Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă.
Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se...
Ceapa roșie se curăță, se taie rondele mari.
Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din uleiul de măsline din conservă, oțetul balsamic și se amestecă ușor, până ce se...
Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde.
Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir...
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin,...
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin,...
Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare.
După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de...
Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot .
Se asezonează de piper, boia, chimen, foi de dafin boia și mărar uscat, se...
Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok.
După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano.
Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai...
Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper,...
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos.
Cașcavalul și brânza se dau pe răzătoare sau...
Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii.
Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau...
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.
Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge...
Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu...
Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește.
Perele și merele se curăță de...
Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi....
Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.
Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii,...
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
După ce aluatul a...
Varza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe.
Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital, se adaugă șunculița și untura, se amestecă,...
În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul.
Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină.
În alt vas se amestecă făina, praful de copt,...
Merele se curăță, se taie felii, se pun în vasul de ceramica al slow cookerului Crock-Pot împreună cu zahărul brun și scorțișoara, pentru 30 minute la programul LOW.
Între timp ouăle se bat energic cu zahărul brun, zahărul vanilinat si un praf de sare. Se...
Dovlecii se taie în două și se curăță de semințe și filamente, se scobesc apoi se sărează puțin pe interior.
Cubulețele de bacon se rumenesc într-o tigaie, apoi se amestecă cu smântâna, mozzarella tăiată cuburi.
Se asezonează de sare și piper, apoi se...
Mușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se programează pe funcția HIGH, se setează timpul de gătire de 3 ore și se pornește...
Se pun într-un castron încăpător carnea tocată, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Cu mâinile umezite se formează chiftelulțele, în mijlocul căreia se pune câte o bucată de...
Aripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță, se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker Crock Pot 4,7 l.
Într-un bol se amestecă ketchup-ul, uleiul, sosul de soia, apa, pudra de...
Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă.
Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat,...
Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , pentru cca. 2 ore, la programul HIGH.
Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă.
Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină.
Hreanul se...
Ceapa și ardeiul se curăță și se taie grosier.
Pastrama se prăjește înainte în tigaie sau la grătar. După ce e semi gătită/prăjită, se taie bucățele potrivite.
In vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital se pun legumele tăiate...
Cartofii se spală cu apă rece și se pun la gătit în aparatul slow cooker Crock-Pot, la programul HIGH cca. 2 ore, atenție fără apă. După ce se încheie timpul de fierbere, se scot cartofii din vas, se pun într-un vas cu apa rece, ptr cca. 5 minute, apoi se...
De această dată am testat aparatul slow cooker Crock-Pot pentru a fierbe fasolea, fără a mai fi nevoie să o pun peste noapte în apă rece,la umflat.:D
Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil curățătă de impurități, ciolanul...
Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)
Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit...
Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare
Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se...
Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie
Ceapa roșie se curăță, se taie rondele mari. Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din uleiul de măsline din conservă, oțetul balsamic și se amestecă ușor, până ce se...
Desert tort Sacher
Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir...
Tocanita de fazan cu urechi de lemn
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin. Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin,...
Supa de fazan cu taitei de casa
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin. Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin,...
Tocanita din organe de miel
Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare. După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de...
Varza rosie calita la slow cooker Crock-Pot
Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot . Se asezonează de piper, boia, chimen, foi de dafin boia și mărar uscat, se...
Fusilli Bolognese
Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano. Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai...
Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza
Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper,...
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. Cașcavalul și brânza se dau pe răzătoare sau...
Desert cornete cu crema de vanilie
Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau...
Desert Tiramisu cu fructe de padure
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge...
Desert cheesecake cu merisoare si alune
Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu...
Desert pere si mere posate in vin
Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește. Perele și merele se curăță de...
Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure
Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi....
Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval
Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute. Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale. Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii,...
Pizza Hawai, editia a II-a revizuita
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul a...
Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot
Varza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe. Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital, se adaugă șunculița și untura, se amestecă,...
Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot
În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul. Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină. În alt vas se amestecă făina, praful de copt,...
Prajitura cu mere la slow cooker Crock-Pot
Merele se curăță, se taie felii, se pun în vasul de ceramica al slow cookerului Crock-Pot împreună cu zahărul brun și scorțișoara, pentru 30 minute la programul LOW. Între timp ouăle se bat energic cu zahărul brun, zahărul vanilinat si un praf de sare. Se...
Dovleac umplut cu mozzarella si bacon la slow cooker Crock-Pot
Dovlecii se taie în două și se curăță de semințe și filamente, se scobesc apoi se sărează puțin pe interior. Cubulețele de bacon se rumenesc într-o tigaie, apoi se amestecă cu smântâna, mozzarella tăiată cuburi. Se asezonează de sare și piper, apoi se...
Muschiulet de porc cu castane de apa si rosii cherry la slow cooker Crock-Pot
Mușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se programează pe funcția HIGH, se setează timpul de gătire de 3 ore și se pornește...
Chiftele umplute cu mozarella la slow cooker Crock-Pot
Se pun într-un castron încăpător carnea tocată, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Cu mâinile umezite se formează chiftelulțele, în mijlocul căreia se pune câte o bucată de...
Aripioare de pui cu susan la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital
Aripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță, se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker Crock Pot 4,7 l. Într-un bol se amestecă ketchup-ul, uleiul, sosul de soia, apa, pudra de...
Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot
Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă. Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat,...
Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot
Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , pentru cca. 2 ore, la programul HIGH. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă. Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină. Hreanul se...
Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot
Ceapa și ardeiul se curăță și se taie grosier. Pastrama se prăjește înainte în tigaie sau la grătar. După ce e semi gătită/prăjită, se taie bucățele potrivite. In vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital se pun legumele tăiate...
Rakott krumply - cartofi in straturi la slow cooker Crock-Pot
Cartofii se spală cu apă rece și se pun la gătit în aparatul slow cooker Crock-Pot, la programul HIGH cca. 2 ore, atenție fără apă. După ce se încheie timpul de fierbere, se scot cartofii din vas, se pun într-un vas cu apa rece, ptr cca. 5 minute, apoi se...
Ciolan cu fasole la slow cooker Crock-Pot
De această dată am testat aparatul slow cooker Crock-Pot pentru a fierbe fasolea, fără a mai fi nevoie să o pun peste noapte în apă rece,la umflat.:D Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil curățătă de impurități, ciolanul...
Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie
Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;) Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit...