Carnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.
Pe un blat de lucru, se așază feliile de bacon, pentru dimensiunea tăvii, se pune un strat consistent din amestecul de...
Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.
Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit....
Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute.
Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas încăpător, se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper,...
Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute.
Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de...
Cartofii se spală și se pun la fiert, în apa sărată, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. După ce s-au fiert, se strecoară și se lasă la răcit.
Ouăle se pun la fiert, în apă rece, după ce a clocotit apa, se lasă la fiert cca. 5 minute ca să fie gălbenusul tare....
Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte.
Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc...
Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic.
Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....
Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic.
Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți,...
Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic.
O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară.
Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi...
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas...
Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc.
Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se...
Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute.
Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan ;) Nu-i rea...
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se presară arahidele măcinate, făina...
Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful...
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se presară arahidele măcinate, făina...
Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...
Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare,...
Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și pudra de cacao, se adaugă în amestecul de...
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare se pun semințele de rodii,...
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare, se pun semințele de rodii, cubulețete...
Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.
Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.
Se iau bucăți de...
Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna, pâna se...
Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.
Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin....
Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează.
Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă, apoi se lasă la rece cca....
Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60 min la foc mic. Spre finalul fierberii, se...
Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos...
Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.
Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier.
Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.
Spre finalul...
Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți.
În...
Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic.
Între timp, se ung câte trei foi...
Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia principală se adaugă ceapa curățată și tăiată julien, ciupercile spălate și...
Aperitiv rulada din carne tocata
Carnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Pe un blat de lucru, se așază feliile de bacon, pentru dimensiunea tăvii, se pune un strat consistent din amestecul de...
Foietaj cu mere
Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute. Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit....
Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza
Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas încăpător, se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper,...
Cornulete din iaurt cu umplutura de mac
Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute. Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de...
Salata de cartofi
Cartofii se spală și se pun la fiert, în apa sărată, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. După ce s-au fiert, se strecoară și se lasă la răcit. Ouăle se pun la fiert, în apă rece, după ce a clocotit apa, se lasă la fiert cca. 5 minute ca să fie gălbenusul tare....
Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca
Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte. Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc...
Desert guguluf cu mere
Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....
Chec fara coacere
Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți,...
Tort rapid cu fructe
Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic. O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară. Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi...
Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas...
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se...
Mix de salata cu avocado, oua de prepelita si icre rosii
Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute. Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan ;) Nu-i rea...
Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...
Banana bread cu arahide - chec cu banane si arahide
Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful...
Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...
Cozonac unguresc cu nuca si merisoare
Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...
Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe
Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare,...
Rulada cu ciocolata si banane
Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și pudra de cacao, se adaugă în amestecul de...
Salata cu clemetine, rodii, avocado, zmeura si ciocolata
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare se pun semințele de rodii,...
Salata cu clementine, rodii, avocado și branza
Se începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de lămâie, apoi se taie pătrățele. Într-un vas mai mare, se pun semințele de rodii, cubulețete...
Bile cu visine
Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare. Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen. Se iau bucăți de...
Saleuri cu untura și smantana
Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna, pâna se...
Islere cu crema de nuca
Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin....
Friptura din carne de strut
Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează. Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă, apoi se lasă la rece cca....
Supa din carne de strut
Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60 min la foc mic. Spre finalul fierberii, se...
Foietaj cu nuca si pasta de macese
Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos...
Mancare de ciuperci pleurotus cu praz
Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic. Spre finalul...
Colac cu carne si branza
Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți. În...
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Între timp, se ung câte trei foi...
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci
Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia principală se adaugă ceapa curățată și tăiată julien, ciupercile spălate și...