“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

de Mihaela11_jo in Bauturi, 8 Sep 2011 | 6896 vizualizari

 

“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 folie de “amardeen” de 400 grame  
  • 1 litru de apa  
  • 2-3 linguri de zahar( dupa gust)  
  • 1 lingura apa de roze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate:

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.

Se gusta si in functie de gust, se poate adauga zahar

Se tine la rece pana se serveste.

Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]