Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1580
PRIETENI391
Retete

Fursecuri cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 20 Noi 2016

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.  Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut...

Fursecuri cu pasta de macese

In Dulciuri la 20 Noi 2016

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se...

Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

In Dulciuri la 16 Noi 2016

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D...

Vrabioara de manzat cu gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 16 Noi 2016

Carnea de mânzat se așaază în vasul aparatului minunat slow cooker Crock-Pot 4,7 L , se adaugă gutuile curățate și ”pătrățite”, adică tăiate în patru, se pornește aparatul de gătit slow cooker, la programul High, ptr 4 ore. Spre finalul gătirii, se...

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2016

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min la foc mic, neacoperit. În compoziția călită se adaugă ouăle, făina și...

Supa crema din zarzavaturi

In Supe la 16 Noi 2016

Zarzavaturile se curăță, apoi se taie grosier și se pun la fiert în  cca. 2000 ml apă rece, cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se asezonează de sare și piper, se adaugă uleiul și se mixează, până se obține o cremă omogenă. Supa...

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

In Supe/Ciorbe la 16 Noi 2016

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se adaugă bucățelele de carne, se completează cu cca. 3000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 35 de...

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

In Dulciuri la 25 Oct 2016

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când...

Gutui murate

In Muraturi la 22 Oct 2016

Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit. A doua zi se scurg de saramură, se așează...

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

In Porc la 27 Sep 2016

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul START, se lasă la călit cca. 5 minute, cu puțin ulei de măsline, apoi se...

Musaca din varza creata

In Mancaruri cu carne la 23 Sep 2016

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în amestecul de ceapă și ardei și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu....

Guvizi prajiti

In Peste la 20 Sep 2016

Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet absorbant. Se servesc ca...

Mini tarte cu chisalita din prune

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Foietajul dezghețat se porționează, apoi  se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade. Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune...

Prajitura Madagascar

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Un desert rapid și ciocolatos. Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece,...

Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute. Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce...

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

In Fructe de mare la 27 Iul 2016

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și ardeii kapia, se adaugă cca. 300 ml apă rece și se lasă la fiert, la foc mediu, neacoperit cca. 15...

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

In Paste la 26 Iul 2016

Am plecat de la metoda, #Onepot pasta, adică toate ingredientele într-o tigaie înaltă, puse împreună și deodată la fiert și anume, pastele, roșiile uscate, cât de cât, scurse de ulei,  ardeii copți mărunțiți, ceapa și usturoiul tocate mărunt,...

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

In Piine la 25 Iul 2016

Pentru blat mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca...

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2016

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D ) Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se...

Coaste de miel cu legume la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 20 Iul 2016

Legumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-un vas ceramic, intercalându-se cu legumele. Se stropesc cu ulei de măsline, se adaugă mirodeniile și se dau la gătit la foc mic,...

Chec bicolor

In Dulciuri la 10 Iul 2016

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)...

Ficat de vitel cu ceapa

In Vita la 8 Iul 2016

Ficatul se curăță, se spală și se  taie felii  potrivite. Se topește untul într-o  tigaie , se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa se curăță, apoi...

Fresh din piersici, mango, banane si ananas

In Love Smoothies la 8 Iul 2016

Fructele se spală, se curăță de coajă, se mărunțesc, apoi se pun în blender împreună cu apa. Se mixează până ce se obține o pastă fină, în două, chiar trei ”runde”. Nectarul obținut se pune într-o carafă de sticlă de cca. 1000 ml și se...

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

In Pui la 7 Iul 2016

Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de  mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se asezonează de sare și piper. Într-un vas termorezistent, se toarnă smântâna,...

Cosulete cu cirese și crema de branza

In Dulciuri la 4 Iul 2016

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri, apoi se așează în forme de brioșe. Se păstrează cca. 6 dreptunghiuri pentru a se putea obține...

Prajitura cu capsuni si ciocolata

In Prajituri la 2 Iul 2016

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...

Legume de vara coapte

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2016

Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele. Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se...

Salata de capsuni, creveti si sparanghel

In Fructe de mare la 1 Iun 2016

Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.  După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit. În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o...

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

In Mezel de casa la 1 Iun 2016

Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține o pastă omogenă. Pe o folie alimentară se așează felii de bacon, apoi se adaugă amestecul de...

Sirop din flori de iasomie

In Sirop / Compot la 1 Iun 2016

Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se...

Afisate 511 - 540 din 1580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]