O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider.
Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! ;)
Spor și poftă bună!
P.S. Nici aici n-am avut parte de poze artistice ptr prezentare! A făcut parte din meniul aniversar ptr TataZmeu ;) și cu musafirii nu te pui ;) :)))
Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
Ceapa verde se curăță și taie rondele.
Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.
Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește
În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.
Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.
Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.
Spor și poftă bună!