Bame pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 2 Mar 2010 | 21639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa
  • 5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame pentru iarna:

Curata bamele de cotoare si spala-le.In  3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa  sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat.

Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe.

Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace.

Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apa calduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acopera borcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul, acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet, pana a2a zi.

Pune borcanele, curatate bine, pe rafturi in camara si savureaza-le iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.03.2010, 16:59

Eu pun in fiecare an. Ne plac foarte mult bamele.

silvi0ara 1

02.03.2010, 20:22

Oana 1

06.03.2010, 18:10

N-am mai mancat bame...de cand eram mica....in vara asta o sa iau neaparat Arata super borcanele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii