Sezonul frumos ne dă legume frumoase și este păcăt sa le stricam cu gătitul lung. Mai bine să le mănânci crude, la grătar, dar si fierte pentru câteva minute. Puteți servi ca un aperitiv sau garnitura, dar și ca un singur fel de mâncare daca însoțit de brânză, sos de roșii, etc ...
Cu o vânătă mare frumoasă, pot mânca 2 persoane.
Iată o modalitate rapidă de a găti ceva ușor și foarte gustos.
Zdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza, lăsând doar gustul.
Tăiați vinetele cu o jumătate de cm grosime, puneți puțină sare peste și lăsați sa piarda excesul de apă timp de 20 de minute.
Între timp, tăiați 2 roșii de 1 cm grosime, puneți puțin ulei peste si puneti pe grătar sau plita caldă.
Curatam vinetele din sare cu un șervețel de bucatarie, punem niște ulei și le gatim pe grătar.
Punem peste brânza sare, piper, arpagic și ulei de măsline si amestecam.
Acum construim farfuria, punem vinete, roșii și o lingură de brânză, vinete, roșii și apoi brânză.
Puțin patrunjel și servim.