ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 27 Sep 2010

Pregatire prune : Prunele se spala bine si se taie pe lung, dar nu pana la capat, suficient de mult cat sa poti scoate samburele.  Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara. Preparare aluat: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert.  Dupa ce au fiert ii pisam...

Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză

In Pui la 25 Sep 2010

  preparare ciocanele:             intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia.             Spalam bine ciocanele si le condimentam cu sare, piper...

Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors

In Porc la 25 Sep 2010

  Separat vom gati varza calita. Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici= http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun...

Salată de mere cu lămaie``` Raw-Vegan ~~ pentru dietă`` REŢETA MEA NR. 200

In Vegan / Raw vegan la 25 Sep 2010

Marul se spala, se decojeste si se da pe razatoare prin ochiurile mari. Imediat stropim merele cu putina zeama de lamaie, asta pentru a nu oxida merele. Intr-o cana punem restul de zeama de la  lamaie iar peste zeama punem fructoza. Amestecam bine pentru a dizolva fructoza....

Gogosari in otet

In Muraturi la 25 Sep 2010

  Gogosarii   trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce. Morcovii se spala bine si se taie rondele.   Hreanul se curata, se spala si se taie...

Ciorbita cu perisoare

In Ciorbe la 25 Sep 2010

  Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute.   Peste...

Salata de vinete cu iaurt~~ pentru dieta

In Salate la 24 Sep 2010

Vinetele se coc, se decojesc pe un ziar cat sunt inca fierbinti si se pun in apa rece. Lasam vinetele in apa rece pana-si lasa amareala, cam doua ore, si apoi le punem la scurs. Dupa ce s-au scurs bine, le tocam cu tocatorul de lemn. Punem vinetele intr-un bol, punem un praf de...

Ostropel din gaina batrana de la tara

In Mancaruri cu carne la 23 Sep 2010

Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic. Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea. Oprim o cana din apa-n...

Ciorba de caras

In Ciorbe la 22 Sep 2010

  Ceapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se toarna apa si cand incepe a fierbe adaugi gogosarii, telina. si orezul. Cozile de leustean le...

Pulpe "invelite" la cuptor ~~ pentru dieta

In Pui la 22 Sep 2010

Pulpa se spala bine, se scoate pielea, se indeparteaza eventuala grasime de pe pulpa si se spala iar. Se aseaza pulpa in folie de aluminiu se presara busuioc si morcov dat pe razatoare. Ceapa se taie julien iar  usturoiul felite si se pun deasupra pulpei. Invelim pulpa...

Compot de pere

In Conserve la 17 Sep 2010

Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot. Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine. Siropul fierbinte se toarna...

Compot de prune

In Conserve la 17 Sep 2010

Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert. In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si...

Castraveti in otet

In Conserve la 17 Sep 2010

Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei. Morcovii se spala bine si se taie rondele. Hreanul...

Ciocănele în vin la cuptor

In Pui la 17 Sep 2010

Carnea de pui se spala bine si se curata de puf. Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor. Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori...

Paine simplă

In Piine la 17 Sep 2010

Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina. Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei. In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul. Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si...

Cartofi ţărăneşti în ceaun

In Porc la 15 Sep 2010

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii. Intr-un ceaun incingem putin ulei si punem kaizerul taiat feliute. Lasam pana cand kaizerul se inmoaie putin iar apoi...

Chiftelute nesarate pentru dieta

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

dovleceii si cepele se dau pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. branza se amesteca cu verdeturile tocate marunt si usturoiul pisat. dupa ce dovleceii si cepele s-au scurs ii adaugam peste branza iar apoi amestecam bine. punem oul si pesmetul si...

Zarzavat pentru ciorbe

In Conserve la 9 Sep 2010

Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente....

Semilune cu gem de vişine

In Dulciuri la 9 Sep 2010

Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem...

Cheesecake

In Prajituri la 7 Sep 2010

  preparare aluat: Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale. Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu   galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le adaugam...

Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi

In Ciorbe la 7 Sep 2010

Pui buretii la inmuiat in apa fiarta. Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa. Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata. Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si...

Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

In Peste la 7 Sep 2010

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,   se spala si se curata bine de firisoaele negre. Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute. Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este...

Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine

In Prajituri la 7 Sep 2010

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă,   împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine.  Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat.  Făina o amestecam cu coaja de...

Zacuscă iute

In Zacusca la 7 Sep 2010

Vinetele se coc, se scot pe ziare, se curăţă cât sunt fierbinţi, se lasă în apă rece circa 15-20 de minute şi apoi se pun la scurs. Ardeii capia şi gogoşarii se coc, se dau cu sare mere, se pun într-un vas şi se acopera bine cu hârtie sau ziare, se decojesc...

Ciocănele marinate la cuptor

In Pui la 7 Sep 2010

Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire.  Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la...

Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi

In Porc la 4 Sep 2010

Preparare legume pentru umplut: Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita. Atentie,...

Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire

In Pizza la 4 Sep 2010

Preparare blat: Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei Pentru a face sosul iute , amestecam bine toate ingradientele. Peste aluat punem sosul iute. Sfaramam branzeturile peste sosul iute....

Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))

In Torturi la 1 Sep 2010

Preparare crema ciocolata Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt si se amesteca pana se topeste untul si...

Pizza cu mozzarella, branza de capra si sos de busuioc

In Pizza la 1 Sep 2010

Preparare aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine. Cand am facut aluatul, il intidem pe o planseta si il asezam intr-o tava unsa cu ulei. Cuptorul trebuie preincins. Peste aluat punem sosul de rosii amestecat cu busuiocul si putin piper, oprim din el 2-3 lingurite. Radem...

Chifteluţe de găină cu sos acrişor

In Mancaruri cu carne la 1 Sep 2010

Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le...

Afisate 151 - 180 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Retete preferate
Saramura de caras

Voturi:16

Ciorba de praz

Voturi:10

Prajitura Tosca

Voturi:41

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]