Paine pufoasa cu ulei de masline
Postat de: bahna_violeta in PiineInmuiem drojdia in apa calduta, punem amestecul peste faina, punem sarea uleiul si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului. Lasam la dospit aproximativ o ora. Dupa ce a...Citeste continuarea
Painici cu ciocolata
Postat de: eduard_09 in DulciuriCernem faina intr-un bol mai mare, adaugam sare, zahar, coaja de la 1 lamaie. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia, sana si amestecam cu o lingura. Adaugam untul topit si racit si incepem sa...Citeste continuarea
Paine impletita cu branza, gogosar...
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriAluatul il puteti face manual sau la masina de paine. Eu am ales sa-l fac manual ca sa ajustez compozitia dupa cum 'simt' eu ca e bine. Voi sa-l faceti cum va este mai comod si mai la indemana;)...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si zmeura
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru blat, se pune o foaie pergament la baza formei si se aseaza cat puteti de uniform. Pentru ca am preferat sa las biscuitii in bucati mai mari si nu fin...Citeste continuarea
Paine alba de casa
Postat de: RuxyRux in PiineSe cerne faina, se face in mijloc o gropita unde vom pune drojdia lichefiata in prealabil cu 10m ml apa( din total) si o lingura de zahar brun. Pe margine se pune sarea si ouale Se adauga...Citeste continuarea
Pulpe de pui ca la soare rumenite-n...
Postat de: mosuletulene in Puisimplu e de preparat delicios e de papat si de ai si un vin bun ia si pregateste-acum ori intri la tine-n curte si lasi gaini fara pulpe ...Citeste continuarea
Paste cu pui si broccoli
Postat de: LadyCrs in PuiAm fiert pulpele, broccoli si pastele in apa clocotia cu sare si ulei ( fiecare in vasul prorpiu). Pentru sos am pus apa si bulionul impreuna cu condimentele la fiert si l-am lasat pana a dat 2-3...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si bezea
Postat de: miremirc in PrajituriCuratam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa...Citeste continuarea
Prajitura cu branzica si struguri
Postat de: rhapsody in PrajituriPentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan. Puneti compozitia...Citeste continuarea
Pilaf
Postat de: Zamfira in PuiSpalam si portionam carnea de pui. Calim carnea impreuna cu ceapa si ardeii taiati marunt, adaugam 2-3 lingurite boia dulce. Adaugam rosiile feliate si completam cu putina apa (ardeii vor lasa...Citeste continuarea
Piscotel cu fantezie
Postat de: merion35 in TorturiPunem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul se adauga la branza impreuna cu esentele, coaja de lamaie si 2 linguri de zahar si se...Citeste continuarea
Piscotele de casa-babapiskota.
Postat de: merion35 in PrajituriSe prepara exact ca un pandispan! Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: RoXx in PiineIntr-un castron framantam faina cu drojdia uscata, sarea, zaharul si apa calduta. Se lasa la dospit cam o ora si jumatate, dupa care se mai framanta un pic, se modeleaza (daca vrei un model anume...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos
Postat de: RoXx in PrajituriPregatire foi : Se amesteca toate ingredientele.Aluatul format se imparte in 2 ( pentru 2 foi). Pregatire crema de galbenusuri : Din lapte,faina si galbenusuri se face o...Citeste continuarea
Prajitura "ciufulita" cu iaurt
Postat de: diana_k in PrajituriPentru sirop caramelizam zaharul si il stingem cu apa. Compozitia de iaurt se face simplu prin amestecarea iaurtului cu oule si aromele preferate, eu am pus din fiecare cate putin. Numaram...Citeste continuarea
pulpe de pui marinate la cupor
Postat de: eduard_09 in PuiCarnea o spalam bine,o stergem cu un prosop de bucatarie, Amestecam busuiocul,oregano,rozmarin,usturoiul pisat,foile de dafin rupte bucati, Mustarul il amestecam prima data cu uleiul(ca la...Citeste continuarea
Pui cu cartofi si conopida in vas...
Postat de: pupiriku in PuiIn primul rand trebuie sa punem apa in vasul roman pentru hidratarea obligatorie. Dupa ce vasul a stat la relaxare timp de 20 de minute, incepem sa asezam un pat format din cubulete de...Citeste continuarea
Prajitura cu nuci si aroma de...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriSeparam albusuri de galbenusuri. Pentru foi: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine. Dupa ce am terminat cu zaharul,...Citeste continuarea
Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)
Postat de: merion35 in PiineSe pun in galetica 450 ml apa calduta, 6 linguri ulei ,2 lingurite sare ,150 gr faina de cozonac(000), 650 gr faina simpla(480 sau 650), 2 linguri de fulgi de cartofi, 2 lingurite de zahar si 40...Citeste continuarea
Paine a la Suby (in aparat de copt...
Postat de: merion35 in PiinePunem in galetica 340ml apa calduta,4.5 linguri ulei,1.5 lingurite sare,150gr faina cozonac(000),450gr faina simpla(650),1.5 lingurite zahar, 30 gr drojdie proaspata si 2 linguri de fulgi de...Citeste continuarea
Prajitura cu rahat si ciocolata
Postat de: panacris in PrajituriOuale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga uleiul, laptele amestecandu-se usor pana se incorporeaza totul. Faina se cerne impreuna cu...Citeste continuarea
Pui cu legume
Postat de: elucubratiiculinare in PuiPuiul se taie pe spate cu o foarfecă de bucătărie. Se spală bine și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-o tavă aranjăm puiul pe mijloc. Spălăm legumele, le...Citeste continuarea
Prajitura cu gutui si alune
Postat de: Giorgia_gio in PrajituriFaina o amestecam bine cu praful de copt, alunele si sarea. Ouale le mixam cu zaharul, adugam uleiul si amestecam usor, apoi adaugam si esenta de rom. Amestecam usor, apoi adaugam gutuile taiate...Citeste continuarea
Piept de pui pane umplut cu cascaval
Postat de: deyutzky in PuiPieptul de pui se spala bine, se taie felii subtiri, se bate si se condimenteaza cu piper si sare. Ouale se bat cu un praf de sare, cascavalul se taie fasii. Punem uleiul la incins...Citeste continuarea
Panna Cotta traditionala
Postat de: CramaHaiducilor in DulciuriGelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele...Citeste continuarea
Prajitura zebrata
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul putin cate putin. Se adauga iaurtul si sucul de lamaie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare....Citeste continuarea
Pizza cu peste
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se lasa la dezghetat. Tonul se scurge de ulei si zeama si se amesteca. Sprotul se scurge de ulei si se taie bucati. Ardeii si ceapa se taie rondele subtiri. Maslinele se taie...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de cascaval...
Postat de: corina241 in PuiTaiem pieptul in fileuri potrivite,cam in 4-5 parti. Ungem tava de yena cu unt sau tapetam cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol smanatana cu usturoiul pisat,sarea si piperul. Tavalim...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu crema de...
Postat de: deyutzky in PrajituriFoi: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer. Albusurile se bat spuma cu sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: privatelaura in PizzaIntr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Va asigur ca iese un blat...Citeste continuarea
Pasta de zahar
Postat de: privatelaura in TorturiIntr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc. Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5...Citeste continuarea
Prepelite cu ciuperci, capere si...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePrepelitele se curata, se presara cu mirodenii, apoi se prajesc rapid in ulei, intr/un tuci pe toate partile. Prepelitele rumenite, se transfera in alt vas, se adauga vinul, apa, morcovii...Citeste continuarea
Pasta/gem de macese sau...
Postat de: panacris in Dulceata / GemDe regula se iau macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email,...Citeste continuarea
PaniPuri
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriAluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit"....Citeste continuarea
Piept de porc umplut cu carnati
Postat de: adela1981 in PorcPieptul de porc se bate putin , sau sa fie felii mai subtiri. Se condimenteaza cu sare, piper negru, boia de ardei iute, cimbru si maghiran. Se aseaza cate un carnacior pe fiecare felie si se...Citeste continuarea
Prajitura Tigru
Postat de: adela1981 in PrajituriIn primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri...Citeste continuarea
Pasta de gogosar cu verdeata
Postat de: adela1981 in ConserveGogosarii i-am spalat si curatat de cotare si seminte. Am dat prin masina de tocat, verdeturile se toaca marunt. Am pus la fiert cca o ora pana ce a scazut zeama. Am adaugat cca o lingura rasa cu...Citeste continuarea
Prajitura cu prune
Postat de: MotanLaOale in PrajituriPrunele se spala, se desfac in doua jumatati, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se smesteca pana...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: alexa_elena in PrajituriPt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce şi pere
Postat de: kukibella in Prajiturialuat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul; se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie. umplutura:...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu carne de porc
Postat de: adela1981 in PorcLegumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare. Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu alune si crema de gris
Postat de: adela1981 in PrajituriPentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa. Se acopera cu o...Citeste continuarea
Piept de pui la gratar
Postat de: adela1981 in PuiPieptul de pui se taie in felii cat mai subtiri . Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei iute si se stropesc cu cativa stropi de ulei de masline. Se dau o ora la rece. Apoi se frig...Citeste continuarea
Prajitura cu prune
Postat de: adela1981 in PrajituriMixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Apoi adaugam...Citeste continuarea
Pui cu usturoi la cuptor
Postat de: adela1981 in PuiSe curata foarte bine puiul si se aseaza intr-o tava de friptura. Usturoiul se curata si se pune intr-un mojar cu toate condimentele si se zdrobeste. Apoi adaugam cativa stropi de ulei de...Citeste continuarea
Pulpe de pui crocante la cuptor
Postat de: miha in PuiIntr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu condimentele uscate, sarea si piperul. Separat batem bine oul cu un praf de sare. Trecem carnea prin ou batut, apoi prin pesmetul aromat....Citeste continuarea
Prajitura cu goji si merisor
Postat de: rhapsody in PrajituriMixati ouale cu zaharul pana cand acesta se dizova. Puneti faina amestecata cu praful de copt, esenta, uleiul si amestecati bine. Amestecati si fructele deshidratate. Turnati compozitia...Citeste continuarea
Peste sabie cu rosii si masline
Postat de: alba_zori in PesteFoarte simplu,se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc pana se coace pestele. Se serveste cu mult fistic. Citeste continuarea
Prajitura cu cafea
Postat de: merisor67 in PrajituriAm folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40. Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat...Citeste continuarea
Pulpa de porc in sos de vin si lapte
Postat de: Sidy in PorcPulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala. Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la...Citeste continuarea