Aperitiv placinta intinsa, cu branza

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2018 | 8163 vizualizari

 

Este o placinta cu un aluat elastic care trebuie foarte bine intins si rasucita cu o fata de masa. Foaia intinsa se umpe cu ce se doreste (eu de data aceasta am umplut-o cu branza sarata si marar), apoi se ruleaza avand forma unei foi de placinta din comert doar ca cele din comert sunt mai tari si nu e nevoie de fata de masa pentru rulare, iar aceasta este foarte elastica si se rupe usor.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • ulei sau untura pentru intins
  • pentru umplutura 1 kg branza sarata razuita
  • 1 legatura de marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta intinsa, cu branza:

 Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu ulei sau untura ( sunt mai fragede) si se lasa sa intre in ele grasimea unsa. Apoi se trece la intinsul placintei pe fata de masa, se pune umplutura si se ruleaza.

Se pune in tava si se unge deaspra cu ou si ulei. Se pune la copt 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta intinsa, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou