Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2016 | 3950 vizualizari

 

Astăzi am avut poftă de ceva ușor, cu gust de primăvară. Și având în vedere că iubesc toate tipurile de brânză, am ales să fac o tartă rapidă, care nu necesită mult efort.   

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de apa rece
  • sare

Umplutura:

  • 300 g ricotta
  • 100 g smantana pentru gatit
  • 100 g telemea vaca
  • 2 oua
  • 12- 15 rosii cherry
  • marar verde
  • sare
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry:

Blat: Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare. Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă. Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute. După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță. Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute.

Umplutura: Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit. Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine. Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă. Turnați compoziția peste blatul precopt. La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză.

Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ingredientele reci pentru blat, pentru a fi mai fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute