Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!) pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, iar în acest timp, mă ocup de zarzavaturi. Puiul...
Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos.
Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie.
Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de...
Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o oală cu ulei vegetal și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
Apoi se adaugă carnea de pui mărunțită, se completează cu apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert...
Aripile de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent, peste legumele feliate (ceapa, apio și ardeiul). Apoi se completezaă cu apă, cât să le acopere și se...
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute.
Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute.
Dacă aveți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii.
Între timp se pregătește...
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii dreptunghiulare, apoi pe diagonală, sub formă de patrulater :D
Se ung patrulaterele, cu sos de roșii, aromatizat cu busuioc, se presară oregano si așează câte un cârnat pe...
Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit.
Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se...
Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.
Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine...
Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră.
Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca, o să observați la un moment dat pe mâni sentimentul acela de dulce, lipicios, e un semn ca...
Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea.
Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!) se spală în multă apă rece pentru a se...
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu...
Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sare , piper , boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adaugă ouăle,...
Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se...
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul...
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul...
Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor.
Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător....
Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un...
Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaia specială pentru clătite, Mini Chefs de la...
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de...
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează, într-o formă de...
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează, într-o formă...
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca....
Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice.
Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate...
Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă bucățelele de bacon, cașcavalul răzuit și oul/ouăle. Se pun la copt în cuptorul preîncins cca....
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.
După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am...
Pieptul de pui și ciupercile, curățate, spălate și mărunțite se pun la fiert în cca. 4000 ml apă rece, neacoperit cca. 15 minute la foc mediu, se spumează la nevoie.
Legumele curățate, spălate și tocate grosier (ceapa, ardeiul, morcovii) se pun la călit cca. 5 minute,...
Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece.
Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele,...
Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Peste cubulețele de cartofi se adaugă,...
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider.
Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea.
Se...
Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.
Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful...
Rasol de pui cu galuste imperiale
Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!) pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, iar în acest timp, mă ocup de zarzavaturi. Puiul...
Desert prajitura cu caise si zmeura
Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de...
Ciorba dulce de pui cu legume de vara
Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o oală cu ulei vegetal și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă carnea de pui mărunțită, se completează cu apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert...
Aripi de curcan cu verdeturi, gatite lent
Aripile de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent, peste legumele feliate (ceapa, apio și ardeiul). Apoi se completezaă cu apă, cât să le acopere și se...
Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute. Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute. Dacă aveți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii. Între timp se pregătește...
Aperitiv cornulete cu carnati de bere
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii dreptunghiulare, apoi pe diagonală, sub formă de patrulater :D Se ung patrulaterele, cu sos de roșii, aromatizat cu busuioc, se presară oregano si așează câte un cârnat pe...
Tarta cu pleurotus si legume
Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit. Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se...
Pate din alune/nuci caju si ciuperci
Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine...
Dulceata din petale de bujori
Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca, o să observați la un moment dat pe mâni sentimentul acela de dulce, lipicios, e un semn ca...
Dulceata din petale de trandafiri
Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea. Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!) se spală în multă apă rece pentru a se...
Chifle cu usturoi si verdeturi
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu...
Aperitiv oua scotiene
Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sare , piper , boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adaugă ouăle,...
Friptura de miel
Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se...
Paine dulce cu stafide
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul...
Desert colac cu mac
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul...
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume
Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător....
Desert tort Ecler cu crema caramel
Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un...
Aperitiv clatite cu porumb, rosii, avocado si crema de branza
Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaia specială pentru clătite, Mini Chefs de la...
Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de...
Desert cheescake cu Oreo
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează, într-o formă de...
Desert cheesecake cu Pomelo
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează, într-o formă...
Chefal pe pat de lamaie
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca....
Aperitiv bulete din branza
Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate...
Aperitiv cosulete mic dejun, satios
Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă bucățelele de bacon, cașcavalul răzuit și oul/ouăle. Se pun la copt în cuptorul preîncins cca....
Coaste gatite lent in bere
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am...
Ciorba de ciuperci cu carne de pui
Pieptul de pui și ciupercile, curățate, spălate și mărunțite se pun la fiert în cca. 4000 ml apă rece, neacoperit cca. 15 minute la foc mediu, se spumează la nevoie. Legumele curățate, spălate și tocate grosier (ceapa, ardeiul, morcovii) se pun la călit cca. 5 minute,...
Pilaf cu praz si masline
Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele,...
Salata de cartofi violet
Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Peste cubulețele de cartofi se adaugă,...
Desert placinta simpla cu mere
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea. Se...
Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure
Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful...