Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează.
Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.
Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Pentru început se degresează ouăle.
Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.
Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când.
Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa...
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția.
Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează....
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră.
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală...
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească....
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă...
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.
Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...
Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se...
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins.
Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...
Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20...
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.
Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, o căniță de apă, sare și piper după gust....
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu...
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt . Se mixează ouăle cu sare, apoi se adaugă brânza și ...
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți.
Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute.
Se taie ardeiul felii.
Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două.
Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu...
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor.
Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din...
Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se asezonează cu sare și piper.Se lasă să fiarbă 10 minute, atât cât să scadă apa. Se adaugă...
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se...
Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte).
Pentru...
Desert cheesecake cu ciocolata
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează o tavă (de 20cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu...
Briose cu banane si ciocolata
Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu furculița și se omogenizează. Se adaugă cacaua, făina, esența de vanilie si praful de copt...
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească. Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...
Desert placintele cu mere
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea...
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura
Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...
Oua vopsite de Paste
Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...
Desert brownie cheesecake
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina și se...
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac. Separat se călesc ceapa...
Desert Lava Cake
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează....
Supa crema de linte
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală...
Desert prajitura cu mere si nuci
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească....
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă...
Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu...
Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao
Se pregătește mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se...
Piept de pui cu legume si sos de rosii
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a...
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie
Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20...
Spaghete cu fructe de mare
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, o căniță de apă, sare și piper după gust....
Desert briose cu mere
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu...
Budinca de dovlecei
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt . Se mixează ouăle cu sare, apoi se adaugă brânza și ...
Desert prajitura marmorata cu branza si stafide
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua. Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă. Se adaugă, întâi...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Orez cu legume si carne de rata
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți. Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...
Pui cu cartofi noi, la cuptor
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute. Se taie ardeiul felii. Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...
Desert prajitura cu branza si cirese
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două. Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează. Abușurile se bat spumă cu...
Mancarica de fasole cu afumatura
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor. Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...
Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă. Se scoate dovleacul din...
Tagliatelle cu fructe de mare
Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se asezonează cu sare și piper.Se lasă să fiarbă 10 minute, atât cât să scadă apa. Se adaugă...
Desert prajitura invizibila, cu mere
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara. Se curăță merele, se...
Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone
Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). Pentru...