Prepelite cu ciuperci de padure

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 7835 vizualizari

 

Va prezint acest platou care se incadreaza foarte bine la felul principal , este usor de realizat si de efect. Am ales de aceasta data sa combin prepelitele care sunt ele insele aromate si fragede cu ciupercile de padure care au de asemenea o textura placuta si o aroma aparte : rezultatul excelent

 

INGREDIENTE

Pentru 2 portii aveti nevoie de

  • 2 prepelite
  • o lingura de ulei de masline ( dupa cum vedeti sunt zgarcita cu grasimile ) ,
  • 400 grame de amestec de ciuperci de padure ( congelate am folosit eu ),
  • un morcov,
  • 50 ml apa,
  • 100 ml vin alb,
  • sare, piper,
  • boia,
  • patrunjel verde la final.  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ciuperci de padure:

  Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Am adaugat apoi ciupercile , apa si vinul .

   Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc foarte mic, intorcand prepelitele din cand in cand . Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat rondele si lasam sa mijoteje incet in continuare inca 20-30 de minute.

 Daca este cazul mai adaugam cate putina apa  pana  cand sunt bine patrunse si prepelite si ciupercile au textura dorita. La final lasam sa scada apa , sosul va avea o textura bine inchegata de la ciuperci. Se servesc calde cu patrunjel proaspat taiat mai grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Sylvia 1

24.02.2011, 19:45

Scuze, nu am fost atenta, in Italia ar trebui sa gasesti prepelite la magazinele mari gen Cora habar nu am cum se numesc , eu in talia nu am fost decat in vacante in statiuni mici si nu am dat peste asa ceva. Sau merita intrebat la un magazin de carne, eu asa as face , pupici.

Sylvia 1

24.02.2011, 19:55

Stefania eu locuiesc in Franta dar informatia ta ar fi foarte binevenita. Daca vrei intra pe pagina mea de facebook http://www.facebook.com/bucataria.sylviei#!/bucataria.sylviei si scrie despre asta, in ce oras esti si unde ai putea face livrari?

adry88 1

23.05.2011, 21:27

ce interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci