Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă laptele călduț, sarea și două linguri de făină. Se amestecă ușor și se lasă la dospit maiua cca. 15 minute, acoperită.
Între timp se topește untul și se amestecă cu cele două...
Ceapa se curăță, se taie Julien și se pune la gătit în vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , împreună cu uleiul de rapiță și sarea aromatizată, la programul HIGH, 30 de minute.
Între timp se curăță și taie felii ciupercile pleurotus și se...
Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.
Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.
Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii...
Se prepară un sos din busuioc, piper și sosul de soia, se trec ciocănelele prin acest sos și apoi se așează în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot și se adaugă berea și sosul rămas. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se pornește și se setează la...
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun în vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit lent și sănătos, slow cooker Crock-Pot .
Cele patru tipuri de brânză se mărunțesc, se adaugă peste spaghete, împreună cu...
Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.
În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.
Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă,...
Fasolea roșie se curăță, spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.
Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.
Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper,...
Vinetele se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă, pe un blat de lemn puțin înclinat, ca să se scurgă lichidul...
Gutuile se spală cu apă rece până la îndepărtarea pufului. Apoi se taie în sferturi, se curăță de cotoare și coajă, apoi se lasă în apă rece cu sare de lămâie. Gutuile curățate de coajă se toacă cubulețe mărunte, cam cât de mărimea unui...
Pastele umplute, adică tortellini se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cc. 7 minute la foc mediu, neacoperit.
Între timp se prepară sosul: Prosciutto sau baconul se taie cubulețe și se pune la rumenit în uleiul de măsline încins, cca. 5 minute...
Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii.
Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două.
Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi.
În borcanele curățate și sterilizate, se...
Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.
Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.
Se asezoneaza de sare dupa gustul...
Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă.
După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan...
Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele.
Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier.
Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan,...
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor.
Se...
Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari.
Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de...
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior.
Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in...
Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute.
Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles,...
Sturionul curățat se pune la gătit pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de sturion se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, lăsîndu-se la gătit încă 10 minute la 200 g.
Sturionul...
Cremwurst-ul se fierbe rapid în puțină apă clocotită.
Morcovul curățat se pune la fiert în apă clocotită cca. 10 minute la foc rapid.
Varza se taie fideluță.
Castravetele se se spală, apoi se curață de coajă cu cuțitul de citrice, obținându-se un...
Mărul se taie felii, partea cu coajă se modelează sub forma unei umbrele. Pe o farfurie albă se montează plating-ul ;) Pozele spun totul. Simplu, de efect și foarte savurat, chiar și de Zmeișorii mei ;)
P.S. Când eram mici, nu ne răsfățai în așa fel :D J)
Într-un pahar transparent se adaugă iaurtul combinat cu cerealele, se mai adaugă o lingură de cereale, 2-3 linguri de afine și atenție se servește imediat.
Spor și poftă bună!
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie...
Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se...
Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.
Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus,...
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa...
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
Între timp ciupercile curățate și feliate se călesc...
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după...
Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la...
Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs.
Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de...
Desert Kringel Estonian cu mac
Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă laptele călduț, sarea și două linguri de făină. Se amestecă ușor și se lasă la dospit maiua cca. 15 minute, acoperită. Între timp se topește untul și se amestecă cu cele două...
Ciuperci pleurotus la slow cooker Crock-Pot
Ceapa se curăță, se taie Julien și se pune la gătit în vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , împreună cu uleiul de rapiță și sarea aromatizată, la programul HIGH, 30 de minute. Între timp se curăță și taie felii ciupercile pleurotus și se...
Dorada cu lamaie la cuptor
Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile. Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază. Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii...
Ciocanele de pui cu legume chinezesti la slow cooker Crock-Pot
Se prepară un sos din busuioc, piper și sosul de soia, se trec ciocănelele prin acest sos și apoi se așează în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot și se adaugă berea și sosul rămas. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se pornește și se setează la...
Spaghete quatro fromagi la slow cooker Crock-Pot
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun în vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit lent și sănătos, slow cooker Crock-Pot . Cele patru tipuri de brânză se mărunțesc, se adaugă peste spaghete, împreună cu...
Struguri marinati
Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine. În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe. Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă,...
Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot
Fasolea roșie se curăță, spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece. Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute. Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper,...
Vinete evantai la slow cooker Crock- Pot
Vinetele se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă, pe un blat de lemn puțin înclinat, ca să se scurgă lichidul...
Dulceata de gutui la slow cooker Crock-Pot
Gutuile se spală cu apă rece până la îndepărtarea pufului. Apoi se taie în sferturi, se curăță de cotoare și coajă, apoi se lasă în apă rece cu sare de lămâie. Gutuile curățate de coajă se toacă cubulețe mărunte, cam cât de mărimea unui...
Tortellini cu prosciutto si sos alb
Pastele umplute, adică tortellini se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cc. 7 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se prepară sosul: Prosciutto sau baconul se taie cubulețe și se pune la rumenit în uleiul de măsline încins, cca. 5 minute...
Prune marinate
Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii. Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două. Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi. În borcanele curățate și sterilizate, se...
Sos tzatziki a la Panacris
Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline. Se asezoneaza de sare dupa gustul...
Vinete aperitiv
Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă. După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan...
One pot pasta cu legume, mezeluri si branza
Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele. Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier. Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan,...
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor. Se...
Desert prajitura turnata cu piersici
Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari. Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de...
Dulceata din ardei iuti
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in...
Desert Tiramisu cu zmeura
Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute. Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles,...
Sturion pe placa de sare
Sturionul curățat se pune la gătit pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de sturion se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, lăsîndu-se la gătit încă 10 minute la 200 g. Sturionul...
Mic dejun, Mic-ul print
Cremwurst-ul se fierbe rapid în puțină apă clocotită. Morcovul curățat se pune la fiert în apă clocotită cca. 10 minute la foc rapid. Varza se taie fideluță. Castravetele se se spală, apoi se curață de coajă cu cuțitul de citrice, obținându-se un...
Gustarea de la ora 10
Mărul se taie felii, partea cu coajă se modelează sub forma unei umbrele. Pe o farfurie albă se montează plating-ul ;) Pozele spun totul. Simplu, de efect și foarte savurat, chiar și de Zmeișorii mei ;) P.S. Când eram mici, nu ne răsfățai în așa fel :D J)
Iaurt, cereale si fructe
Într-un pahar transparent se adaugă iaurtul combinat cu cerealele, se mai adaugă o lingură de cereale, 2-3 linguri de afine și atenție se servește imediat. Spor și poftă bună!
Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie...
Rulada bicolora cu dulceata de visine
Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se...
Papanasi a la TataZmeu
Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus,...
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa...
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp ciupercile curățate și feliate se călesc...
Oua vopsite in vasul Zepter
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după...
Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta
Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la...
Flori de soc pane
Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de...