Aperitiv rulada cu spanac si telemea

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 4249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g cartofi fierti in coaja
  • 300 g unt
  • 350 g faina
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 ou (pentru uns)
  • praf de copt (cine vrea,eu nu am pus)
  • Umplutura:
  • 450 g spanac congelat
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 lgta unt
  • 250 g telemea de vaca (daca e prea sarata, o tineti in apa, cateva ore)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si telemea:

Aluatul: Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt.

Umplutura: Se lasa spanacul la temperatura camerei, sa se dezghete. Se scurge si se da prin blender, apoi se adauga sare, unt si usturoi pisat.

Branza se marunteste cu furculita.

Se intinde aluatul pe o hartie de copt (pentru a-l putea rula), se pune un strat de spanac, apoi de branza si se ruleaza. Se pune cu grija, ca sa nu se rupa, intr-o tava mai mare de cozonac, se unge cu ou batut si se da la cuptorul preincalzit, 30-35 minute sau pana este gata.

.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton