Astăzi am pregătit un ghiveci savuros de legume la care am adăugat și niște cârnați afumați. O bunătate cu aromă de toamnă pe care îți recomandăm să o pregătești și tu.
Pentru acest Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă, am folosit următoarele ingrediente: vanață, ceapă, gogoșar, dovlecel, cârnați, sos de roșii.
Cum se prepara acest Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă:
Taie cârnații în rondele potrivite.
Încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și rumenește cârnații, apoi scoate-i pe o farfurie.
Curată vânăta de coajă, apoi taie-o cubulețe potrivite. Taie la fel ceapa, dovlecelul și gogoșarul.
În uleiul rămas în tigaie, pune la călit ceapa și las-o la gătit până capătă culoare. Adaugă gogoșarul și lasă câteva minute, apoi adaugă dovlecelul și vânăta. Condimentează cu sare și piper.
Lasă la gătit până se rumenesc frumos toate legumele, apoi adaugă sosul de roșii și puțină apă. Acoperă tigaia cu un capac și lasă la gătit pentru aproximativ 10 minute. Adaugă cârnații și pune pătrunjel verde tocat.
Servește ghiveciul alături de murături sau după bunul plac.