Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata si cu cel de foietaj si o compozitie foarte foarte gustoasa, il recomand cu drag :)
Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime.
Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa.
Intr-o tigaie punem uleiul iar cand se incinge usor adaugam usturoiul tocat din cutit. Punem mazarea, amestecam usor apoi adaugam 300 gr smantana si laptele. Radem morcovul si amestecam bine. Lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. In ultimele 5 minute punem spanacul curatat si spalat bine. Potrivim gustul de sare, nu vom face sosul prea sarat va trebui sa tinem cont si de branza. Lasam putin la racit.
Ouale se vor amesteca cu restul de smantana si cu branza faramitata si apoi cu cealalta compozitie usor racita.
Scoatem de la rece aluatul apoi il intindem pe foaia pergament. Avem grija sa lasam marginile usor ridicate. Intepam cu o furculita din loc in loc coca.
Punem umplutura, si rulam usor marginile peste ea.
Ungem marginile aperitivului cu galbenus de ou si il vom pune la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Este gata cand se rumeneste frumos.
Il servim dupa dorinta si inspiratie :)
1
Daca doriti puteti face aperitivul doar cu spanac, sau de ce nu cu ciuperci