Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors(in proportie de 1/1).Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Daca foile de varza ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.
Se curata ceapa, se taie...
Carnea se spala,se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant si se taie cubulete.Usturoiul se taie fin.Facem o marinata din miere,mustar,sos de soia ,ulei de masline,usturoi,sare,piper si vin.Amestecam bine dupa care turnam acest amestec peste cuburile de carne.Acoperim vasul si-l dam la frigider...
Carnea de pui o spalam, o taiem cubulete mai mari si o punem intr-o tigaie mai inalta in care am incins uleiul si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine translucida adaugam morcovul...
Mod de preparare:
Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa...
Curatam si apoi spalam legumele. Le taiem dupa placul fiecaruia, eu am taiat ceapa si usturoiul marunt, telina si ardeiul gras cubulete. Taiem si baconul fasii potrivite. Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute pana se rumenesc putin, avand...
Carnea de curcan se spala,se usuca folosind un prosop absorbant apoi se cresteaza pe langa os , se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin.Intepam (cu ajutorul virfului cutitului) din loc in loc carnea si impanam cu usturoi verde si apoi o asezam intr-un vas...
Taiem bucati potrivite coastele de porc, le condimentam cu sare si piper macinat. Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurie. Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul, taiate marunt, timp de 30 de secunde. Adaugam apoi...
Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai inalta) uleiul si rumenim carnea. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar ceapa taiata marunt si mini-carotele le calim in uleiul ramas de la prajirea carnii. Adaugam un pahar cu apa si...
Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano.
Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute. Ceapa se...
Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu...
Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta. Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa, circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant, iar in uleiul...
Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si morcovii.Le spalam si apoi le taiem dupa placul fiecaruia.Asezam legumele intr-o tava ,le stropim cu putin...
Pieptul de pui se spala, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Condimentam cu sare si piper. Facem un amestec din vin, sos de soia, ulei de masline si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala. Dam la frigider pentru circa 1 ora, timp in care...
Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper macinat mai mare .Punem piperul pe o folie de aluminiu in strat subtire si apoi tavalim carnea prin acesta.Asezam carnea intr-o tava .Stoarcem zeama de la o...
Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar uscat.Stropim totul cu putin ulei de masline si dam la rece cat timp ne ocupam de legume.Deci...
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim pe ambele parti. Avem grija sa amestecam din cand in cand. Cand carnea este frumos rumenita o...
Muschiuletul de vita il spalam, il uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi il taiem in bucati de aproximativ 2-3 cm. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper. Intr-un bol preparam urmatorul amestec: mustar, ulei de masline, vin, ierburi de provence. Amestecam bine dupa care ungem...
Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele, se spala si apoi se taie (morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute) Orezul se spala in apa rece. Se pune untul la topit intr-o tigaie si se adauga carnea .Condimentam cu sare si...
Pulpa de curcan se spala, se sterge de apa cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi se condimenteaza...simplu...cu sare si piper. Stropim cu putin ulei de masline, asezam carnea intr-o tava si turnam vinul si un pahar cu apa. Acoperim cu folie de aluminiu tava si dam la cuptor pentru circa...
Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.
Intr-un bol facem urmatorul amestec: mierea, zeama de lamaie, rozmarinul si vinul. Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine...
Se dezoseaza pieptul de pui, se spala, se lasa la scurs si apoi se taie bucati potrivite pe care le condimentam cu sare.
Punem ulei la incins intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne. Lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti si sunt bine patrunse. Scoatem carnea din tigaie, o...
Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul într-o tigaie si când acesta s-a încins punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa se rumeneasca avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam, iar spre final...
Pieptul de pui se dezoseaza , apoi indepartam pielea dupa care taiem fiecare bucata de carne in doua, pe lungime. Crestam din loc in loc fiecare bucata de carne si o asezam intr-un vas de ceramica sau orice alt vas care merge la cuptor. Stropim cu ulei de masline ,condimentam simplu...
Spalam si apoi tamponam cu ajutorul unui prosop absorbant pieptul de rata. Il dezosam si il taiem in doua. Crestam pielea (fara a ajunge la carne) sub forma de romburi. Ungem carnea bine cu unt si condimentam cu sare si piper. Stropim cu putin vin si apoi frigem carnea intr-o tigaie de teflon...
Pipotele se curata, se spala si apoi se lasa sa se scurga bine. Le condimentam simplu cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pipotele adaugam putina apa (circa 1/2 pahar), usturoiul pisat si lasam sa fiarba in amestecul de apa cu ulei pana cand apa se evapora, apoi lasam la prajit...
Se spala carnea ,se sterge cu un prosop absorbant apoi am crestat-o de jur imprejurul osului Asezam pulpa intr-un vas ,o stropim cu ulei de masline si o condimentam dupa gust cu sare , piper si rosmarin . Turnam sos teriyaki atata cat sa cuprinda pulpa.Acoperim vasul si...
Batem putin cu ciocanul ceafa de porc si apoi o condimentam cu sare si piper. O asezam intr-o tava intercaland printre ea si coastele de porc. Taiem un dovlecel in rondele, presaram cu sare si lasam circa 10-15 minute la scurs intr-o strecuratoare sau pe un prosop absorbant. Fiecare rondea de...
Se curata pulpele,se spala si se lasa la scurs.Se amesteca usturoiul pisat cu rozmarinul ,se desprinde cu grija pielea de pe pulpe si se introduce amestecul de mai sus.
Separat facem urmatorul amestec:stoarcem zeama de la 2 lamai si o amestecam cu 3-4 linguri de ulei de masline,ierburi de...
Cum se prepara Reteta gustoasa si rapida de Pulpe de pui cu legume, preparata la tigaie:
Carnea se spala si se lasa la scurs.Eu am indepartat pielita, voi faceti cum doriti. Condimentam cu sare si piper carnea. Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incins, apoi adaugam carnea si...
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si calim ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii.Curatam ardeiul gras si cartofii .Ardeiul il taiem fasii iar cartofii ii taiem cubulete mai mari .Adaugam atat ardeiul cat si cartofii in tigaie ,punem o cana cu apa , foile de dafin si condimentam dupa...
Sarmalute combinate
Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors(in proportie de 1/1).Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Daca foile de varza ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori. Se curata ceapa, se taie...
Frigarui de pui marinate
Carnea se spala,se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant si se taie cubulete.Usturoiul se taie fin.Facem o marinata din miere,mustar,sos de soia ,ulei de masline,usturoi,sare,piper si vin.Amestecam bine dupa care turnam acest amestec peste cuburile de carne.Acoperim vasul si-l dam la frigider...
Mancare cu fasole galbena si carne de pui
Carnea de pui o spalam, o taiem cubulete mai mari si o punem intr-o tigaie mai inalta in care am incins uleiul si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine translucida adaugam morcovul...
Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi
Mod de preparare: Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa...
Tocanita cu legume si chiftele
Curatam si apoi spalam legumele. Le taiem dupa placul fiecaruia, eu am taiat ceapa si usturoiul marunt, telina si ardeiul gras cubulete. Taiem si baconul fasii potrivite. Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute pana se rumenesc putin, avand...
Pulpa de curcan impanata cu usturoi verde si garnitura de cartofi noi
Carnea de curcan se spala,se usuca folosind un prosop absorbant apoi se cresteaza pe langa os , se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin.Intepam (cu ajutorul virfului cutitului) din loc in loc carnea si impanam cu usturoi verde si apoi o asezam intr-un vas...
Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote
Taiem bucati potrivite coastele de porc, le condimentam cu sare si piper macinat. Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurie. Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul, taiate marunt, timp de 30 de secunde. Adaugam apoi...
Pilaf cu carne de curcan si mini-carote
Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai inalta) uleiul si rumenim carnea. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar ceapa taiata marunt si mini-carotele le calim in uleiul ramas de la prajirea carnii. Adaugam un pahar cu apa si...
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui
Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano. Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute. Ceapa se...
Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare
Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu...
Mancarea marinarului(Sjömansgryta)
Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta. Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa, circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant, iar in uleiul...
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste
Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si morcovii.Le spalam si apoi le taiem dupa placul fiecaruia.Asezam legumele intr-o tava ,le stropim cu putin...
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')
Pieptul de pui se spala, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Condimentam cu sare si piper. Facem un amestec din vin, sos de soia, ulei de masline si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala. Dam la frigider pentru circa 1 ora, timp in care...
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice
Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper macinat mai mare .Punem piperul pe o folie de aluminiu in strat subtire si apoi tavalim carnea prin acesta.Asezam carnea intr-o tava .Stoarcem zeama de la o...
Ghiveci cu legume si piept de pui
Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar uscat.Stropim totul cu putin ulei de masline si dam la rece cat timp ne ocupam de legume.Deci...
Fasole verde cu carne de vitel
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim pe ambele parti. Avem grija sa amestecam din cand in cand. Cand carnea este frumos rumenita o...
Muschiulet de vitel in marinata cu mustar
Muschiuletul de vita il spalam, il uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi il taiem in bucati de aproximativ 2-3 cm. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper. Intr-un bol preparam urmatorul amestec: mustar, ulei de masline, vin, ierburi de provence. Amestecam bine dupa care ungem...
Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval
Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele, se spala si apoi se taie (morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute) Orezul se spala in apa rece. Se pune untul la topit intr-o tigaie si se adauga carnea .Condimentam cu sare si...
Pulpa de curcan glazurata picant
Pulpa de curcan se spala, se sterge de apa cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi se condimenteaza...simplu...cu sare si piper. Stropim cu putin ulei de masline, asezam carnea intr-o tava si turnam vinul si un pahar cu apa. Acoperim cu folie de aluminiu tava si dam la cuptor pentru circa...
Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie
Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Intr-un bol facem urmatorul amestec: mierea, zeama de lamaie, rozmarinul si vinul. Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine...
Mancare de pui cu cartofi si masline
Se dezoseaza pieptul de pui, se spala, se lasa la scurs si apoi se taie bucati potrivite pe care le condimentam cu sare. Punem ulei la incins intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne. Lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti si sunt bine patrunse. Scoatem carnea din tigaie, o...
Piept de pui cu smanatana si mascarpone
Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul într-o tigaie si când acesta s-a încins punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa se rumeneasca avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam, iar spre final...
Piept de pui in crusta de cascaval si mascarpone-reteta cu nr.300
Pieptul de pui se dezoseaza , apoi indepartam pielea dupa care taiem fiecare bucata de carne in doua, pe lungime. Crestam din loc in loc fiecare bucata de carne si o asezam intr-un vas de ceramica sau orice alt vas care merge la cuptor. Stropim cu ulei de masline ,condimentam simplu...
Friptura din piept de rata
Spalam si apoi tamponam cu ajutorul unui prosop absorbant pieptul de rata. Il dezosam si il taiem in doua. Crestam pielea (fara a ajunge la carne) sub forma de romburi. Ungem carnea bine cu unt si condimentam cu sare si piper. Stropim cu putin vin si apoi frigem carnea intr-o tigaie de teflon...
Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii
Pipotele se curata, se spala si apoi se lasa sa se scurga bine. Le condimentam simplu cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pipotele adaugam putina apa (circa 1/2 pahar), usturoiul pisat si lasam sa fiarba in amestecul de apa cu ulei pana cand apa se evapora, apoi lasam la prajit...
Pulpa de curcan in sos teriyaki
Se spala carnea ,se sterge cu un prosop absorbant apoi am crestat-o de jur imprejurul osului Asezam pulpa intr-un vas ,o stropim cu ulei de masline si o condimentam dupa gust cu sare , piper si rosmarin . Turnam sos teriyaki atata cat sa cuprinda pulpa.Acoperim vasul si...
Friptura combinata
Batem putin cu ciocanul ceafa de porc si apoi o condimentam cu sare si piper. O asezam intr-o tava intercaland printre ea si coastele de porc. Taiem un dovlecel in rondele, presaram cu sare si lasam circa 10-15 minute la scurs intr-o strecuratoare sau pe un prosop absorbant. Fiecare rondea de...
Pulpe de pui in sos de lamaie
Se curata pulpele,se spala si se lasa la scurs.Se amesteca usturoiul pisat cu rozmarinul ,se desprinde cu grija pielea de pe pulpe si se introduce amestecul de mai sus. Separat facem urmatorul amestec:stoarcem zeama de la 2 lamai si o amestecam cu 3-4 linguri de ulei de masline,ierburi de...
Reteta gustoasa si rapida de Pulpe de pui cu legume, preparata la tigaie
Cum se prepara Reteta gustoasa si rapida de Pulpe de pui cu legume, preparata la tigaie: Carnea se spala si se lasa la scurs.Eu am indepartat pielita, voi faceti cum doriti. Condimentam cu sare si piper carnea. Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incins, apoi adaugam carnea si...
Muschi de porc in sos de legume
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si calim ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii.Curatam ardeiul gras si cartofii .Ardeiul il taiem fasii iar cartofii ii taiem cubulete mai mari .Adaugam atat ardeiul cat si cartofii in tigaie ,punem o cana cu apa , foile de dafin si condimentam dupa...