Amintiri din copilarie - Pacaliciul de "orez"

de klausenburger_adica Lacrima in Mancare copii, 18 Aug 2009 | 8342 vizualizari

 

Pic-poc! Pic-poc! Pic-poc! Poc! Pun pariu ca nu va suna cunoscuta mancarea asta. Pentru neinitiati in bucataria copiilor mofturosi, "pic-poc" e cus-cus cu legume, sotat. Pentru copii mofturosi (asa ca mine) la mancare, e "pacaliciul de orez" sau "orezul grasunic". Dupa ce-l fierbea, mama il aseza intr-o tigaie de fonta si il sota putin, iar maria-sa pacaliciul de indata ce incepea sa se simta ars indecent pe alocuri sarea in sus prin cratita. Un bob pic, altul poc spre hazul meu care urmaream scena ceva mai atrasa de ideea de a manca "mancare vie" decat "mancare care sta cuminte in blid si sta degeaba" (n.a. blid, farfurie). Ma rog, ma pacalea mama cu cate o bucatica de carne de pui bine maruntita si amestecata printre "saltareti", dar pacaliciul de orez a ramas in memoria mea ca unul dintre cele mai frumoase jocuri prin bucataria copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cus-cus
  • 100 gr carnat afumat, salam sau carne de pui fiarta
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 2 castraveti
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr masline negre
  • 50 ml ulei
  • oregano, rozmarin, salvie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amintiri din copilarie - Pacaliciul de "orez":

1. Fierbeti cus-cus-ul dupa indicatiile aflate pe ambalaj, apoi turnati peste el un pahar cu apa rece si mai lasati-l in apa 15-20 de minute sa se infoaie.

2. Taiati bucatele carnea, ardeii, rosiile oparite si curatate de pielita, castravetii si maslinele si adaugati in acestea cus-cus-ul scurs si limpezit.

3. Intr-o tigaie teflonata sau de fonta, puneti putin ulei puneti boabele de cus-cus, adaugati legumele si condimentele, cateii de usturoi putin zdrobiti cu latul unui cutit si sotati pret de cateva minute, pana cand ardeii si cus-cus-ul devin putin sticlosi.

TIPS-URI

1

cateii de usturoi daca ii zdrobiti cu latul unui cutit de bucatarie si apoi il maruntiti bine isi dezvolta mai bine gustul in mancare fara a strica gustul si mirosul acesteia daca o sotati sau daca il puneti atunci cand mancarea este foarte calda inca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amintiri din copilarie - Pacaliciul de "orez"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf Cucurigu