Prajitura cu suc de rosii
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreparam foile astfel: Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Pateu de linte
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLintea am pus-o de seara la hidratat. Am aruncat apa ramasa, am clatit lintea cu apa rece si am pus-o la fiert 5 minute la foc potrivit. Dupa ce a fiert, am scurs apa de pe ea si am lasat-o...Citeste continuarea
Penne cu pesto alla genovese si nu...
Postat de: Bucatardinpasiune in PenneFierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj. Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute....Citeste continuarea
Papricas de cartofi cu spate de pui
Postat de: babi5 in PuiPrima data am curatat spatele de pui si l-am spalat bine lasindu-l un picut in apa ca sa iasa singele. Apoi am curatat ceapa si ardeiul, le-am spalat si pe urma le-am tocat marunt, le-am pus...Citeste continuarea
Paste cu ardei si rosii
Postat de: Elena_Daria in PastePunem apa la fiert cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Cand apa incepe sa fiarba, punem pastele si le lasam 8-10 minute, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Spalam legume....Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie
Postat de: cris2711 in PrajituriCuptorul se incalzeste la 180°. Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm. Se unge bine cu unt pe dosul tavii. Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru...Citeste continuarea
Prajitura cu dude si zmeura
Postat de: comanligia in PrajituriSe separa ouale, albusul se bate tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul. Se bat iar la final se pun faina, praful de copt si cacaoa.Compozitia trebuie sa fie mai grosuta ptr ca atunci...Citeste continuarea
Porumb copt la gratar
Postat de: COSTEO in Mancaruri de legumePorumbul cel mai bun pentru al pune pe gratar sau in jar este cel in lapte.Inlaturam panusele,si se pune in jar sau la gratar ,folosind,lemn si carbuni.Se intorc pe toate partile pentru a se face...Citeste continuarea
Paine cu tarate umpluta cu masline
Postat de: ianculubita in PiineInmuiem drojdia intr-un castronel cu apa calduta,rasturnam in vasul cu faina si tarate amestecata,adaugam sarea,cate putin apa calda,amestecam cu mana iar cand aluatul a devenit lipicios,turnam...Citeste continuarea
Paine cu lapte
Postat de: ianculubita in PiinePunem in cuva masinii ingredientele lichide lapte, apoi untul taiat cubulete, sare, zahar, faina si drojdia. Programam masina la treapta 1 iar dupa 1 si 1/2 ora scoatem painica rumena si frumoasa. Citeste continuarea
Piept de pui cu miere si mustar
Postat de: xana in PuiPieptul de pui se inteapa cu un cutit sau cu o scobitoare si i se adauga toate celelalte ingrediente. Rozmarin, cimbru si ghimbir puneti dupa gust. Il lasam cel putin 20 de minute sa prinda gust....Citeste continuarea
Pui cu vin la cuptor si cartofi...
Postat de: COSTEO in PuiPuiul se curata bine,se pune la bait.Baitul se prepara din bere,usturoi pisat,cimbru,sare,piper,condimente granulate,rozmarin. Lasam puiul intreg in bait 20 ore la rece.Dupa ce a stat 20 ore la...Citeste continuarea
Pulpe de pui in crusta de mustar
Postat de: Elena_Daria in PuiCuratam si spalam bine pulpele. Intr-un bol punem usturoiul pisat, un varf lingurita sare si amestecam bine. Adaugam apoi mustarul, uleiul de masline si omogenizam. Condimentam pulpele cu...Citeste continuarea
Prajitura Albinuta
Postat de: iri_love in PrajituriPentru inceput vom prepara foile astfel. Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul. Compozitia obtinuta o vom pune...Citeste continuarea
Pandispan cu pere si scortisoara
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina...Citeste continuarea
Prajitura Baragan
Postat de: babi5 in PrajituriSe pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se framinta...Citeste continuarea
Placinta de toamna
Postat de: Bianca20 in PrajituriBlat: Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe...Citeste continuarea
Prăjitură cu zmeură, vișine și...
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul, făina, praful de copt și laptele. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă praful de cacao și se amestecă ușor...Citeste continuarea
Pandispan cu cacao - Reteta de baza
Postat de: andaoana in TorturiCum se prepara Pandispan cu cacao - Reteta de baza Pornim cuptorul la 180 grade C si pregatim tava . Separam albusul de galbenus. Albusurille le batem spuma tare cu sarea si zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Pui cu mere si ciuperci
Postat de: papabundetot in PuiPulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,nucsoara,curry si ardei iute.Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat bucati mici neuniforme,apoi le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline...Citeste continuarea
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400
Postat de: Corina33 in PizzaSe presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale...Citeste continuarea
Pasta de branza cu ardei
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriNici nu am ce sa scriu la modul de preparare. Decat ca toate ingredientele se pun in robot si se mixeaza pana devin o pasta tartinabila..... Delicioasa, pofta buna!! Citeste continuarea
Pesto alla genovese
Postat de: Elena_Daria in SosuriIn vasul de la blender punem alunele si le maruntim. Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine. Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos. Sosul...Citeste continuarea
Perișoare în sos de dovlecel și...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePentru perișoare: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu strat de ceramică, cu puțin ulei de...Citeste continuarea
Pui cu fasole proaspătă în vas...
Postat de: panacris in PuiLegumele se curăță, apoi se taie mărunt. Ceapa, morcovul și gulia, mărunțite, se pun la călit în puțin ulei în vasul Zepter, rece, acoperit cca. 5 minute. Între timp...Citeste continuarea
Placintele din piure de cartofi
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol incapator se amesteca piureul cu ouale, laptele si faina pana la omogenizare. Se condimenteaza cu sare, piper,usturoi si chilli. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se ia cate o...Citeste continuarea
Pui Valdostana
Postat de: Criss in PuiPieptul de pui se taie in doua pe mijloc, apoi din fiecare lob se taie trei felii. In final vom avea 6 felii de piept de pui, pe care le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Carnea se sareaza,...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de sare cu...
Postat de: andaoana in PuiPulpe pe sare Spalam pulpele si le uscam cu servetele . Acoperim fundul unei tavi cu sare ( de mare , mai grunjoasa daca gasiti ) . Asezam pulpele uscate si punem la cuptor tava...Citeste continuarea
Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriZaharul , cacaoa si apa se amesteca pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand...Citeste continuarea
Prajitura cu suc de rosii, crema de...
Postat de: merisor67 in PrajituriCum se prepara Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post Blat : am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea...Citeste continuarea
Pui cu sos de roșii
Postat de: Kamelia92 in PuiPunem in tigaie untul si uleiul la foc mediu pana untul se topeste si cele 2 se omogenizeaza. Ceapa tăiata marunt se caleste 3-4 minute. Adaugam tocatura si amestecam pana aceasta nu capătă o...Citeste continuarea
Placinte cu cartofi sau varza
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriAluat: cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam. Lasam 10 minute sa creasca...Citeste continuarea
Placinta cu prune si smantana
Postat de: Zamfira in PrajituriSpalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii. Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se...Citeste continuarea
Pizza de casa foarte picanta
Postat de: FlaviaD in PizzaMai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da...Citeste continuarea
Placinta cu branza si marar
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se amesteca cu sare dupa gust, 3 oua si mararul verde tocat marunt. La final punem si lingura de smantana. Se amesteca bine si se lasa la rece pentru 30 minute....Citeste continuarea
Pastai congelate pentru iarna
Postat de: adelina_ktza in ConserveSe curata de capete pastile,apoi se spala bine,se lasa sa se scurga si sa se usuce putin,apoi se pun in pungi si drept la congelator! A doua zi se iau pungile si se bat ca sa se desprinda...Citeste continuarea
Pui la cuptor
Postat de: AlexandraOrdean in PuiSe spala bine puiul si se curata de impuritati. Intr-un bol se amesteca toate condimentele cu 4-5 linguri de ulei de masline. Usturoiul se curata si se taie fasii medii. Se freaca bine...Citeste continuarea
Prajitura A Femme (a la Gaby)
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un bol am batut albusurile spuma, apoi le-am lasat deoparte. In alt bol amestec galbenusurile cu sare, zahar pana devine omogen, am adaugat apa, uleiul si am amestecat bine. Faina am...Citeste continuarea
Prajitura Amandina
Postat de: iri_love in PrajituriPentru blat: separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare. Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand...Citeste continuarea
Prăjitură cu ciocolata,piure de...
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi blatul . Ciocolata rupta bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao. Dupa ce s-a topit ,am adaugat cele 3 linguri de...Citeste continuarea
Piept de curcan cu fussili
Postat de: mamaieelena in CurcanPieptul de curcan se spala bine si se portioneaza in cuburi mici.Se pune tigaia la incins se adauga apoi uleiul iar pieptul de curcan se pune cand uleiul este bine incins,se amesteca bine pe toate...Citeste continuarea
Pasta de naut
Postat de: nilgun in SalateNautul se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe aproximativ 1 ora, 1 ora jumate. Se scurge zeama, dar se pastreaza. Se pun boabele de naut in blender, impreuna cu sare, piper,...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Postat de: cris2711 in PuiSe condimenteaza pulpele cu condimente. Cuptorul se preincalzeste la 200°. Se pun pulpele de pui intr-o forma termorezistenta la cuptor. Se adauga legumele taiate,dupa...Citeste continuarea
Paine de casa cu seminte
Postat de: larisa_22 in PiineSe amesteca faina cu drojdia, ouale si apa! Dupa se se omogenizeaza aluatul adaugam treptat uleiul. Lasam sa creasca pana se dubleaza compozitia, apoi punem in vasul yena hartie de copt si...Citeste continuarea
Placinta dobrogeana
Postat de: gaby_d in DulciuriAmesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric) in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu...Citeste continuarea
Papricas de iepure
Postat de: allinutza_bl in Mancaruri cu carneCuratati si tocati ceapa iar apoi puneti-o la calit in ulei cu un praf de sare, la foc mic, pana devine sticloasa. Adaugati carnea de iepure si rumeniti-o pe toate partile. Cand carnea...Citeste continuarea
Prajitura cu biscuiti si crema de...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra, laptele si incepem sa mixam pana se intareste. Crema o impatim in trei parti egale. Tapetam o tava de chec cu folie transparenta....Citeste continuarea
Pulpe de curcan prajite
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPulpele se cresteaza si se condimenteaza. Intr-o tigaie punem ulei si punem pulpele la prajit.Se acopera cu un capac pentru a nu stropii cu ulei si se intorc pe o parte si pe cealalta....Citeste continuarea
Prajitura Valurile Dunarii
Postat de: comanligia in DulciuriBlatul: se mixeaza untul cu zaharul,apoi adaugam cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.Se pune apoi esenta de vanilie,faina , praful de copt si laptele.Se ia jumatate din compozitie...Citeste continuarea
Pizza cu piept de pui
Postat de: Elena_Daria in PizzaAluat: Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Lasam 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas...Citeste continuarea