Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 10 Iun 2012 | 7998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc

Pentru bait:

  • sare
  • piper boabe
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • 3 linguri sos de soia
  • oregano
  • piper
  • boia

Pentru garnitura

  • 800 g cartofi
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi:

Mod de preparare: 

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait   din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait .Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt. Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

11.06.2012, 18:43

Ti-am ras garnitura si salata de pe farfurie...nu mai e grozav arata cartofii

Alinutza80 1

12.06.2012, 21:52

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:55

Admiram doar panorama

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de ceafa de porc la cuptor a la Stelian