Prajitura cremoasa

de gaby_gabytza in Prajituri, 24 Aug 2013 | 5773 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • 2l unt
  • 100 g zahar
  • 650 g faina

crema

  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 1\2 plic budinca de vanilie
  • 5 oua
  • 2 linguri capuccino
  • ornat
  • alune
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul.Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi.Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt.Dam aluatul la frigider minim 30 min.Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavi de aragaz .

Punem 800 ml lapte la fiert.Restul de lapte il dizolvam in budinca de vanlie.Separat mixam ouale impreuna cu zaharul si il rasturnam peste compozitia de budinca.Mixam bine toate impreuna si il rasturnam peste laptele fiert.Lasam pe foc pana se formeaza o crema pufoasa.

Impartim crema in doua iar intr-una adaugam lingurile de capuccino.

Asezam pe o tava o foaie, o insiropam deasupra cu putin compot de zarzari si adaugam crema de vanilie.Si iarasi foaie -crema capucino-foaie-crema vanilie-foaie si la final adaugam crema de capuccino.

Dupa ce am terminat ornam cu putina ciocolata razuita peste toata suprafata si deasupra cateva alune

Dam la frigider minim 2 ore

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Lau 1

24.08.2013, 22:07

bunnn

alilianaa 1

24.08.2013, 22:31

ce bine arata!

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa