publicat la 31.08.2023
publicat la 28.08.2023
publicat la 12.05.2013
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Voturi:7
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu nuca
Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se incorporeaza usor, cu o lingura, mai bine decat cu mixerul. Se tapeteaza o tava de chec cu...
Tort grenoblez cu cafea si nuci
Blatul: albusurile se bat spumă. Se lasă la rece. Gălbenușurile se mixează cu zaharul până devin albicioase. Se adaugă romul, nucile măcinate și făina cu praful de copt. Va rezulta un amestec tărișor pe care va trebui să-l amestecați cu 2 linguri din spuma de albuș ca să se...
Pasca de ciocolata
Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei. Se umple cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema consistenta....
Pasca cu smantana
Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se așează într-o tava unsa cu ulei sau direct pe hârtia de copt (folosind hârtie de copt puteți scoate pasca fără probleme din tava). Din aluatul rămas se face un...
Tort ganache
Crema: frișca se mixează la viteza 2 sau 3 cu o ciocolată topită într-o linguriță de unt și eventual 3 linguri de apă (depinde de conținutul ei în cacao: dacă are mai multă cacao, trebuie și apă, altfel se întărește prea mult). Topitura trebuie să fie bine...
Prajitura de post cu crema de ness
Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa...
Madlena lui Proust
Mai intai am separat ouale si am mixat albusurile spuma tare. Am dat vasul la rece. Apoi am mixat la viteza 3 galbenusurile cu untul si untura pana s-a omogenizat bine compozitia si a devenit cremoasa, dupa care am adaugat 200 g de zahar si zaharul vanilat si am continuat sa mixez inca cca 3-4...
Tort de mure
Mai intai se face siropul de zmeura cu cateva zile inainte. 1 kg de zmeura spalata si scursa, se amesteca foarte usor cu 1 kg de zahar si se lasa la macerat intr-un vas acoperit (borcan mare). Se lasa 4-5 zile, apoi se filtreaza siropul rezultat prin tifon. Se pune la frigider intr-un...
Kremschnitt
Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare pret de 10 minute ca sa se umfle aluatul, apoi la foc mediu, pana cand s-a rumenit usor pe deasupra....
Briose de ciocolata cu banane
Untul, zaharul si cacaoa se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote pana cand zaharul este complet dizolvat. Se iau 8 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa crema sa se raceasca. Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit complet crema de cacao,...
Tort Dark extreme
Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao. Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc...
Rulada cu gem de caise
Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul...
Buturuga de ciocolata
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă făina, câte putin. Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea. Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul...
Irish Coffee Cake
Untul se freaca cu zaharul.Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand.Se adauga praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Intre timp se...
Tarte cu fructe
Pentru aluat: 250 g unt, 300 g faina (12 linguri pline), 75 g zahar (3 linguri pline), 2 galbenusuri, vanilie, sare, forme unse cu ulei. Untul se freaca spuma cu zaharul intr-un castron. Dupa aceea se amesteca cu galbenusurile, sarea si vanilia. La urma se adauga faina cate putin. Rezulta un...