publicat la 24.11.2024
publicat la 17.11.2024
publicat la 18.10.2024
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tarta cu pere, mure si branza
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi aluatul,...
Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi
Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250 ml de apă. Scufunzi carnea în această soluție sărată și o lași la frigider de la 2-3...
Desert chec cu mere si nuci
Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi iaurtul, scorțișoara și apoi făina...
Placinta cu carne de vitel
Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu. După vreo 10 minute pui ceapa tocată, ardeiul tocat cubulețe mici și asezonezi totul cu sare, piper...
Desert negresa cu gem de gutui si branza
Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel,...
Paste cu pesto si fructe de mare
Încingi uleiul și adaugi fructele de mare și le călești câteva minute. Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește adaugi pastele și lași să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert scurgi bine de apă și...
Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare. Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat îl dai pe răzătoarea mică. Ardeiul curățat de cotor și semințe îl speli și îi...
Supa crema de rosii
Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac. Adaugi sare după gust. În timp ce fierb legumele, pregătești roşiile. Le opărești, le...
Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus. Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva...
Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb
Tai pieptul de curcan în fâșii aproximativ egale, lungi și înguste.Pui fâșiile de carne într-un bol, adaugi condimentele și le amesteci bine. Bați ouăle ușor cu furculița și mărunțești fulgii de porumb cu mâna. Poți să-i bagi într-o pungă...
Desert prajitura cu mere si aluat razuit
Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat fraged care nu necesită prelucrare pentru că se va întări. Nu dorim să dezvoltăm rețeaua de...
Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata, scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. Dai cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adaugi cașcavalul dat pe...
Desert prajitura cu pere si scortisoara
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt.. Torni compoziția...
Papricas de curcan
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat cubulețe, roşiile decojite și pasate și sare după gust. Torni o cană de apă și lași să fiarbă la...
Desert negresa cu dovleac si migdale
Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de...
Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii
Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și...
Mancarica taraneasca cu carne de vita
Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa mărunt, usturoiul felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le călești. Adaugi...
Desert prajitura cu mere si branza
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi...
Desert matcha cheesecake
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit. Așezi carnea tocată într-un castron...
Desert prajitura cu blat umed si mure
Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească. Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi...
Paste cu sos de branza cu mucegai
Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe foc și le pui într-o sită să se scurgă de apă. Ciupercile le scurgi bine, le...
Desert New York cheesecake
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii....
Pulpe de pui cu iaurt si pesmet
Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și apoi adaugi usturoiul pisat, muștarul și pătrunjelul verde tocat și amesteci bine pentru a...
Aperitiv trandafiri cu cascaval si sunca
După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul cât mai strâns. Tai felii de aproximativ 2 degete și le așezi în tava de cuptor...
Smoothie cu mar, spanac si banana
Speli frunzele de spanac și le pui în blender. Cureți mărul de coajă, îndepărtezi cotorul și îl tai cubulețe, apoi le adaugi în blender. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste măr. Adaugi semințele de chia și 150ml băutură bio de soia Naturli...
Supa crema de linte in stil marocan
Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele la călit în 2 linguri de ulei și apoi adaugi condimentele, lintea și apă...
Supa crema de naut cu broccoli
Fierbi ceapa tocată julien, usturoiul și morcovul tăiate felii, în apă cu un strop de sare. Când sunt aproape fierte, adaugi buchețelele de broccoli desfăcute și năutul și lași să fiarbă cca 3-5 minute. Dacă e prea multă apă mai scoți într-un castron și adaugi...
Ciuperci gratinate cu branza si sos cremos de smantana
Speli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți. Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie largă și sotezi ciupercile la foc iute ca să-și lase apa. Le asezonezi cu sare și piper și le...
Humus cu avocado
În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și pornești robotul până când toate ingredientele sunt bine pasate. Dacă pasta obținută este...