epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI170
Retete / Mancaruri cu carne

Truffle tripe

In Vita la 22 Dec 2010

Burta de vita se pune in 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare si cu grauntii de usturoi intregi fara coaja.Se lasa la fiert inca 30 minute.Intre timp se pregateste piureul de telina.Se curata telina, ceapa si pastarnacul de coaja, se fierb in apa cu putina sare.Se scot si se...

Piept de curcan cu pesto de trufe

In Curcan la 22 Dec 2010

Pieptul de curcan fiert se rupe fasii mari si se aseaza intr-o farfurie. Se face sosul de ceapa astfel: taiam ceapa solzisori si o punem la calit in 2 linguri de ulei intr-o cratita.Se lasa putin sa devina sticloasa si se adauga apoi vinul.Se flambeaza putin, se stinge flacara, se adauga...

Snitzel din piept de pui marinat in iaurt - Gust si savoare intr-o reteta simpla

In Pui la 17 Dec 2010

Iata cum se prepara Snitzel din piept de pui marinat in iaurt - Gust si savoare intr-o reteta simpla Am spalat carnea, am taiat felii, le-am, batut usor.Le-am dat prin iaurt si le-am pus intr-un vas cu feliute de usturoi peste si printre ele si desigur cu piper deasupra, tot de la kotanyi din...

Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci

In Pui la 15 Dec 2010

Se spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si piper.Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mediu la inceput cam 20 de minute...

Sos de vitel cu orez

In Vita la 14 Dec 2010

Am curatat carnita de pielite, am spalat-o si am taiat-o  cubulete.Am pus carnea intr-un castronel si am turnat peste ea 2 linguri de ulei, 1 lingurita de otet, am presarat condimentele, am adaugat o lingurita de ceapa tocata si 1 graunte de usturoi taiat feliute.Am amestecat cu mana bine...

Ficatei cu mamaliguta

In Ficat la 1 Dec 2010

Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici.Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam...

Garnitura de cartofi cu sos ragu la cuptor

In Curcan la 26 Noi 2010

Am curatat si spalat cartofii, i-am fiert si i-am zdrobit ca pe un piure mai grosier, nu tare fin.Am pregatit sosul rosu cu ceapa , usturoi si morcov ras, maruntite si calite, dupa care am adaugat sosul de rosii (puteti folosi pasta de tomate sau bulion, eu am borcanele de sos de rosii cu ardei...

Snitzele de pulpe de curcan dezosate si marinate

In Curcan la 26 Noi 2010

Am spalat si dezosat carnea de curcan de pe pulpa, am batut-o cu ciocanul de snitzele si am pregatit marinata intr-un castron nemetalic. Am pus carnea acolo, se poate pune si intr-o punga inchisa ermetic.Am dat la rece 40 minute.Poate sta si mai mult , e si mai bine. In acest timp mi-am...

Rulou de snitel cu muratura

In Pui la 19 Noi 2010

Am batut carnea de pui, am dat cu sare si piper, am dat prin faina si ou batut si iar prin faina exact ca un snitel.Am pus in mijloc usturoiul razuit si l-am imprastiat peste tot, apoi un castravecior murat si am rulat.Am prins cu scobitori si am prajit. Pofta mare!

Piftie cu stelute

In Porc la 29 Oct 2010

Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau oase sau bucati de usturoi, si nici cu prea multe legume ca o ciorba. Am sa va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe variatiuni pe...

Snurulete crocante

In Vita la 29 Oct 2010

Aveam ramasa o singura portie de ciorbica de burta facuta de curand si cum noi suntem 4 cui s-o dau mai intai si am zis , sa fac ceva pt.toti! am scurs suvitele de burta si le-am uscat cu un prosop curat.le-am dat prin ou batut, faina si sare si un graunte de usturoi zdrobit foarte...

Bulgarasi crocanti

In Porc la 28 Oct 2010

Trebuia sa fac repede ceva de mancare si mai aveam de ieri mamaliguta ramas.Am facut repede niste buline in palma si la mijloc am introdus ba bucatele de cabanos ba branzica.le-am dat prin ou batut cu sare si apoi faina si iar ou si apoi susan.Le-am prajit ca ma grabeam dar cred ca ies foarte...

Lapin a la Cocotte

In Mancaruri cu carne la 19 Oct 2010

 Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc...

Piept de rata in sos de vin

In Rata la 18 Oct 2010

 Pieptul de rata spalat si taiat bucatele se tine in marinata cateva ore la rece. Marinata se face din vin rosu, foi de dafin, piper negru,  crenguta de cimbru, otetul, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si usturoi.Se tine carnea acoperita de marinata total , se scoate apoi...

Semi-musaca

In Mancaruri cu carne la 16 Oct 2010

Am curatat cartofii si i-am pus taiati cuburi la fiert in apa cu sare.Apoi cand intra furculita usor in ei, se scot, se scurg si se pun in tava unsa cu unt.Se zdrobesc usor cu furculita, dar nu de tot, cat sa formeze un strat uniform.Apoi se pun bucatele mici de unt, un praf de sare si piper.Se...

Varza cu costita rumenita la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Oct 2010

Se curata varza de foile exetrioare si se spala, se indeparteaza cotorul tare din mijloc, se pune la calit intr-o tigaie sau cratita larga, incapatoare sa putem amesteca usor in ea.Se aduaga si ceapa tocata marunt si grauntii de usturoi .Mai amestecam putin si cand deja s-a inmuiat varza si a mai...

Cartofi taranesti cu carnati si muraturi

In Mancaruri cu carne la 30 Sep 2010

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase si daca sunt prea mari se injumatatesc.Se pun intr-o tava pt.cuptor si se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul feliute,ardeiul bucatele mici 1 /2 ceasca ulei si 1 cescuta apa calduta sau zeama de supa.Apoi se baga tava la...

Aripioare de pui in sos de ceapa cu lamaie

In Pui la 27 Sep 2010

se spala bine aripioarele, se pun in tuci cu putij ulei si o canita de apa.Cand aproape a secat apa  se mai adauga si cealalta canuta de apa si cand a secat si aceasta  se mai adauga cubuletul de unt, sarea si cepele si ardeiul tocate marunt.Cand sunt gata se mai adauga zeama de lamaie...

Ficatei cu struguri in sos cu vin

In Ficat la 24 Sep 2010

Se spala ficatul si se pune in craticioara de tuci cu putin ulei si apa sa se inabuse, apoi cand lichidul a secat aproape de tot adaugam ceasca de supa si mai lasam sa se inabuse putin dupa care cand iar seaca adaugam un cubulet mic de unt.Acum ficateii nostri sunt aproape gata si adaugam ceapa...

Budinca de mamaliga cu vinete

In Porc la 12 Sep 2010

Se da vanata curatata de coaja pe razatoare si se caleste impreuna cu ceapa taiata solzisori si grauntii de usturoi taiatai feliute.Se adauga carnea intai si dupa aceea rosia tocata fara coaja, sare si piper.Se unge o tavita cu unt (eu am folosit tavita de silicon inimioara).Se bate un ou si se...

Triunghiul Bermudelor

In Pui la 11 Sep 2010

Foarte rapid si usor de facut.Se bat feliile de pipet de pui si se aseaza pe ele feliile de branza topita cu cascaval si feliile de salam,se ruleaza, se prind cu scobitori , se dau prin ou batut, faina si iar ou batut si ultima dara prin fulgii de porumb zdrobiti bine cu ciocanul de snitele...

Ciulama de pui

In Pui la 11 Sep 2010

Se spala bine carnea si se taie bucatele maricele care se pun la tigaia Doubletta cu unt topit , se lasa sa se inabuse si se adauga sare si piper.Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste impreuna cu ardeiul tocat si mrocvul ras in tigaia tot cu unt si apoi se adauga si carnea de...

Tocan a la Gorj

In Oaie la 17 Aug 2010

Pentru a face Tocan iti trebuie o dispozitie buna, aer curat sa-l tragi in plamani si iarba verde sa-ti limpezesti ochii, apoi un ceaun din mosi strabuni si ingredientele delicioase, mielul sa fie proaspat taiat si vinul rece scos in ulcea de pamant. Iata cum se pegateste acesta reteta:...

Fasole cu piept de porc impletit

In Porc la 12 Aug 2010

 Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in...

Budinca de orez cu pui si ciuperci

In Pui la 11 Aug 2010

Mod de preparare: se toaca marunt pieptul de pui, ceapa si usturoiul si se calesc putin in tigaie , doar pana ce nu mai e carnea roz.La fel ciupercutele tocate marunt de tot se calesc bine in putin ulei se sareaza si se amesteca apoi cu carnea.Apoi feliile de paine bucatele se amesteca bine cu...

Perisoare de pui in sos rosu

In Pui la 9 Aug 2010

Se curata si se toaca marunt cepele.Cea mare se foloseste la sosul de rosii iar cea mica se va folosi la perisoare. Sosul se face calind ceapa mare tocata marunt, morcovul ras si ardeiul tocat marunt in putin ulei.Se adauga apoi rosiile in bulion tocate marunt si cu multa zeama.Se mai adauga...

Platou haiducesc pt. Bucataras(i)

In Vita la 3 Aug 2010

Se spala carnea de vita si se taie bucatele potrivite.Se pune intr-un castron la marinat cu uleiul, otetul vinul, foile de dafin, boabele de mustar si piper.Se lasa cel putin o ora dar indicat e mai mult chiar.Apoi se scot si se pun intr-un tuci cu putin ulei si o cescuta de zeama de legume.Se...

Ficat pe plita cu ardei copti

In Ficat la 3 Aug 2010

Am spalat ficatul de vita si l-am asezat felii groase intr-un castron cu o ceasca de lapte turnata peste ele si l-am dat cateva ore la  rece sau peste noapte puteti sa-l tineti la frigider. Apoi se scoate, se spala sub un jet scurt de apa rece si se pune intr-un tuci uns cu putin ulei si...

Vitel in sos cu vin

In Vita la 29 Iul 2010

Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi scoatem usturoiul si frunza de dafin si adaugam carnea  de vitel splata si tocata cubulete.Lasam la...

Budinca de mamaliga cu ficatei si ciuperci

In Ficat la 29 Iul 2010

Ficateii se spala si apoi se soteaza intr-o tigaie cu unt si putina apa acoperiti.snt gata cand sunt maoi si patrunsi in interior fara sa mai fie sange. Se curata ciupercile si ceapa si se taie ciupercile lamele si ceapa solzisori.Ardeiul se spala si se curata de seminte, se taie rondelute.Se...

Afisate 31 - 60 din 120 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]