzele se inmoaie, dar tulpinele...

Muraturi asortate

In Muraturi la 7 Oct 2016

Gogosari se taie julien,morcovi si telina se dau pe razatoarea mare, conopida se desface in buchete mici. Se pun toate zarzavaturile intr-un vas mare se adauga deasupra sarea, zaharul, otetul si frunzele de telina si se lasa de pe o zi pe alta amestecand din cand in cand. A doua zi se pune...

Bulgur picant

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2016

Se pune la calit ceapa,ardeiul gras si cand sunt calite se adauga rosiile,bulgurul.ardeiul iute supa si se lasa la fiert pana cand bulgurul absoarbe toata supa,se opreste focul se condimenteaza dupa gust se adauga patrunjelul verde se amesteca si se lasa acoperit cu un capac circa 10 minute....

Mancare Mexicana cu quinoa

In Mancaruri de legume la 15 Sep 2016

Preparare quinoua Se spala foarte bine guinoua intr-o strecuratoare deasa.Se pune intr-o cratita cu 3 parti apa,cand incepe sa fiarba se da focul mic,se pune capacul si se tine 15 min. apoi se opreste focul si se mai lasa cu capacul 5 min. Mod de preparare Intr-o cratita mica se pune la...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 15 Sep 2016

Cum se face sucul de rosii. Se spala bine rosiile si se taie in bucati mici care sa intre in dispozitivul de stors rosii.Am montat la masina de tocat carne dispozitivul pentru rosii si am dat de doua ori pri masina rosiile pentru a le stoarce foarte bine.Am pus la fiert sucul rezultat impreuna cu...

Porumb la gratar

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2016

Se pun stiuleti cu cotorul in apa circa 5 minute,se desfac foile de pe porumb dar nu de tot si se curata stiuletii de matase apoi se ung cu unt din belsug si se infasoara foile inapoi pe stiulete.se pun stiuletii astfel pregatiti pe gratarul incins si se intorc din cand in cand pana se coc...

Sirop de zmeura

In Sirop / Compot la 25 Iul 2016

Curatam si spalam zmeura apoi o punem la fiert cu apa si zaharul.Se fierbe circa 20 minute si luam periodic cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.La sfarsitul fierberi adaugam sucul de la o lamaie si strecuram siropul cat este fierbinte. Dupa racire este indicat sa pastram siropul...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 22 Iul 2016

Spalam bine caisele le scoatem samburii si le blenduim sau le dam prin masina de tocat carne.Adaugam sucul de la o lamaie si le punem la fiert,cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul si le lasam sa fiarba amestecand in continuu pana cand sunt gata.            ...

Rosii si ardei umpluti

In Porc la 18 Iul 2016

Rosiile se scobesc,la ardei taiem codita si ii curatam de seminte,ceapa o taiem marunt.Calim ceapa in ulei adaugam orezul,pasta de rosii si mararul tocat marunt.Aceasta compozitie o amestecam cu pasta de carne si condimentam dupa gust cu sare si piper.Umplem ardei si rosiile si le asezam intr-o...

Melci de gradina

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2016

Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se...

Prajitura Gabriela

In Dulciuri la 16 Mai 2016

Avem nevoie de 2 blaturi,pentru fiecare batem 5 albusuri spuma cu 200 g zahar si la sfarsit incorporati 150 g de nuca macinata. Ungem o tava mare cu unt o imbracam in hartie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnati compozitia de blat in tava o nivelati si o introduceti 50 minute la...

Lebar

In Mezel de casa la 6 Ian 2016

Se spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o pastram si se lasa la racit dupa care le dam prin masina de tocat carne de doua ori impreuna cu ceapa...

Aperol Spritz

In Cocktail la 2 Ian 2016

Se amesteca bine toate ingredientele se adauga o felie de portocala si cine doreste un cub de gheata.

Fursecuri nemtesti

In Dulciuri la 16 Dec 2015

Migdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim focul se lasa 2 minute apoi se pot decoji foarte usor migdalele.75 g zahar se pune in aluat si 75 g se face pudra. Se amesteca faina,untul,migdalele macinate...

Prajitura cu smochine

In Dulciuri la 5 Noi 2015

Smochinele se spala si se taie fiecare in patru. Se amesteca margarina cu zaharul,galbenusurile de ou si se adauga laptele,faina,praful de copt si se amesteca bine cu forta doar suntem barbati.separat se bat albusurile cu telul pana cand acestea se intaresc incat daca intoarcem vasul albusul...

Aperitivul minerului

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2015

Ceafa,coastele carnatii de porc la prajim la gratar s-au in tigaie condimentam dupa gust si la asezam pe un platou din lemn alaturi de muraturi,ceapa ,masline,cascaval si ce va mai place.

Crema de hrean

In Conserve la 17 Sep 2015

Hreanul se curata si se da pe razatoarea mica,se amesteca cu smantana,sarea si zaharul si se mixeaza bine pana devine o pasta omogena.Intr-un vas punem pe fund un prosop de bucatarie il umplem cu apa si asezam borcanele cu hrean si il punem la fiert pana cand clocoteste apa,oprim focul si lasam...

Suc de ghimbir cu Green Sugar

In Retete diabetici la 13 Iun 2015

Ghimbirul se curata si se da pe razatoare, se stoarce portocala si impreuna cu indulcitorul Green Sugar se pun in apa se amesteca bine si se lasa la rece peste noapte apoi se strecoara si se serveste rece.

Mamaliga dulce cu cirese si Green Sugar

In Retete diabetici la 6 Iun 2015

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se da focul la mic si adaugam malaiul in timp ce amestecam continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.       Atunci cand amestecul devine cremos oprim focul si adaugam indulcitorul Green Sugar si esenta de vanilie...

Iaurt cu piure de capsuni si Green Sugar

In Retete diabetici la 28 Mai 2015

Amestecam intr-o cana laptele de cocos,iaurtul degresat si 4 pliculete de Green sugar si o punem in frigider doua ore. Punem peste capsuni 2 plicuri de indulcitor green sugar si le pasam cu o furculita apoi se punem in cana cu iaurt.

Pateuri cu branza dulce

In Dulciuri la 17 Mai 2015

Se amesteca branza, zaharul si coaja de lamaie cu mixerul. Se intinde foaia de placinta si se taie in patrate de circa 6 centimetri, se pune pe fiecare patrat o lingura de branza se inpatureste si se ajeaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 30 minute.

Pateuri cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2015

Spalam bine frunzele de spanac le oparim si le tocam marunt. Punem intr-un vas ulei si cateii de usturoi si lasam pe foc pana cand acestia se rumenesc ii scoatem si adaugam spanacul bine scurs de apa si branza telemea data pe razatoare si mai lasam pe foc 3-5 minute. Intindem aluatul pentru...

Tort nemtesc

In Torturi la 14 Mai 2015

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190 grade.Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Pentru crema: Se amesteca...

Ciorba cu omleta

In Ciorbe la 12 Mai 2015

Zarzavaturile se curata si se taie in felii mari si se fierb in apa cu concentratul de legume.Dupa ce sa fiert se face o omlete dintr-un ou si se taie bucatele si se adauga in ciorba impreuna cu sucul de rosii si patrunjelul verde taiat marunt.

Piure de telina si mere

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2015

Se curata de coaja telina si merele si se taie in cubulete.se pune apa la fiert si cand clocoteste se adauga telina si cand este aproape fiarta se adauga si merele.cand sunt gata se scurg de apa se paseaza cu mixerul se adauga hreanul si se condimenteaza.Se poate consuma drept garnitura la orice...

Fudulii de curcan

In Curcan la 25 Apr 2015

Curatam fuduliile de pielita si le lasam 10 minute in apa rece cu putina sare si otet apoi le scurgem si le stergem cu un prosop de hartie absorbanta. Intr-o tigaie punem la topit untul si cei trei catei de usturoi pe care ii lasam sa se inmoaie putin apoi ii scoatem din tigaie si adaugam...

Bulete colorate

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2015

Cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu piper dupa gust.Se fac din aceasta compzitie bile si se tavalesc jumate prin patrunjelul taiat marunt si cealalta jumatate prin nuci macinate.

Afisate 151 - 180 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 22.10.2022

Reteta de zacusca de hribi

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]