Nohhh, o pâine dulce și aromată ce se poate savura alătuiri de o cană de ceai, lapte sau de ce nu lângă un pahar cu vin ;) "Bunatati de Paste" ne provoacă să preparam delicii culinare! ;) Sărbători cu bine! ;) P.S. Poze intermediare, n-am din nou :D, cum spuneam am gătit în deplasare, și mi-am uitat sculele din dotare acasă :D dar, cred că voi mă credeți pe cuvânt, că n-am plagiat rețeta asta ;)
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva ;)
După cele 30 de minute de frământat, se adaugă stafidele înmuiate, sau hai să fiu mai “profi” :d, hidratate în rom, sau 1 fiolă de esență de rom și o cănuță de apă ;), cca. 15 minute.
După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se pune în forma de silicon specială ;)
Gălbenușul de ou se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se unge pâinea dulce pe toată suprafața.
Se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la 180 grade C.
Spor și poftă bună! ;)