publicat la 21.10.2016
publicat la 18.10.2015
publicat la 18.10.2015
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta cu dovleac
Prima data pregatim umplutura: Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras). Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara. Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care...
Piept de pui marinat la gratar
Intr-un vas lunguiet punem vinul,uleiul,zeama de lamaie,sare,piper,paprika si cu o furculita le batem putin ca pe oua. Pieptul de pui il taiem felii,pe care le punem in marinada,apoi peste punem ace de rozmarin si usturoiul taiat feliutze,dupa care le intoarcem putin. Acoperim vasul cu...
Sandvis pentru copii "Hello Kitty"
Ungem o felie de paine cu crema de branza,acoperim cu alta felie,dupa care cu un cutit decupam dupa o forma rotunda pana la urechi,apoi decupam urechile si partea superioara. Cu masline negre facem ochii,nasul si mustatile. Funditza o decupam din sunca si in partea centrala si conturul...
Sandvis cu legume pe gratar si cascaval.
Spalam legumele,le stergem si le taiem felii,dupa care le punem pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta si le coacem pe ambele parti,dupa care le punem pe o farfurie si le presaram cu sare si putin ulei de masline,apoi le acoperim(ca sa stea la cald). Taiem chifla pe jumatate si punem 2 felii...
Sandvis cald cu emmentaler.
Taiem branza felii si o decupam cat felia de paine. Prajim putin painea,apoi punem felii de branza intre 2 felii de paine si mai punem putin in prajitor pana branza incepe sa se topeasca. Servim cald.
Tort Boema(reteta n° 300)
Pregatirea blatului: separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare spuma,apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea,dupa care adaugam galbenusurile si apa,mixam putin,apoi adaugam faina si cacao cernute,amestecand usor sa nu se lase....
Sandvis cu ton, maioneza si mozzarella
Spalam rosia si o taiem cubulete.Mozzarella o scurgem si o taiem felii. Scurgem uleiul din conserva,apoi punem tonul intr-un vas si il amestecam bine cu maioneza,apoi adaugam cubuletele de rosie. Prajim feliile de paine,apoi impartim compozitia cu ton,rosie si maioneza in 2 si o intindem pe...
Sandvis delicios
Desfacem bagheta in 2 si punem in ordine o felie de sunca,1 frunza de salata,felii de mozzarella si felii de rosii. Peste rosii presaram sare,oregano si punem un fir de ulei de masline,apoi acoperim cu cealalta jumatate de bagheta. Servim cu pofta!!
Fasole frecata (batuta)
Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu se desfaca boabele. Daca aveti fasole uscata,o puneti la inmoi cu o zi inainte si ii schimbati apa...
Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz
Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa. Intre timp pregatim sosul bechamel: punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de...
Rulada de biscuiti
Macinam biscuitii cat mai fin(eu am folosit robotul de bucatarie),apoi ii amestecam cu cacao intr-un vas si incepem sa adaugam din lapte treptat,pana obtinem o compozitie nu prea moale. Impartim compozitia in 2 si o punem intre 2 folii de plastic,apoi intindem o foaie nu prea subtire. Mixam...
Salata cu fructe de sezon.
Marul si para le spalam,le uscam si le feliem,fara a le curata(luam doar cotorul). Bananele le curatam si le taiem felii,portocalele le curatam de coaja(ca in imagine) si le taiem felii. Miezul de nuca il taiem grosolan,iar la rodie ii scoatem semintele. Stoarcem lamaia intr-un bol si...
Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.
Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa). Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi...
Mozzarella pane.
Punem mozzarella sa se scurga 1-2 ore,apoi taiem felii cat degetul(daca sunt mozzarelle rotunde de 100 gr taiati-le in 2). Intr-o farfurie adanca batem ouale cu sare si piper dupa gust,iar la sfarsit adaugam parmezanul ras. Faina si pesmetul le punem in 2 farfurii separate. Luam cate o...
Clatite banatene
Punem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy. Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime. Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le inchidem la capete,apoi le rulam;procedam astfel cu toate clatitele,apoi ungem o tava cu unt si le asezam...
Crochete de pui si cartofi cu cascaval
Fierbem cartofii cu tot cu coaja,apoi ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Carnea de pui o tocam marunt si o punem intr-un vas cu cartofii rasi,parmezanul ras,2 galbenusuri si sare si piper dupa gust. Amestecam totul si lasam la rece 10-15 minute. Intre timp pregatim...
Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)
Scoatem albusurile din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Amestecam faina cu 150 gr zahar si o cernem. Restul de zahar(150 gr) il amestecam cu vanilina. Incepem sa mixam albusurile,iar cand se umfla punem praful de sare,praful de copt si zeama de lamaie,mixand in...
Tort cu mascarpone si piersici
Prima data pregatim crema: punem piersicile din compot la scurs,tinand deoparte zeama pt insiropat. Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,amestecam,apoi adaugam laptele si punem pe foc mic pana se ingroasa crema,dupa care lasam sa se raceasca. Intre timp...
Compot de piersici
Prima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr. Punem pe foc o oala cu apa.Spalam piersicile,apoi le scufundam 1-2 minute in apa clocotita,apoi le...
Compot de struguri
Spalam strugurii,ii lasam sa scurga apa si desfacem boabele de pe ciorchine. Punem in borcane(spalate si sterilizate) boabe de struguri (circa trei sferturi de borcan),apoi punem zaharul(zahar punem in functie de cat de dulci sunt strugurii) si apoi acoperim cu apa. Punem capacele la...
Supa-crema de naut cu afumatura
Punem de seara nautul la inmoi intr-un vas incapator cu apa. A doua zi il clatim in mai multe ape si il mai lasam in apa pana avem totul pregatit. Curatam ceapa,morcovii si telina si le tocam marunt,apoi le punem cu 3-4 linguri de ulei de masline la innabusit. Cand s-au inmuiat...
Trigoane cu mere si crema de vanilie.
Prima data pregatim crema: amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte. Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca. Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele...
Rulouri din piept de pui invelite in bacon.
Daca feliile de piept sunt prea groase le batem putin. Luam cate o felie de piept de pui,presaram deasupra sare si piper,apoi punem o feliuta de cascaval,rulam si invelim ruloul in bacon si fixam cu o scobitoare. Procedam astfel cu fiecare felie de piept. Intr-o tigaie punem untul sa se...
Mamaliguta cu branza (ca la bunica).
Am pus doar ingredientele fara cantitati,deorece eu am pus totul la ochi si dupa plac,asa cum facea bunica :D. Taiem slanina cubulete si carnatul feliute,apoi le punem intr-o tigaie sa se prajeasca. Intr-un tuci punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem malai in ploaie...
Spaghete cu scoici
Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam. Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise. Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt. Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare....
Barcute cu crema de vanilie si fructe.
Prima data pregatim aluatul: Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana devine cremos,apoi adaugam oul,mixam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilina cernute. Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider timp de 1 ora. Prepararea cremei:...
Gem de nectarine cu aroma de lime.
Prima data pregatim nectarinele: le spalam,le uscam,le curatam de stricaciuni,le scoatem samburii si le taiem cubulete,feliute(cum doriti,eu le-am facut in ambele moduri),astfel incat sa obtinem 2,5 kg de produs finit. Curatam coaja de la 3 lime,apoi eliminam partea alba de pe coji si le...
Salata de paste
Fierbem pastele in multa apa sarata respectand impul indicat pe pachet,apoi le scurgem si le tecem rapid sub un jet de apa,apoi le lasam in strecuratoare. Taiem mozzarella cubulete,rosiile feliute,tonul il scurgem de ulei si il maruntim,busuiocul il tocam marunt,apoi punem totul intr-un...
Fasole verde cu rosii
Rupem coditele la fasole si daca sunt pastai mari le rupem bucati,apoi le spalam. Rosiile le decojim si le taiem cubulete. Curatam usturoiul si il punem intr-o cratita cu putin ulei de masline,iar cand se coloreaza il scoatem si punem fasolea,apoi cubulete de rosie si 1-2 pahare cu supa...
Zacusca
Coacem ardeii si vinetele,apoi ii lasam acoperiti sa se racoreasca,dupa care ii curatam. Punem ardeii si vinetele separat la scurs,apoi tocam vinetele cu tocatorul si le punem intr-un vas deoparte,iar ardeii ii tocam marunt(de pot da prim masina de tocat carne) si ii punem si pe acestia...