Aperitiv placinta Beurek armeniana

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2017 | 4802 vizualizari

 

Va prezinta o delicioasa placinta armeniana umpluta cu 3 branzeturi si parfumata cu patrunjel.
 
Un börek, burek ou beurek este o patiserie sarata orientala originara din Asia centrala, care a ajuns la noi in Balcani in timpul ocupatiei otomane.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/placinta-beurek-armeniana.html

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 300 g de branza de vaci proaspata (sau ricotta)
  • 100 g de cascaval ras
  • 120 g de branza féta
  • patrunjel tocat (1/2 legatura)
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • 30 g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta Beurek armeniana:

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.

Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.

Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).

Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt.

Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.

Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi. Taiati in portii.

Amestecati oul cu laptele si turnati deasupra.

Coaceti placinta timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.

Cu o salata verde este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Beurek armeniana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei