Pregatire prune :
Prunele se spala bine si se taie pe lung, dar nu pana la capat, suficient de mult cat sa poti scoate samburele. Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara.
Preparare aluat:
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Dupa ce au fiert ii pisam...
Separat vom gati varza calita.
Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici= http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html
Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun...
Marul se spala, se decojeste si se da pe razatoare prin ochiurile mari.
Imediat stropim merele cu putina zeama de lamaie, asta pentru a nu oxida merele.
Intr-o cana punem restul de zeama de la lamaie iar peste zeama punem fructoza. Amestecam bine pentru a dizolva fructoza....
Gogosarii trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.
Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce.
Morcovii se spala bine si se taie rondele.
Hreanul se curata, se spala si se taie...
Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa.
Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic.
Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute.
Peste...
Vinetele se coc, se decojesc pe un ziar cat sunt inca fierbinti si se pun in apa rece.
Lasam vinetele in apa rece pana-si lasa amareala, cam doua ore, si apoi le punem la scurs.
Dupa ce s-au scurs bine, le tocam cu tocatorul de lemn.
Punem vinetele intr-un bol, punem un praf de...
Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic.
Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare.
Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea.
Oprim o cana din apa-n...
Ceapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins.
Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa.
Se toarna apa si cand incepe a fierbe adaugi gogosarii, telina. si orezul.
Cozile de leustean le...
Pulpa se spala bine, se scoate pielea, se indeparteaza eventuala grasime de pe pulpa si se spala iar.
Se aseaza pulpa in folie de aluminiu se presara busuioc si morcov dat pe razatoare.
Ceapa se taie julien iar usturoiul felite si se pun deasupra pulpei.
Invelim pulpa...
Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii.
Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan.
Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot.
Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine.
Siropul fierbinte se toarna...
Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam.
Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan.
Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert.
In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si...
Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.
Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei.
Morcovii se spala bine si se taie rondele.
Hreanul...
Carnea de pui se spala bine si se curata de puf.
Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor.
Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori...
Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.
Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.
In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.
Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si...
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja.
Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii.
Intr-un ceaun incingem putin ulei si punem kaizerul taiat feliute.
Lasam pana cand kaizerul se inmoaie putin iar apoi...
dovleceii si cepele se dau pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita.
branza se amesteca cu verdeturile tocate marunt si usturoiul pisat.
dupa ce dovleceii si cepele s-au scurs ii adaugam peste branza iar apoi amestecam bine.
punem oul si pesmetul si...
Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente....
Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem...
preparare aluat:
Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale.
Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le adaugam...
Pui buretii la inmuiat in apa fiarta.
Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa.
Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata.
Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si...
Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele, se spala si se curata bine de firisoaele negre.
Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.
Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este...
Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă, împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine. Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat. Făina o amestecam cu coaja de...
Vinetele se coc, se scot pe ziare, se curăţă cât sunt fierbinţi, se lasă în apă rece circa 15-20 de minute şi apoi se pun la scurs.
Ardeii capia şi gogoşarii se coc, se dau cu sare mere, se pun într-un vas şi se acopera bine cu hârtie sau ziare, se decojesc...
Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la...
Preparare legume pentru umplut:
Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.
Atentie,...
Preparare blat:
Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei
Pentru a face sosul iute , amestecam bine toate ingradientele.
Peste aluat punem sosul iute.
Sfaramam branzeturile peste sosul iute....
Preparare crema ciocolata
Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt si se amesteca pana se topeste untul si...
Preparare aluat:
Amestecam toate ingredientele si framantam bine. Cand am facut aluatul, il intidem pe o planseta si il asezam intr-o tava unsa cu ulei. Cuptorul trebuie preincins.
Peste aluat punem sosul de rosii amestecat cu busuiocul si putin piper, oprim din el 2-3 lingurite.
Radem...
Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le...
Gomboti cu prune
Pregatire prune : Prunele se spala bine si se taie pe lung, dar nu pana la capat, suficient de mult cat sa poti scoate samburele. Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara. Preparare aluat: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Dupa ce au fiert ii pisam...
Ciocănele la cuptor cu piure şi salată de varză
preparare ciocanele: intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia. Spalam bine ciocanele si le condimentam cu sare, piper...
Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors
Separat vom gati varza calita. Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici= http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun...
Salată de mere cu lămaie``` Raw-Vegan ~~ pentru dietă`` REŢETA MEA NR. 200
Marul se spala, se decojeste si se da pe razatoare prin ochiurile mari. Imediat stropim merele cu putina zeama de lamaie, asta pentru a nu oxida merele. Intr-o cana punem restul de zeama de la lamaie iar peste zeama punem fructoza. Amestecam bine pentru a dizolva fructoza....
Gogosari in otet
Gogosarii trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce. Morcovii se spala bine si se taie rondele. Hreanul se curata, se spala si se taie...
Ciorbita cu perisoare
Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute. Peste...
Salata de vinete cu iaurt~~ pentru dieta
Vinetele se coc, se decojesc pe un ziar cat sunt inca fierbinti si se pun in apa rece. Lasam vinetele in apa rece pana-si lasa amareala, cam doua ore, si apoi le punem la scurs. Dupa ce s-au scurs bine, le tocam cu tocatorul de lemn. Punem vinetele intr-un bol, punem un praf de...
Ostropel din gaina batrana de la tara
Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic. Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea. Oprim o cana din apa-n...
Ciorba de caras
Ceapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se toarna apa si cand incepe a fierbe adaugi gogosarii, telina. si orezul. Cozile de leustean le...
Pulpe "invelite" la cuptor ~~ pentru dieta
Pulpa se spala bine, se scoate pielea, se indeparteaza eventuala grasime de pe pulpa si se spala iar. Se aseaza pulpa in folie de aluminiu se presara busuioc si morcov dat pe razatoare. Ceapa se taie julien iar usturoiul felite si se pun deasupra pulpei. Invelim pulpa...
Compot de pere
Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot. Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine. Siropul fierbinte se toarna...
Compot de prune
Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert. In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si...
Castraveti in otet
Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei. Morcovii se spala bine si se taie rondele. Hreanul...
Ciocănele în vin la cuptor
Carnea de pui se spala bine si se curata de puf. Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor. Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori...
Paine simplă
Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina. Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei. In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul. Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si...
Cartofi ţărăneşti în ceaun
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii. Intr-un ceaun incingem putin ulei si punem kaizerul taiat feliute. Lasam pana cand kaizerul se inmoaie putin iar apoi...
Chiftelute nesarate pentru dieta
dovleceii si cepele se dau pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. branza se amesteca cu verdeturile tocate marunt si usturoiul pisat. dupa ce dovleceii si cepele s-au scurs ii adaugam peste branza iar apoi amestecam bine. punem oul si pesmetul si...
Zarzavat pentru ciorbe
Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente....
Semilune cu gem de vişine
Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem...
Cheesecake
preparare aluat: Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale. Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le adaugam...
Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi
Pui buretii la inmuiat in apa fiarta. Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa. Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata. Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si...
Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume
Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele, se spala si se curata bine de firisoaele negre. Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute. Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este...
Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine
Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă, împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine. Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat. Făina o amestecam cu coaja de...
Zacuscă iute
Vinetele se coc, se scot pe ziare, se curăţă cât sunt fierbinţi, se lasă în apă rece circa 15-20 de minute şi apoi se pun la scurs. Ardeii capia şi gogoşarii se coc, se dau cu sare mere, se pun într-un vas şi se acopera bine cu hârtie sau ziare, se decojesc...
Ciocănele marinate la cuptor
Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la...
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi
Preparare legume pentru umplut: Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita. Atentie,...
Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire
Preparare blat: Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei Pentru a face sosul iute , amestecam bine toate ingradientele. Peste aluat punem sosul iute. Sfaramam branzeturile peste sosul iute....
Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))
Preparare crema ciocolata Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt si se amesteca pana se topeste untul si...
Pizza cu mozzarella, branza de capra si sos de busuioc
Preparare aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine. Cand am facut aluatul, il intidem pe o planseta si il asezam intr-o tava unsa cu ulei. Cuptorul trebuie preincins. Peste aluat punem sosul de rosii amestecat cu busuiocul si putin piper, oprim din el 2-3 lingurite. Radem...
Chifteluţe de găină cu sos acrişor
Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le...