Friptura din piept de rata

de Bucataras Medi in Rata, 6 Ian 2012 | 23722 vizualizari

 

O adevarata delicatesa............)))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • zeama de la o portocala(eu am avut o portocala mare)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 2 linguri rase  zahar brun
  • 1/2 pahar otet balsamic
  • unt
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din piept de rata:

Spalam si apoi tamponam cu ajutorul unui prosop absorbant pieptul de rata. Il dezosam si il taiem in doua. Crestam pielea (fara a ajunge la carne) sub forma de romburi. Ungem carnea bine cu unt si condimentam cu sare si piper. Stropim cu putin vin si apoi frigem carnea intr-o tigaie de teflon (fara a adauga ulei) lasand circa 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta parte, dupa care asezam carnea intr-o tava.

Facem un amestec din vin, otet balsamic, zahar brun,  zeama de  portocala si putina grasime care a ramas in tigaia de teflon dupa ce am fript pieptul. Dam la cuptor si avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din tava si lasam pana cand sosul scade bine, iar carnea este bine facuta si rumena. Scoatem pieptul de rata pe un platou, iar sosul din tava il punem intr-o sosiera.Taiem friptura si o servim cu sosul rezultat acompaniata de o garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din piept de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor, cu portocala si vin