klausenburger_adica Lacrima

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.07.2009

RETETE53
PRIETENI65
Retete / Dulciuri

Kokobubuline sau... spumoase de cocos

In Dulciuri la 30 Oct 2016

1. Topește untul și lasă-l la răcit, fără să se întărească la loc.  2. Bate albușul spumă, adaugă zahărul și bate iar până se întărește. Adaugă cocosul și la final untul topit și răcit, dar încă lichid. Amestecă prin răsturnare....

Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)

In Dulciuri la 14 Noi 2015

1. Amestecă făina cu sarea sau cu zahărul şi cu praful de copt; 2. adaugă untul moale şi amestecă (eu am folosit un robot de bucătărie care a amestecat ingredientele); 3. adaugă apa şi ai grijă doar nu-l faci ca pe-un văduv fără speranţă, adică prea moale....

Prăjitura de mălai făcută la maşina de pâine

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Pune uleiul sau untul topit şi laptele în cuva maşinii de pâine şi adaugă ouăle bătute uşor în prealabil; adaugă zahărul, zahărul vanilat, făina de mălai, făina albă şi praful de copt;  programează maşina la modul "Prăjitură" (eu...

Ingheţată Tiramisu cu nerv de ciocolată şi pui de afine

In Dulciuri la 19 Iul 2015

1. Pune gălbenuşurile, zahărul pudră, laptele, Marsala sau lichiorul, mascarponele la un loc. Porneşte mixerul sau robotul de bucătărie şi amestecă bine, bine. Dacă vrei mai multă savoare, adaugă 2 pliculeţe de zahăr vanilat Bourbon.  2. După ce ai mestecat bine...

Sharlotka Suflet de Măr cu lacrimi de rodii

In Prajituri la 9 Noi 2014

1. Spală merele şi cu un cuţit şi o lingură scoate miezul şi cotorul din ele, fără a le găuri de tot; stropeşte şi mărul golit de miez, dar şi miezul, după ce ai îndepărtat alveolele în care stau seminţele şi seminţele; 2. taie miezul merelor în...

Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure

In Prajituri la 14 Sep 2012

1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte; 2. separat amesteca scortisoara cu zaharul intr-o cana; 3. intinde o foaie, unge-o cu ulei, acoper-o cu o a doua foaie pe care o ungi de...

Tort Charlotte cu fructe de padure

In Torturi la 25 Aug 2012

1. Pune jumatate dintre piscoturi pe fundul unei tavi de dimensiuni medii pentru tort si imbiba-le dupa gust cu un lichior fin dupa placere (eu am folosit lichior de fructe de padure); pune feliile de citrice pe marginile tavii, dupa placere (sunt doar pentru decor); 2. pune laptele la...

Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea

In Prajituri la 26 Iul 2012

1. Porneste cuptorul si incinge-l bine. Pregateste o tava de 30x40 cm (medie), in care aseaza foaie de copt; 2. bate untul, uleiul, zaharul, vanilia si sarea cu mixerul pana obtii o compozitie ca o crema alba si nu foarte consistenta; adauga oule pe rand si la final iaurtul si faina...

Cheescake spumos, fara foc

In Torturi la 27 Mai 2012

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider: 2. bate frisca spuma...

Turcoaicele Craciunului

In Dulciuri la 17 Dec 2011

  1.  Bate untul spuma, adauga zaharul si bate in continuare compozitia pana devine pufoasa. Adauga pe rand galbenusurile si bate aluatul bine pana la incorporarea fiecarui galbenus. Adauga faina, cacaua, praful de copt, condimentele si zaharul vanilat treptat in compozitia pufoasa....

Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara

In Sirop / Compot la 19 Iun 2011

  1.ciresele spalate si fara samburi se aseaza intr-o oala potrivit de mare, turnati zaharul peste ele si lasati-le minim 4 ore sa-si lase sucul; 2. pasierati fructele si strecurati sucul; puneti-l la fiert pana cand dispare spuma de de-asupra si se leaga siropul; 3.odata legat...

Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

In Prajituri la 10 Oct 2009

1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul...

Tort cu trufe de ciocolata si crema de frisca si lemon curd

In Torturi la 8 Oct 2009

1. Prepara blatul asa: bate albusurile spuma, adauga romul apoi treptat zaharul, incorporeaza apoi galbenusurile usor, adauga praful de copt, zaharul vanilat si faina. Incorporeaza usor si da la cuptor pentru 25 minute. 2. Prepara lemon curd asa: Amesteca zaharul cu amidonul....

Fantezie de ciocolata

In Torturi la 5 Oct 2009

1. Atat pentru blatul 1 cat si pentru blatul 2 modul de lucru este acelasi. Asadar, puneti pe bain-marie untul, laptele si ciocolata. Cand s-au topit untul si ciocolata, adaugati galbenusurile, amestecati rapid si dati la o parte. Lasati sa se racoreasca si apoi adaugati romul, praful de copt si...

Dor de duca - Tort "Altfel"

In Torturi la 2 Sep 2009

1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30 minute,...

Amintiri din copilarie - Broscutele "capitaliste"

In Prajituri la 30 Aug 2009

din zahar, apa si cacao faceti un sirop pe care il fierbeti la foc mic pana se ingroasa; cand s-a ingrosat, luati la o parte cratita si puneti untul si amestecati pana se topeste; adaugati compozitia cu cacao peste piscoturile Savoiardi zdrobite marunt si amestecati pana devine o pasta...

Amintiri culinare - Savarina cu inghetata de frisca

In Prajituri la 22 Iul 2009

1. Bateti spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si cand ati obtinut o spuma tare, adaugati galbenusurile si pesmetul. Puneti la copt intr-o tava de muffins, in care ati pus formele de hartie mai intai pentru a nu se prinde aluatul de tava la copt. Tineti la cuptor pentru 15-20 de minute pana se...

Dor de copilarie - Flori cu parfait de limette

In Prajituri la 19 Iul 2009

1. Intindeti foile suprapuse cate 2 si taiati-le in patrade de 15x15 cm, Luati cate o foaie taiata astfel si asezati-o intr-o tava de briose. Ungeti foaia cu putin unt sau margarina topita cu o pensula de bucatarie si asezati a doua foaie. Pudrati cu zahar pudra si coaceti pentru 5-10 minute in...

Gogosele exotice cu topping de sampanie

In Prajituri la 10 Iul 2009

Prepara topping-ul de sampanie asa: Puneti pe bain marie sampania, laptele, margarina, faina si zaharul vanilat. Amestecati pana se ingroasa si devine ca o crema potrivit de consistenta. Luati de pe bain marie si imediat puneti cele doua galbenusuri in compozitie. Amestecati rapid apoi...

Prajitura cu urda dulce ca la mama

In Prajituri la 7 Iul 2009

Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas. Pentru...

Afisate 1 - 20 din 20 retete    

Postari recente

publicat la 09.06.2017

Inghetata la furculita

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]