Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul. Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin....
Puneţi toate seminţele într-un bol, adăugaţi apă cât să treacă peste ele şi lăsaţi-le două ore să se înmoaie.
Zdrobiti în mojar piperul şi ardeiul iute şi spălaţi lămâia şi cimbrul.
Puneţi în blender seminţele înmuiate, roşiile...
Spalati zmeura, afinele si chia si le procesati in blender. Le scoateti, le amestecati cu mierea si cardamonul si le asezati in canite, apoi le puneti in frigider timp de o ora pentru a capata o textura gelatinoasa si pentru a se raci.
Puteti, daca va place sa simtiti fructele cat mai bine in...
Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15...
Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine compozitia, pana devine cremoasa, adaugati untul si incorporati totul. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana...
Se amestecă seminţele de in măcinate cu pudra de roşcove, cardamonul, mierea, laptele sau apa până se omogenizează şi iese un blat bine legat. Se pune amestecul pe farfurioare sau in ce formă doriţi dumneavoastră să i-o daţi prăjiturii.
Desfaceţi rodia, scoateţi bobiţele...
Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa in apa cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi...
Preparare:
Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl cumpăraţi gata tranşat.
Spălaţi plantele aromatice şi tocaţi cimbrul şi rozmarinul. Spălaţi şi decojiţi lămâia, păstraţi...
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi gălbiorii. Alegeţi orezul (al meu a fost plin de neghină), îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă.
Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina. Spălaţi atât legumele curăţate cât şi ardeiul iute, cimbrul şi...
Tăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare.
Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi ardeii, roşiile şi mărarul. Eliminaţi cotorul din ardei şi îi tăiaţi fidelută; tocaţi roşiile pe care le decojiţi şi...
Spălaţi piersicile, le tăiaţi în felii mari şi le aşezaţi în două boluri. Presăraţi câte o lingură de polen crud peste piersicile din fiecare bol.
Poftă bună!
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi felii ceapa. Spălaţi şi tocaţi mărunt mărarul. Spălaţi şi tăiaţi grosier salata verde. Tăiaţi mozzarella felii. Aşezaţi în boluri salata verde, ceapa, anşoa, mozzarella şi asezonaţi cu mărar, sare şi piper. Poftă bună!
Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3-5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate....
Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi vârfurile care sunt...
Culegeţi nucile verzi de mărime medie. Pregatiţi un vas cu apă rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie în apă. Curăţaţi nucile de partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece...
Spălaţi căpşunile, menta şi seminţele de amarant. Puneţi seminţele de amarant în apă pentru 15 minute.Introduceţi căpşunile în blender şi le procesaţi, apoi le aşezaţi în boluri, adăugaţi seminţele de amaranth pe care le-aţi scurs de apă, apoi presăraţi...
Puneţi hrişca la înmuiat timp de o oră. Spălaţi roşiile şi leuşteanul şi le tăiaţi grosier; tăiaţi bucăţele brânza de capră, apoi le aşezaţi pe toate în boluri. Adăugaţi hrişca pe care aţi lăsat-o la înmuiat, sarea şi piperul roşu. ...
Spălaţi tulpina de rubarbă, curăţaţi ghimbirul şi îl spălaţi, curăţaţi portocalele, apoi le tăiaţi pe toate felii şi le aşezaţi în boluri. Turnaţi siropul de agave peste toate ingredientele.
Poftă bună!
Spălaţi spanacul şi leurda, curăţaţi usturoiul şi îl spălaţi. Puneţi o cratiţă cu apă la fiert, adăugaţi sare şi când clocoteşte adăugaţi spanacul pe care îl lăsaţi 3 minute să fiarbă.
Scoateţi şi scurgeţi de apă spanacul, apoi, după ce se...
Preparare: Puneţi apă la fiert, adăugaţi un praf de sare, iar, când fierbe apa, adăugaţi pastele pe care le fierbeţi al dente, conform instrucţiunilor oferite de producător pe pachet Într-o cratiţă puneţi frişca pentru gătit, adăugaţi gorgonzola sfărâmată şi...
Preparare:
Spălaţi legumele şi lămâia. Tăiaţi felii gulia şi ardeiul, apoi tocaţi grosier leurda şi mărunt mărarul.
Aşezaţi în boluri leurda tocată, guliile şi ardeiul după ce le-aţi tăiat felii. Stoarceţi câte o jumătate de lamâie peste fiecare...
Preparare: Spălaţi măcrișul, leurda, ardeiul roșu şi lămâia. Tăiaţi felii jumătatea de ardei, apoi tocaţi grosier leurda şi măcrișul.
Tăiați două felii de lămâie. Spălați ouăle, puneți apă la fier și în momentul în care începe să fiarbă...
Preparare:
Spălaţi fructele şi legumele şi le tăiaţi felii. Tocaţi mărunt mărarul.
Aşezaţi în boluri merele, apio, feniculul şi nuca măcinată, turnaţi iaurtul peste ele şi asezonaţi cu mărar, sare şi piper.
Poftă bună!
Bame cu perje uscate
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul. Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin....
Pate raw vegan
Puneţi toate seminţele într-un bol, adăugaţi apă cât să treacă peste ele şi lăsaţi-le două ore să se înmoaie. Zdrobiti în mojar piperul şi ardeiul iute şi spălaţi lămâia şi cimbrul. Puneţi în blender seminţele înmuiate, roşiile...
Budinca din zmeura cu afine si seminte de chia
Spalati zmeura, afinele si chia si le procesati in blender. Le scoateti, le amestecati cu mierea si cardamonul si le asezati in canite, apoi le puneti in frigider timp de o ora pentru a capata o textura gelatinoasa si pentru a se raci. Puteti, daca va place sa simtiti fructele cat mai bine in...
Orez cu lapte si serbet de afine
Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15...
Tarta cu mere
Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine compozitia, pana devine cremoasa, adaugati untul si incorporati totul. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana...
Prajitură din seminţe de in şi rodie
Se amestecă seminţele de in măcinate cu pudra de roşcove, cardamonul, mierea, laptele sau apa până se omogenizează şi iese un blat bine legat. Se pune amestecul pe farfurioare sau in ce formă doriţi dumneavoastră să i-o daţi prăjiturii. Desfaceţi rodia, scoateţi bobiţele...
Gulii umplute cu quinoa
Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa in apa cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi...
Iepure in bere bruna
Preparare: Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl cumpăraţi gata tranşat. Spălaţi plantele aromatice şi tocaţi cimbrul şi rozmarinul. Spălaţi şi decojiţi lămâia, păstraţi...
Risotto cu gălbiori
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi gălbiorii. Alegeţi orezul (al meu a fost plin de neghină), îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina. Spălaţi atât legumele curăţate cât şi ardeiul iute, cimbrul şi...
Cotlet cu os, pe pat de legume
Tăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare. Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi ardeii, roşiile şi mărarul. Eliminaţi cotorul din ardei şi îi tăiaţi fidelută; tocaţi roşiile pe care le decojiţi şi...
Piersici cu polen crud
Spălaţi piersicile, le tăiaţi în felii mari şi le aşezaţi în două boluri. Presăraţi câte o lingură de polen crud peste piersicile din fiecare bol. Poftă bună!
Salata meditaraneana din asoa cu mozzarella
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi felii ceapa. Spălaţi şi tocaţi mărunt mărarul. Spălaţi şi tăiaţi grosier salata verde. Tăiaţi mozzarella felii. Aşezaţi în boluri salata verde, ceapa, anşoa, mozzarella şi asezonaţi cu mărar, sare şi piper. Poftă bună!
Dovlecel pane
Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3-5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate....
Anghinare cu broccoli si orez
Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi vârfurile care sunt...
Dulceata de nuci verzi
Culegeţi nucile verzi de mărime medie. Pregatiţi un vas cu apă rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie în apă. Curăţaţi nucile de partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece...
Smoothie din capsuni cu amarant
Spălaţi căpşunile, menta şi seminţele de amarant. Puneţi seminţele de amarant în apă pentru 15 minute.Introduceţi căpşunile în blender şi le procesaţi, apoi le aşezaţi în boluri, adăugaţi seminţele de amaranth pe care le-aţi scurs de apă, apoi presăraţi...
Salata de hrisca si leustean cu branza de capra
Puneţi hrişca la înmuiat timp de o oră. Spălaţi roşiile şi leuşteanul şi le tăiaţi grosier; tăiaţi bucăţele brânza de capră, apoi le aşezaţi pe toate în boluri. Adăugaţi hrişca pe care aţi lăsat-o la înmuiat, sarea şi piperul roşu. ...
Rubarba cu ghimbir, portocala si sirop de agave
Spălaţi tulpina de rubarbă, curăţaţi ghimbirul şi îl spălaţi, curăţaţi portocalele, apoi le tăiaţi pe toate felii şi le aşezaţi în boluri. Turnaţi siropul de agave peste toate ingredientele. Poftă bună!
Mancarica de spanac cu ochiuri de oua
Spălaţi spanacul şi leurda, curăţaţi usturoiul şi îl spălaţi. Puneţi o cratiţă cu apă la fiert, adăugaţi sare şi când clocoteşte adăugaţi spanacul pe care îl lăsaţi 3 minute să fiarbă. Scoateţi şi scurgeţi de apă spanacul, apoi, după ce se...
Paste integrale cu urzici si gorgonzola
Preparare: Puneţi apă la fiert, adăugaţi un praf de sare, iar, când fierbe apa, adăugaţi pastele pe care le fierbeţi al dente, conform instrucţiunilor oferite de producător pe pachet Într-o cratiţă puneţi frişca pentru gătit, adăugaţi gorgonzola sfărâmată şi...
Salata de leurda cu gulie
Preparare: Spălaţi legumele şi lămâia. Tăiaţi felii gulia şi ardeiul, apoi tocaţi grosier leurda şi mărunt mărarul. Aşezaţi în boluri leurda tocată, guliile şi ardeiul după ce le-aţi tăiat felii. Stoarceţi câte o jumătate de lamâie peste fiecare...
Salata de macris cu branza feta
Preparare: Spălaţi măcrișul, leurda, ardeiul roșu şi lămâia. Tăiaţi felii jumătatea de ardei, apoi tocaţi grosier leurda şi măcrișul. Tăiați două felii de lămâie. Spălați ouăle, puneți apă la fier și în momentul în care începe să fiarbă...
Salata din apio, fenicul, mar si nuci
Preparare: Spălaţi fructele şi legumele şi le tăiaţi felii. Tocaţi mărunt mărarul. Aşezaţi în boluri merele, apio, feniculul şi nuca măcinată, turnaţi iaurtul peste ele şi asezonaţi cu mărar, sare şi piper. Poftă bună!