Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1580
PRIETENI373
Retete

Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

In Supe/Ciorbe la 23 Mar 2020

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim,...

Aperitiv foietaj cu cascaval, salam Victoria si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2020

Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită. Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...

Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

In Piine la 17 Mar 2020

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia...

Paine cu masline, busuioc si fistic

In Piine la 17 Mar 2020

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca...

Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat

In Prajituri la 17 Mar 2020

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată. Se toarnă aluatul obținut...

Tocanita cu carne de pui si porc

In Mancaruri cu carne la 17 Mar 2020

Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele. Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2020

Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită. După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...

Legume daneze cu spanac

In Mancaruri de legume la 8 Mar 2020

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;) Să revenim;) Legumele...

Paste cu de toate la cuptor

In Paste la 8 Mar 2020

Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii...

Salata Primavera cu pastrav afumat

In Salate la 8 Mar 2020

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea! Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...

Eintopf cu carne de vitel

In Supe/Ciorbe la 7 Mar 2020

Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele,  foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul. După ce a expirat...

Ceafa de porc la tava

In Porc la 7 Mar 2020

Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric. Amestecul de condimente se...

Desert tort de zapada, cu nuca si crema de cafea

In Torturi la 1 Mar 2020

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2020

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în  apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...

File de novac cu legume

In Peste la 25 Feb 2020

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz. Ardeiul kapia și ceapa verde, se...

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare. Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...

Desert placinta rulata cu fructe de padure

In Dulciuri la 24 Feb 2020

Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se...

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă...

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui...

Desert Tiramisu clasic

In Dulciuri la 21 Feb 2020

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă. Brânza mascarpone şi albuşurile...

Aperitiv ochelari cu mustar, sirop de rodie si cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2020

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D,  apoi se presară peste foaia unsă cu muștar și sos de rodie. Foaia se rulează simultan de la ambele capete ale foii...

Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce

In Mancaruri de post la 20 Feb 2020

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă. Cartofii după ce au...

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2020

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul ras, felii de brânză topită, frunzele de baby spanac. Foaia asezonată, se rulează...

Burger de casa

In Vita la 17 Feb 2020

Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră. Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai...

File de salau pane cu sos de capere

In Salau la 17 Feb 2020

Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut  și iar făină. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un...

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

In Pui la 16 Feb 2020

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10...

Lasagna

In Lasagna la 16 Feb 2020

Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se...

Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

In Torturi la 16 Feb 2020

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul împreună cu dulceața. Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul...

Flatbread cu branzeturi si rosii

In Pizza la 16 Feb 2020

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul...

Supa de pui cu galuste pufoase

In Supe la 16 Feb 2020

Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele curățate, lăsate întregi. Se închide ermetic oala minune și se lasă la fiert la foc...

Afisate 271 - 300 din 1580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]