publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec alb şi negru
preparare chec Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul si batem bine tare. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura. Galbenusurile se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus. Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul...
Tort din branza de vaca
Branza se freaca bine cu smantana, zaharul si cu zaharul vanilat. Cand branza devine ca o pasta se adauga ouale, unul cate unul, si se incorporeaza bine. se adauga coaja de lamaie si un praf de sare iar apoi se amsteca bine. Tava o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet , tapetam...
Vinete pane
Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza, dupa gust, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. Eu le-am lasat cam 45 de min. Dupa aceea rondelele le dam prin faina, ou batut cu sare si apoi pesmet. Se...
Gem de prune
Pulpa de prune se pune cu zahar, alternand prunele cu zaharul, intr-un ceaun mare. Daca nu aveti ceaun prunele le puneti intr-un vas cu fund mai gros sau pui oala pe o tabla groasa Prunele cu zahar se pun la frigider cel putin 12 ore, eu le-am lasat 18 ore. Dupa ce prunele au fost lasate in...
Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel
Preparare lapte cu orez: Punem laptele la fiert cu un praf de sare. Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa. Cand orezul s-a umflat, turnam laptele fiert peste orez. Aveti grija, orezul se va umfla foarte repede. Lasam sa fiarba timp de 15 minute si...
Zacuscă cu dovlecei
Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi. Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete. Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete. Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-o ceaun mai inalt se...
Pui uns cu toate „alifiile” si umplut cu rosii usturoiate
Toate ingredientele pentru „alifie” se pun intr-un bol si se amesteca bine, pana se inglobeaza toate ingredientele. Puiul se spala bine bine si se curata de eventuale grasimi sau puf nedorit. Ungem puiul cu „alifia” obtinuta, bagam putin si in el. Rosiile...
Supă de pui cu tăiţei
Se spala bine pieptul de pui, se da intr-un clocot, se scoate pieptul si se spala bine bine pieptul. Il spalam din nou pentru a inlatura eventuale mizerii. :p Se taie cubulete pieptul si se pune la fiert impreuna cu legumele taiate in bucati mari si cu patrunjelul tocat...
Macrou cu lămaie
Pestele se spala bine, se aseaza intr-un bol, se stropeste cu zeama de la lamai si se da la frigider timp de 15 min, pentru a se patrunde. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Pe o farfurie punem faina, in alta farfurie batem ouale cu sare si piper iar intr-o alta farfurie...
Saramură de caras
Carasul se curata si se spala bine. Se sterge cu un prosop de surplusul de apa si se pune foarte multa sare pe el. Eu n-am avut gratar asa ca l-am facut pe o tabla. Am o tabla groasa pe care am fript carasii. Intre timp, pe aceeasi tabla, coacem legumele. Dupa ce s-au copt -rosiile,...
Sos de usturoi cu mayo şi Worcestershire
Cateii de usturoi se piseaza si se freaca cu 2 linguri cu ulei pana devine ca o pasta albicioasa. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se amesteca bine. Se pune uleiul putin cate putin, ca la maioneza, pana il terminam. Adaugam zeama de lamaie si amestecam rapid. Punem mustarul...
Pancakes cu prune trase în caramel
Preparare pancakes: Laptele se bate impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile treptat, unul cate unul. Batem bine si adaugam untul topit si racit, continuand sa batem bine cu mizerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...
Supa de linte
Lintea se alege de mizerie si se spala in cateva ape. Se da intr-un clocot si apoi se arunca apa. Se pune alta apa peste linte si adaugam toate legumele, taiate in bucati mai mari (ceapa se lasa intreaga), doar usturoiul nu se adauga. Se lasa sa fiarba bine iar cand au fiert...
Day and night
Incepem cu prepararea cremelor Ganache: Frisca lichida se pune intr-o craticioara impreuna cu ciocolata, rupta in bucatele mici, si se amesteca. Craticioara se pune la foc mic si se invarte intruna pana se topeste ciocolata, nu trebuie fiarta frisca. Frisca nici nu apuca sa se...
Spaghetti Ionixese con pollo
Ceapa, morcovul si usturoiul se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la calit in uleiul de masline incins. Se lasa la calit circa 5 minute pana se inmoaie ceapa. Se adauga carnea tocata de pui si se lasa la calit pana se albeste. Se adauga pasta de tomate, dizolvata in...
Puiul porc în vas roman
Puiul se spală bine, se unge cu ulei de măsline, se sărează şi se piperează. la fel se procedeză cu muşchiul de porc. Puiul se aşează în vas şi îi punem un gulerul de muşchi de porc. Se pune capacul şi se lasă pană se rumeneşte. Se lasă la cuptor la...
Tartă de mere cu dulceaţă
Într-o cratiţă se pune la topit zahărul brun. Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească. Prepararea aluatului: Ouăle se bat cu zahărul vanilat până-şi dublează volumul....
Cum se face coliva ca la mama
Cum se face coliva ca la mama Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece. După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic. Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă...
Choux à la crème de citron
Prepararea cremei: Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul moale şi se bate bine bine. Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe. Se pune şi laptele iar...
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă
Foile de viţă de vie se opăresc şi se strecoară într-o sită. Orezul se pune pe foc impreună cu o cană cu apă, până se umflă orezul. Toate legumele se spală, se toacă mărunt (morcovul poate fi dat pe răzătoare) iar apoi se călesc în ulei....
Chifteluţe din pulpe de pui
Pulpele se spală bine iar apoi se toacă. Se toacă marunt toată verdeaţa iar usturoiul se pisează. Cartoful se curăţă, se spală bine şi se dă pe răzatoare. Se amestecă toate ingredientele iar apoi se pune sare şi piper, după gust. Se fac mingiuţe din compoziţia...
Pulpe de pui la cuptor cu orez “pătrunjat”
Pulpele de pui se spala bine si se pun într-o cratiţă la bain-marine în cuptor. Când sunt aproape făcute se pune ceapa verde şi usturoiul verde tăiat rondele. Se dă la cuptor încă 5 minute şi se adaugă sosul de tomate amestecat cu apă, sare...
Ficăţei cu lămâie
Se pune la încins uleiul cu două linguri cu apă. Ficăţeii se spala bine, se şterg de apa iar apoi se pun în uleiul încins. Se lasă 2-3 minute până-şi schimbă culoarea, spre albicios. Se pune restul de apă, se pune ceapa taiată rondele,...
Mini-tarte de capsuni
Untul rece se taie felii si se amesteca impreuna cu faina pana cand devine ca un pesmet, mai sfaramicios asa (vezi poza). Se adauga coaja de lamaie si zaharul si se framanta rapid. Se pun ouale batute cu apa si se formeaza aluatul, nu trebuie sa fie lipicios. Se face o minge din...
Briose cu iaurt
Ouale, iaurtul, untul topit si racit, zaharul si coaja de lamaie se amesteca bine pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, turnam usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si apoi se pune in forme. Formele se ung cu unt sau punem hartie in ele. Eu am pus...
Cozonac cu mere
Prepararea umpluturii: Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg. In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit. Prepararea aluatului: Se face maiaua din drojdie, laptele...
Ruladă cu brânză dulce
Umplutura: Se lasa branza la scurs iar apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Foile de placinta se impart in doua parti egale, vor fi doua rulade. Luam foile pentru prima rulada si le ungem cu iaurt, una cate una. Foile unse cu iaurt se aseaza una peste alta. Pe mijlocul foilor...
Crochete de pui
Laptele se fierbe cu un praf de sare. Se incing lingurile cu ulei si se caleste ceapa , tocata marunt. Se pune carnea tocata de pui la calit in ceapa si se lasa pana cand incepe sa se albeasca puiul. Dupa ce s-a calit carnea se pune muschul file taiat cubulete si se mai lasa 2 minute....
Ciulama de ciuperci
Ciupercile se spala bine, se taie felii si apoi se pun la fiert circa 20 de minute. Intr-o oala punem uleiul la incins iar apoi punem ceapa taiata marun si usturoiul rondele la calit. Peste ceapa calita punem 3-4 linguri cu apa rece si ciupercile, care au fost fierte si strecurate, iar apoi...
Chiftele de pui
Carnea tocata se amesteca bine cu ouale si cu painea inmuiata in lapte. Ceapa si cartoful se dau pe razatoare pe ochiurile cele mai mici iar apoi se adauga peste compozitia de carne. Pisam usturoiul si-l punem peste compozitie amestecand bine bine. Se adauga verdeata taiata marunt si...