Varza murata se lasa la desarat in apa circa 2 ore, apoi se taie fideluta.
Intr-un vas se incinge uleiul si se pute la calit ceapa taiata, apoi se pune deasupra varza si se lasa pe foc pana scade aproape de tot si se condimenteaza dupa gust cu cimpru, piper, boia.
Legumele se taie se spala si se taie marunt.
In oala care pregatim ciorba punem uleiul la incins si se caleste in el ceapa,ardeiul gras si morcovul,Cand ceapa a devenit sticloasa si ardeiul si morcovul s-au inmuiat adaugam deasupra 2 litri de apa,telina,patrunjelul si conopida,
Cand sunt...
Ceapa se caleste putin in ulei, se adauga legumele taiate cubulete se adauga apa cat sa acopere toate legumele si se fierbe, cand sunt aproape fierte se adauga pasta de rosii, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa la fiert pana sunt gata legumele.
Se amesteca oul cu zaharul,laptele si uleiul,se adauga drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar,apoi adaugam faina trptat pana cand obtinem o coca potrivit de tare si o framantam foarte bine.
Se lasa la dospit cam o ora apoi coca se intinde in foi de circa0,5 cm care se taie in patrate.
Pe...
Copanelele de pui se pun la fiert in supa cand sunt aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa fiarba pana mai scade. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se fierb 8 oua si se curata de coaja. Se toaca carnea si se amesteca cu arpagicul, patrunjelul, nucsoara, mustarul. Condimentati cu sare si piper dupa gust si impartiti compozitia in 8 bilute egale.
Pregatiti 3 farfurii cu oua batute, faina si pesmet, luati cate o biluta de carne si o...
Se dizolva drojdia in putin lapte cu zahar apoi se amesteca faina cu toate ingredientele si se framanta bine adaugand cate putin lapte pana devine un aluat potrivit de tare si nu se mai lipeste de maini.se lasa la dospit o ora.
Se intinde aluatul in foi de circa 0,5 centimetri si se taie cu...
Carnea se pune la fiert in apa cu sare,cand este aproape fiarta se adauga legumele.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit si se taie in cubulete mici la fel si castravetii murati.Se amesteca totul se adauga si mazarea si se codimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga maioneza si se amesteca...
Checul se pregateste din 600 gr.ceafa de porc tocata amestecata cu 200 g ciuperci si un ardei gras acestea fiind taiate marunt,se leaga compozitia cu un ou crud se condimenteaza dupa gust si se da la cuptor circa 50 min.
Foile de andive se umplu cu morcov,telina date pe razatoarea mica...
Se pun intr-un vas faina, drojdia dizolvata, sare si apa si se framanta. La sfarsit se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit 30 minute.
Cand a dospit intindem coca cu sucitorul si o asezam intr-o tava tapetata. Deasupra...
Se amesteca faina,drojdia dizolvata,sarea ,apa si se framanta bine apoi se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit circa 30 minute apoi se intinde si se pune intr-o tava.Deasupra se unge cu Ketchup-Univer si se adauga branzeturile...
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata,sare si apa calda si se framanta putin si se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit cam 30 minute apoi aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza in cercuri. Pe fiecare cerc se...
Intr-un vas punem faina,drojdia dizulvata,sare si apa si incepem framantatul, apoi adaugam uleiul si continuam framantatul.
Se lasa la dospit si cand este gata intindem aluatul si il portionam cu o forma rotunda.
Ungem fiecare cerc de aluat cu Ketchup-Univer si punem deasupra cate o felie...
Intr-un vas se pune sunca taiata cubulete mici,branza data pe razatoare,ouale si faina.Se amesteca adaugand treptat apa pane se obtine o compozitie putin mai groasa decat la clatite.Se condimenteaza dupa gust,daca branza este sarata nu mai adaugam sare doar piper.Se prajesc in putin ulei pe...
Intr-un vas punem faina,drojdia dizolvata in apa,sare si apa si se framanta apoi se adauga margarina si se continua framantatul pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit cam 30 minute.
Sunca,ceapa gogosarul,ciupercile se spala si se taie fideluta,cascavalul se da pe razatoare....
Se curata si se taie in fasii late ardeii si dovleceii,apoi se aseaza in tava se adauga uleiul si se condimenteaza dupa gust.Deasupra se pun pulpele si se dau la cuptor circa 50 minute apoi se scoate tava si se aseaza pe pulpele de pui cate o felie de cascaval si se mai lasa in cuptor cam 5...
Salata de vinete o pregatesc simplu doar cu putina ceapa si ulei de arahide,alaturi de miez de lapte si cateva rosii cherry reprezinta o gustare foarte buna.
Punem pe foc un vas cu circa 4 litri de apa, cand fierbe apa punem spatele de pui apoi dupa 10 minute adaugam legumele curatate, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc potrivit indepartand spuma.Cand sunt fierte strecuram supa in alt vas.Din legumele fierte si carnea de pui putem prepara o...
Se pune la fiert in apa cu sare pieptul de pui si legumele curatate.
Dupa ce s-au fiert,se scot si morcovul si telina se taie cubulete mici.Pieptul de pui se poate folosi la alt fel de mancare.
Se pun legumele inapoi in apa in care au fiert si se adauga taiteii,cand taiteii sunt fierti se...
Se spala ciupercile ,se taie coditele si se pune in fiecare palarie cate o felie de branza,se sareaza dupa gust.
Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se dau la cuptor cam 20 minute.
Somonul se spala si se sterge bine de apa. Intr-un recipient stoarcem portocala si lamaia, adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice si amestecam bine. Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul ce l-am pregatit mai sus si il masam bine. Infigem cateva bobite de...
Se pun la fiert in 2 litri de apa legumele taiate marunt.
Cand acestea au fiert se adauga verdeata taiata marunt si se potriveste gustul de sare si de acru dupa gust.
Pofta buna!
Se pune la fiert mai intai carnea de porc, apoi maruntaiele de miel. Cand sunt aproape fierte se scot, se dau prin masina de tocat, se adauga ouale, usturoiul si patrunjelul tocat marunt si se framanta bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Desfacem cu atentie pielita de pe pulpa...
Pentru aluat framantam ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat,invelim aluatul intr-o folie alimentara si il bagam la frigider 30 de minute.
Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara....
Se spala salata si se taie fideluta,Rumenim usor faina si usturoiul taiat marunt in ulei,adaugam salata si apa cat sa depaseasca cu doi centimetri salata si punem la fiert pana se inmoaie salata.
Se spala spanacul se pune la fiert circa 10 minute, cand este gata se toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul peste care adaugam spanacul tocat si subtiem cu zeama rezultata din fierbere.
Adaugam laptele si adaugam la foc mic 10 minute, punem usturoiul pisat si sare dupa gust, iar la final...
Spalam ciupercile, le taiem coditele, le saram si piparam dupa gust. Adaugam deasupara cate o felie subtire de branza tofu si le dam la cuptor cam 10 minute.
Separat fierbem orezul si dam pe razaroarea mica morcovii. Calim in ulei morcovii, adaugam deasupra orezul si il condimentam dupa gust...
Se taie ceapa si ardeiul marunt si se calesc in ulei.
Se adauga ciupercile eu am folosit ghebe congelate si nu a mai trebuit sa adaug apa.
Se lasa sa fiarba inabusit circa 10 minute si se condimenteaza dupa gust.
Varza calita de post
Varza murata se lasa la desarat in apa circa 2 ore, apoi se taie fideluta. Intr-un vas se incinge uleiul si se pute la calit ceapa taiata, apoi se pune deasupra varza si se lasa pe foc pana scade aproape de tot si se condimenteaza dupa gust cu cimpru, piper, boia.
Ciorba de post
Legumele se taie se spala si se taie marunt. In oala care pregatim ciorba punem uleiul la incins si se caleste in el ceapa,ardeiul gras si morcovul,Cand ceapa a devenit sticloasa si ardeiul si morcovul s-au inmuiat adaugam deasupra 2 litri de apa,telina,patrunjelul si conopida, Cand sunt...
Ghiveci de legume
Ceapa se caleste putin in ulei, se adauga legumele taiate cubulete se adauga apa cat sa acopere toate legumele si se fierbe, cand sunt aproape fierte se adauga pasta de rosii, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa la fiert pana sunt gata legumele.
Cornulete cu ciocolata
Se amesteca oul cu zaharul,laptele si uleiul,se adauga drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar,apoi adaugam faina trptat pana cand obtinem o coca potrivit de tare si o framantam foarte bine. Se lasa la dospit cam o ora apoi coca se intinde in foi de circa0,5 cm care se taie in patrate. Pe...
Ciulama de pui
Copanelele de pui se pun la fiert in supa cand sunt aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa fiarba pana mai scade. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Oua Scotiene
Se fierb 8 oua si se curata de coaja. Se toaca carnea si se amesteca cu arpagicul, patrunjelul, nucsoara, mustarul. Condimentati cu sare si piper dupa gust si impartiti compozitia in 8 bilute egale. Pregatiti 3 farfurii cu oua batute, faina si pesmet, luati cate o biluta de carne si o...
Biscuiti sarati
Se dizolva drojdia in putin lapte cu zahar apoi se amesteca faina cu toate ingredientele si se framanta bine adaugand cate putin lapte pana devine un aluat potrivit de tare si nu se mai lipeste de maini.se lasa la dospit o ora. Se intinde aluatul in foi de circa 0,5 centimetri si se taie cu...
Salata Boeuf
Carnea se pune la fiert in apa cu sare,cand este aproape fiarta se adauga legumele.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit si se taie in cubulete mici la fel si castravetii murati.Se amesteca totul se adauga si mazarea si se codimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga maioneza si se amesteca...
Aperitiv
Checul se pregateste din 600 gr.ceafa de porc tocata amestecata cu 200 g ciuperci si un ardei gras acestea fiind taiate marunt,se leaga compozitia cu un ou crud se condimenteaza dupa gust si se da la cuptor circa 50 min. Foile de andive se umplu cu morcov,telina date pe razatoarea mica...
Sendvisuri stelute Delaco
Painea se decupeaza in forme de stelute,miezul de lapte,rosia,salamul se taie in feli subtiri si se pun intre stelutele de paine si deasupra.
Pizza cu ansoa
Se pun intr-un vas faina, drojdia dizolvata, sare si apa si se framanta. La sfarsit se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit 30 minute. Cand a dospit intindem coca cu sucitorul si o asezam intr-o tava tapetata. Deasupra...
Pizza ciobanului
Se amesteca faina,drojdia dizolvata,sarea ,apa si se framanta bine apoi se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit circa 30 minute apoi se intinde si se pune intr-o tava.Deasupra se unge cu Ketchup-Univer si se adauga branzeturile...
Mini Pizza Delicioasa
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata,sare si apa calda si se framanta putin si se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit cam 30 minute apoi aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza in cercuri. Pe fiecare cerc se...
Pizza Mini
Intr-un vas punem faina,drojdia dizulvata,sare si apa si incepem framantatul, apoi adaugam uleiul si continuam framantatul. Se lasa la dospit si cand este gata intindem aluatul si il portionam cu o forma rotunda. Ungem fiecare cerc de aluat cu Ketchup-Univer si punem deasupra cate o felie...
Pizza la tigaie
Intr-un vas se pune sunca taiata cubulete mici,branza data pe razatoare,ouale si faina.Se amesteca adaugand treptat apa pane se obtine o compozitie putin mai groasa decat la clatite.Se condimenteaza dupa gust,daca branza este sarata nu mai adaugam sare doar piper.Se prajesc in putin ulei pe...
Pizza de toamna
Intr-un vas punem faina,drojdia dizolvata in apa,sare si apa si se framanta apoi se adauga margarina si se continua framantatul pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit cam 30 minute. Sunca,ceapa gogosarul,ciupercile se spala si se taie fideluta,cascavalul se da pe razatoare....
Pulpe de pui la cuptor
Se curata si se taie in fasii late ardeii si dovleceii,apoi se aseaza in tava se adauga uleiul si se condimenteaza dupa gust.Deasupra se pun pulpele si se dau la cuptor circa 50 minute apoi se scoate tava si se aseaza pe pulpele de pui cate o felie de cascaval si se mai lasa in cuptor cam 5...
Vinete cu miez de lapte
Salata de vinete o pregatesc simplu doar cu putina ceapa si ulei de arahide,alaturi de miez de lapte si cateva rosii cherry reprezinta o gustare foarte buna.
Supa cu galusti
Punem pe foc un vas cu circa 4 litri de apa, cand fierbe apa punem spatele de pui apoi dupa 10 minute adaugam legumele curatate, sare si piper. Lasam sa fiarba la foc potrivit indepartand spuma.Cand sunt fierte strecuram supa in alt vas.Din legumele fierte si carnea de pui putem prepara o...
Spuma cu zmeura
Albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se adauga zmeura si se bat in continuare pana se omogenizeaza complet.
Supa cu taitei
Se pune la fiert in apa cu sare pieptul de pui si legumele curatate. Dupa ce s-au fiert,se scot si morcovul si telina se taie cubulete mici.Pieptul de pui se poate folosi la alt fel de mancare. Se pun legumele inapoi in apa in care au fiert si se adauga taiteii,cand taiteii sunt fierti se...
Ciuperci cu branza
Se spala ciupercile ,se taie coditele si se pune in fiecare palarie cate o felie de branza,se sareaza dupa gust. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se dau la cuptor cam 20 minute.
Somon aromatizat
Somonul se spala si se sterge bine de apa. Intr-un recipient stoarcem portocala si lamaia, adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice si amestecam bine. Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul ce l-am pregatit mai sus si il masam bine. Infigem cateva bobite de...
Ciorba de legume
Se pun la fiert in 2 litri de apa legumele taiate marunt. Cand acestea au fiert se adauga verdeata taiata marunt si se potriveste gustul de sare si de acru dupa gust. Pofta buna!
Pulpa de miel umpluta
Se pune la fiert mai intai carnea de porc, apoi maruntaiele de miel. Cand sunt aproape fierte se scot, se dau prin masina de tocat, se adauga ouale, usturoiul si patrunjelul tocat marunt si se framanta bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Desfacem cu atentie pielita de pe pulpa...
Prajitura cu mere
Pentru aluat framantam ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat,invelim aluatul intr-o folie alimentara si il bagam la frigider 30 de minute. Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara....
Ciorba de salata
Se spala salata si se taie fideluta,Rumenim usor faina si usturoiul taiat marunt in ulei,adaugam salata si apa cat sa depaseasca cu doi centimetri salata si punem la fiert pana se inmoaie salata.
Mancare de spanac
Se spala spanacul se pune la fiert circa 10 minute, cand este gata se toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul peste care adaugam spanacul tocat si subtiem cu zeama rezultata din fierbere. Adaugam laptele si adaugam la foc mic 10 minute, punem usturoiul pisat si sare dupa gust, iar la final...
Ciuperci cu garnitura de arez
Spalam ciupercile, le taiem coditele, le saram si piparam dupa gust. Adaugam deasupara cate o felie subtire de branza tofu si le dam la cuptor cam 10 minute. Separat fierbem orezul si dam pe razaroarea mica morcovii. Calim in ulei morcovii, adaugam deasupra orezul si il condimentam dupa gust...
Tocanita de ciuperci(ghebe)
Se taie ceapa si ardeiul marunt si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile eu am folosit ghebe congelate si nu a mai trebuit sa adaug apa. Se lasa sa fiarba inabusit circa 10 minute si se condimenteaza dupa gust.