publicat la 21.10.2016
publicat la 18.10.2015
publicat la 18.10.2015
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi cu ciocolata
Punem laptele la incalzit,apoi topim in laptele cald zaharul si drojdia. Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si vanilia,apoi in mijloc facem o fantana unde punem laptele si incepem a framanta,apoi adaugam cate un ou si la sfarsit adaugam treptat untul topit,framantand energic....
Pizza mediteraneana cu ton si ceapa rosie.
Prima data pregatim aluatul: Amestecam laptele cu apa(caldute),punem zaharul si drojdia si le topim. cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi in mijloc facem o fantana si punem lichidul(apa,lapte,drojdie si zahar) si incepem sa framantam energic(daca aluatul este prea...
Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone
Prima data pregatim crema: punem galbenusurile cu zaharul si lichiorul intr-un vas pe baie de aburi si mixam la viteza mica pana vedem ca se ingroasa,apoi dam deoparte si continuam sa mixam pana se raceste. Mixam frisca cu mascarpone si zaharul vanilat,apoi adaugam crema de oua si...
Ciorba de curcan
Am curatat si tocat zarzavaturile,inclusiv rosiile,apoi le-am pus intr-o oala incapatoare cu 2 litri si jumatate de apa(aproximativ) si am pus pe foc. Intre timp am spalat bine carnea de curcan si cand apa a inceput sa clocoteasca am pus bucatile de carne in oala,am pus putna sare si am...
Galuste cu prune
Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si ii lasam pe foc pana intra furculita usor in ei,dar fara sa se rupa,apoi ii lasam sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja. Dam cartofii pe razatoarea mica si ii amestecam cu untulsi putina sare,apoi ii lasam sa se raceasca.Cand cartofii sunt...
Rulouri din ardei copti cu carne tocata.
Coacem ardeii pe plita si ii lasam in folie de aluminiu sa se inmoaie. Intre timp pregatim carnea. Amestecam carnea tocata cu parmezan ras,sare,piper,patrunjel verde tocat marunt,ou si cu painea inmuiata si data pe razatoare.Amestecam bine si lasam deoparte. Scoatem ardeii din...
Ciuperci umplute (3)
Luam coditele la ciuperci si stergem palariile cu un prosop. Carnea o amestecam cu painea inmuiata in lapte(stoarsa si data pe razatoare),oul,parmezan ras,sare,piper si usturoi dupa gust si patrunjel verde tocat. Luam din compozitie cu mana umeda si umplem palariile ciupercilor. Punem...
Mancarica cu dovlecei si cartofi (de post)
Curatam ceapa si o tocam marunt. Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem cubulete;dovleceii ii spalam,le taiem capetele apoi ii taiem cubulete. Rosiile le decojim si le facem suc cu blenderul. Punem ceapa la calit cu putin ulei de masline si cand incepe sa se rumeneasca punem cartofii si...
Pandispan marmorat
Separam albusurile de galbenusuri si incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare,iar cand incep sa se umfle adaugam treptat zaharul in ploaie si mixam pana devin ca pentu bezea,lucioase. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri,amestecand usor sa nu se lase,apoi...
Copanele in bacon crud
Punem sarea mare cu piperul boabe,rozmarinul si usturoiul in blender si le mixam impreuna pana piperul si rozmarnul s-au faramitat. Spalam copanelele si le dam pielea jos,apoi cu un prosop de hartie le uscam. Trecem copanelele prin amestecul obtinut din sare,piper,rozmarin si...
Rosii umplute cu carne si orez
Spalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga. Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu. Tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei de masline la innabusit,iar cand devine sticloasa punem...
Crumb cake cu struguri
Spalam strugurii si desfacem fiecare boaba de pe ciorchine si daca este nevoie scoatem samburii, apoi ii lasam sa se usuce. Punem ingredientele pt crumble intr-un vas si le mixam pana obtinem firimituri, apoi dam la rece. Blatul pufos: Mixam untul cu zaharul si praful de sare...
Taitei de casa
Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit. Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina...
Pancakes cu piersici caramelate si inghetata..
Amestecam ingredientele uscate,apoi adaugam lichidele si mixam pana obtinem o compozitie omogena,fara cocoloase si de consistenta mai densa,apoi acoperim si dam circa 30 de minute la rece. Intre timp curatam piersicile si le taiem cubulete,apoi punem untul,zaharul si zeama de lime intr-o...
Tartine cu somon si crema de branza
Prajim feliile de paine si cand s-au racit le taiem pe jumatate(sau le puteti tai in 4). Branza o punem intr-un castronel si o mixam putin cu putin piper.Castravetele il taiem feliute. Ungem fiecare felie cu branza,punem deasupra o felie de castravete,apoi punem somon. Asezam tartinele...
Prajitura cioco-coco-caffe.
Punem untul intr-un vas impreuna cu zaharul si le mixam impreuna pana obtinem o crema. Ouale le batem putin cu un praf de sare si cele 10 linguri de cafea. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Peste crema de unt adaugam treptat ouale,alternand cu faina.Dupa ce am terminat...
Supa crema de rosii.
Curatam cartofii si ii taiem cubulete.Rosiile le decojim si le taiem si pe acestea cubulete. Preatim supa de legume cu un cubulet knor(punem 1,5 litri apa pe foc si cand da in fiert adaugam cubul si il topim,apoi dam deoparte). Cand avem totul pregatit curatam ceapa,o tocam marunt si o...
Inghetata cu ciocolata alba si lime
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu 1 praf de sare,putina zeama de lamaie,adaugand treptat zaharul pudra.Mixam pana obtinem o bezea tare. Punem zaharul tos cu 10 linguri de apa pe foc mic.siropul obtinut il punem treptat peste galbenusuri mixand mereu pana compozitia se...
Spirale cu parmezan si susan.
Batem oul cu putina sare si 1 lingura de lapte. Desfacem foaia de aluat si o ungem cu ou batut,apoi pe 1/2 din foaie presaram parmezan ras si inchidem ca pe o carte cu cealalta 1/2. Presaram putina faina si intindem putin cu sucitorul,apoi taiem fasii pe care le rulam dand forma unei...
Snitele de pui cu parmezan.
Taiem pieptul de pui felii si daca sunt prea groase le batem putin. Amestecam faina cu putina sare,batem ouale cu sare si piper,pregatim pesmetul cu patrunjel tocat,sare,piper si parmezan ras.(de exemplu la 5 linguri de pesmet punem 2 linguri de parmezan ras) Trecem feliile de piept prin...
Crumble cu mere
Prima data pregatim aluatul sfaramicios: Punem untul rece taiat cubulete intr-un vas cu zaharul si faina si framantam cu mainile pana otinem niste firimituri de aluat,apoi dam la rece pana pregatim merele. Curatam merele si le taiem cubulete.Intr-o tigaie punem cele 25 gr unt si cand s-a...
Parfe cu ciocolata alba
Separam albusurile de galbenusuri si incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare si 2 picaturi zeama de lamaie. Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si 10 linguri de apa,apoi punem pe foc mic.Siropul obtinut il punem fierbinte peste albusuri ,mixand in continuare pana obtinem o bezea tare....
Prajitura cu foi "Lica"
Se macina miezul de nuca si biscuitii,apoi se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit se pune margarina si se amesteca bine pana se topeste,apoi se adauga biscuitii si nuca macinate. Dupa ce se amesteca ingredienele se da deoparte si se adauga oul si se freaca repede,apoi se pune...
Ciorba de burta
Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine. Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul de vita,morcovii curatati ,intregi,1 lingura buna de sare intr-o oala incapatoare si acoperim cu apa...
Chec zebra
Separam albusurile de galbenusuri,apoi mixam albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, ca pentru bezele. Separat mixam si galbenusurile cu 150 gr zahar pana se fac precum o crema,apoi adaugam treptat laptele caldut si uleiul .Adaugam apoi faina si praful de copt,amestecam si la...
Tort cu alune de padure si ciocolata...
Prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.Galbenusurile seamesteca cu uleiul si esenta de rom.Se toarna peste albusul batut,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,cacao si alunele prajite macinate. Se...
Placinta cu spanac si stevie.
Tocam cepele,taiem bacon-ul fasiute si le punem impreuna intr-o tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca putin.Intre timp spalam spanacul si stevia si le rupem in 2. Cand bacon-ul si ceapa s-au colorat putin stingem cu putin vin alb,lasam sa se evapore apoi punem spanacul si stevia in...
Papanasi deliciosi
Mixam branza cu zaharul pana devine cremoasa,apoi adaugam treptat ouale si la sfarsit faina,praful de copt si aromele.Amestecam bine pana obtinem un aluat moale si lipicios. Luam din compozitie si punem pe masa presarata cu faina si formam o gogoasa cu gaura la mijloc. Pt fiecare gogoasa...
Mozzarella in caleasca
Taiem mozzarlla felii de 1 cm si le asezam pe 4 felii de paine(fara a elimina coaja),dupa care acoperim cu celelalte 4 felii de paine,presam putin si taiem sandwich-urile pe diagonala,obtinand astfel 8 triunghiuri. Batem ouale cu laptele,sare si piper. Fiecare tiunghi il trecem prin...
Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.
Prepararea blatului: toim untul si il lasam sa se racoreasca,apoi mixam ouale cu zaharul si praful de sare(circa 15 minute la viteza mare),iar cand devin ca o crema adaugam treptat untul ,mixand in continuare pana obtinem o compozitie spumoasa si alba. Peste compozitia obtinuta adaugam...