Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim,...
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită.
Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...
Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.
În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia...
Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.
În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca...
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare.
Se adaugă, alternând, uleiul și laptele.
După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată.
Se toarnă aluatul obținut...
Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.
Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...
Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită.
După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...
Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;)
Să revenim;) Legumele...
Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește.
Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii...
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea!
Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...
Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe.
Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.
După ce a expirat...
Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul.
Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric.
Amestecul de condimente se...
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.
Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.
Ardeiul kapia și ceapa verde, se...
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare.
Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...
Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață.
Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se...
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă...
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui...
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.
Brânza mascarpone şi albuşurile...
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D, apoi se presară peste foaia unsă cu muștar și sos de rodie. Foaia se rulează simultan de la ambele capete ale foii...
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare.
Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă.
Cartofii după ce au...
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii.
Se presară cașcavalul ras, felii de brânză topită, frunzele de baby spanac.
Foaia asezonată, se rulează...
Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră.
Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai...
Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul.
Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar făină.
Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un...
Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă.
Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10...
Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se...
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.
Între timp se topește untul împreună cu dulceața.
Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.
Blatul...
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
După ce aluatul...
Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele curățate, lăsate întregi. Se închide ermetic oala minune și se lasă la fiert la foc...
Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita
Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim,...
Aperitiv foietaj cu cascaval, salam Victoria si ceapa verde
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită. Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...
Painici cu ciuperci si verdeturi uscate
Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia...
Paine cu masline, busuioc si fistic
Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca...
Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată. Se toarnă aluatul obținut...
Tocanita cu carne de pui si porc
Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele. Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se...
Desert mucenici muntenesti
Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită. După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...
Legume daneze cu spanac
Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;) Să revenim;) Legumele...
Paste cu de toate la cuptor
Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii...
Salata Primavera cu pastrav afumat
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea! Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură...
Eintopf cu carne de vitel
Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul. După ce a expirat...
Ceafa de porc la tava
Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric. Amestecul de condimente se...
Desert tort de zapada, cu nuca si crema de cafea
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...
Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
File de novac cu legume
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz. Ardeiul kapia și ceapa verde, se...
Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare. Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...
Desert placinta rulata cu fructe de padure
Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se...
Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă...
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui...
Desert Tiramisu clasic
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă. Brânza mascarpone şi albuşurile...
Aperitiv ochelari cu mustar, sirop de rodie si cașcaval
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D, apoi se presară peste foaia unsă cu muștar și sos de rodie. Foaia se rulează simultan de la ambele capete ale foii...
Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă. Cartofii după ce au...
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul ras, felii de brânză topită, frunzele de baby spanac. Foaia asezonată, se rulează...
Burger de casa
Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră. Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai...
File de salau pane cu sos de capere
Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar făină. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un...
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi
Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10...
Lasagna
Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se...
Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul împreună cu dulceața. Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul...
Flatbread cu branzeturi si rosii
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul...
Supa de pui cu galuste pufoase
Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele curățate, lăsate întregi. Se închide ermetic oala minune și se lasă la fiert la foc...